Esileht Ajaviite- ja muud jutud Küsimus Soome eestlastele – suhtumine meie hetkeolukorda

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Teema: Küsimus Soome eestlastele – suhtumine meie hetkeolukorda

Postitas:
Kägu

Loen Delfist, kus Soomes tuntakse muret, et Eestis on koroonaolukord nii hulluks läinud, kommentaarides aga väidetakse, et soomlastel on nüüd selline viha tekkinud, et koroona olekski nagu siin alguse saanud mitte Wuhanis. Rääkige, sealelajad, kuidas lood on? Kas loete kohalike lehelugude kommentaare või mingeid muid gruppe, kas eestlasi tümitatakse ja süüdistatakse kõvasti? Kuidas muidu igapäevasuhtluses, kas olete mingit vahet märganud?

+7
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Rääkige, sealelajad, kuidas lood on? Kas loete kohalike lehelugude kommentaare või mingeid muid gruppe, kas eestlasi tümitatakse ja süüdistatakse kõvasti? Kuidas muidu igapäevasuhtluses, kas olete mingit vahet märganud?

Kommentaar eemaldatud.

2.1. Kasutajal on kohustus käituda teiste suhtes viisakalt, lugupidavalt ning sõbralikult.

Perekooli Moderaator

+1
-57
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Rääkige, sealelajad, kuidas lood on? Kas loete kohalike lehelugude kommentaare või mingeid muid gruppe, kas eestlasi tümitatakse ja süüdistatakse kõvasti? Kuidas muidu igapäevasuhtluses, kas olete mingit vahet märganud?

Kommentaar eemaldatud.

Ära joonud või? Sa ei jaga üldse teemat ju.

+29
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.

Sa vajad mingit ravi 😎

+31
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.

😂😅 Ei hakka parem midagi ütlema.

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui tahad tutvuda keskmise Soome eestlase mõttelaadiga, soovitan liituda FB-rühma FIN-EST eestlased Soomes – suur osa tundub olevat mingit liiki vaimupuudega, ei ole vaja vist lisada, et ainuke õige partei on EKRE ja au sees igat liiki “vabadusvõitlejad”, vaktsiini- ja maskivastased. Poodides ja ühistranspordis ei kasuta eestlased maske, sest “vabadus” jne. Soomlased kusjuures kasutavad maske väga palju, hoolimata sellest, et see on vaid soovituslik, eesti töllid muidugi kiitlevad, et ei peagi kandma, kui ei ole kohustuslik. Loomulikult selline käitumine soomlastele ei meeldi. Lisaks sellele ei käi ehitustöölised testides ja vilistavad soomlaste püüdlustele saada koroona numbrid alla. Nii ei käitu kõik eestlased, kuid piisavalt suur ja silmatorkav osa, hakkab ju silma, kui maskita “valge vares”  eesti keeles räägib. Pole vaja vist lisadagi, et selline käitumine tekitab viha.

+40
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa vajad mingit ravi 😎

Jälle üks isehakanud arstirajakas!

Kaua teid siia perekooli jätkub küll?

0
-30
Please wait...
Postitas:
Kägu

Kui tahad tutvuda keskmise Soome eestlase mõttelaadiga, soovitan liituda FB-rühma FIN-EST eestlased Soomes – suur osa tundub olevat mingit liiki vaimupuudega, ei ole vaja vist lisada, et ainuke õige partei on EKRE ja au sees igat liiki “vabadusvõitlejad”, vaktsiini- ja maskivastased. Poodides ja ühistranspordis ei kasuta eestlased maske, sest “vabadus” jne. Soomlased kusjuures kasutavad maske väga palju, hoolimata sellest, et see on vaid soovituslik, eesti töllid muidugi kiitlevad, et ei peagi kandma, kui ei ole kohustuslik. Loomulikult selline käitumine soomlastele ei meeldi. Lisaks sellele ei käi ehitustöölised testides ja vilistavad soomlaste püüdlustele saada koroona numbrid alla. Nii ei käitu kõik eestlased, kuid piisavalt suur ja silmatorkav osa, hakkab ju silma, kui maskita “valge vares” eesti keeles räägib. Pole vaja vist lisadagi, et selline käitumine tekitab viha.

Oh jah, see on küll vastik ja ilmselgelt arusaadav, et tekitab viha. Endalgi tekitab, on alles nahaalsus võõras riigis niiviisi ülbitseda.

+17
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mnjaa, sellest olen ka mina aru saanud, et Soome ronivadki enamjaolt tööle algharidusega ebaintelligentsed ossid. Kes siin mingit normaalset, rahuldava palgaga tööd ei leiaks.
Pean silmas neid tüüpilisi Eesti ehitajaid. Mida sa sellistest siis ikka ootad?

+15
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mnjaa, sellest olen ka mina aru saanud, et Soome ronivadki enamjaolt tööle algharidusega ebaintelligentsed ossid. Kes siin mingit normaalset, rahuldava palgaga tööd ei leiaks.

Kuidas sa hindad siis neid inimesi, kes elavad ja töötavad siin, Eestis, aga ometi väikese ehk mitterahuldava palgaga? Neid on suurem osa ju, kellele makstakse väikest palka? Ei maksa laimata inimesi, kes teevad tööd ja mitte kerget. Eriti, kui ise pole seda tööd teinud. Kõik inimesed ei mahu kontoritesse. Ja   keegi peab need kontorid ka valmis ehitama, kus hea ja mugav sees istuda.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina pole Soomes, aga ühes teises riigis, kus koroonanumbrid  madalad. Ma ei imesta kui soomlased on heitunud eestlaste käitumise üle. Kui praegu lugesin, et Eesti on EU käest eelisjärjekorras enamate vaktsiinide saamist küsinud, siis see pani ikka nördima küll. Sest need eelisjärjekorras vaktsiinid tulevad nende riikide arvelt, kus koroonat on pikemat aega tõsisemalt võetud. Mul pole kahju vaktsiinist endast, aga ei ole meeldiv sellist asja lugeda paralleelselt sellega, et Eestis on endiselt isegi spordiklubid avatud, maratonidest rääkimata.

Kuuludes korraga kahte kultuuriruumi, on suhtumise vahe olnud lausa käegakatsutav kui nii võib öelda. Mu Eesti tuttav ütles, et tema poleks huvitatud telesaate vaatamisest, kus saatekülaliste vahel läbipaistev plastsein on, et nii nõme ja minnakse ikka liiale teil seal. See plastsein on ju vaevumärgatav. Sotsiaalmeedia eesti rahva seintel on vähemuses pildid, kus erinevate leibkondade koosviibimisel üksteisega kaelakuti ei olda. teatritest, kinodest ja muust rääkimata. Täielik ignoreerimine ja tesites riikides piirangud ju ei mõju suhtumine. Vaata ja imesta.

Üldse ei oota seda hetke kui kohalikus lehes ilmub pikk analüüs põhjustest, miks Eestis olukord nii hulluks läinud on.

+10
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.

Noh, sellise jutu peale pole muud öelda kui et väga hea, et selline rämps on ennast siit minema vedanud. Vaesed soomlased, muidugi…..

+14
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.

Pühaissarsitivägi!

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen sinu poolt nimetatud Elajas. Ja infoks sulle sit..apeale, et meid on siin Soomes erinevaid nagu kirjuid koeri sinusuguseid seal Eestis. Ehk võta suhu vahelduseks. Ja neela.

Palju sa selle suhuvõtmisega seal teenid muidu?  Ja kas konkurentsi ei karda, et nii lahkelt vinkeid jagad?

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks see madal palk tekitab trotsi ja kibestumist. Siit saavad teada ka kõik, kes imetlevad, kui hästi “välismaal” palka ikka makstakse, et ei ole seal mingeid pudrumägesid, ikka sama kibestunud need ossid nii siin kui sealpool lahte töötades. Ei eita üldse, et kõik ametid on väga vajalikud, ja imetlen ja hindan prügivedajaid ja koristajaid ja kalkunikitkujaid väga, et nad jaksavad ja tahavad sellist tööd teha, aga kui seejuures käib kõva kisa, ülbus ja teistega mitte arvestamine, siis need on ossid mis ossid ja neist küll lugu ei pea.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen sinu poolt nimetatud Elajas. Ja infoks sulle sit..apeale, et meid on siin Soomes erinevaid nagu kirjuid koeri sinusuguseid seal Eestis. Ehk võta suhu vahelduseks. Ja neela.

Sellised hoiavadki “lippu kõrgel”. Ega selliseid ise ka ei salliks.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

hakkab ju silma, kui maskita “valge vares”  eesti keeles räägib. Pole vaja vist lisadagi, et selline käitumine tekitab viha.

Õige. Siin räägib “valge vares” vene keeles, tekitab ka viha.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Enim hinnatud

Eks neid ossi suhtumisega on mitmetele erialadel ja kohtadel.Ega haridus ruudus midagi juurde ka ei anna, kui inimene tõusik on, siis ta on. On neidki, kellele ka väike ametikõrgendus mõjub kohe väga, nii et hüppaks koristaja mopist kõrgushüpet lausa. Karjapoissi näiteks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eesti impordib samasuguseid Ukrainast ja Valgevenest. Eks nüüd oravad saadavad viimased lihttöölised Eestist välja.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eesti impordib samasuguseid Ukrainast ja Valgevenest. Eks nüüd oravad saadavad viimased lihttöölised Eestist välja.

Õnneks enamus neist teab kuidas külas olles tuleb käituda ja oskavad hinnata siinset kõrgemat tasu võrreldes oma kodumaal saadavaga. Eks kui nende riikides asjad konksu lähevad ja palgad tõusma hakkavad jäävad ka siia käima samasugused jõmmid, nagu meie omas praegu Soomes.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õnneks enamus neist teab kuidas külas olles tuleb käituda ja oskavad hinnata siinset kõrgemat tasu võrreldes oma kodumaal saadavaga. Eks kui nende riikides asjad konksu lähevad ja palgad tõusma hakkavad jäävad ka siia käima samasugused jõmmid, nagu meie omas praegu Soomes.

Ma ei tea, mina puutusin kokku Ukrainlastega sellel suvel tööalaselt ja võin öelda, et nad ei ole üldse paremad. Nad on täpselt samasugused ossid, nagu need meie Soome ehitajad.
Ning ma elasin ka Hispaanias mõnda aega, kus Ukrainlased tegid aia- ja koristustöid, ning võin lisada ka selle, et ukraina mehed on uskumatult halvad töötajad. Naised on kohusetundlikud, aga mehed on logardid.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tea, mina puutusin kokku Ukrainlastega sellel suvel tööalaselt ja võin öelda, et nad ei ole üldse paremad. Nad on täpselt samasugused ossid, nagu need meie Soome ehitajad.

Ning ma elasin ka Hispaanias mõnda aega, kus Ukrainlased tegid aia- ja koristustöid, ning võin lisada ka selle, et ukraina mehed on uskumatult halvad töötajad. Naised on kohusetundlikud, aga mehed on logardid.

See on pea kõigi rahvustega nii, et naised on hoolikamad ja tublimad. Meestel vastutust elus vähem.

+1
0
Please wait...

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Küsimus Soome eestlastele – suhtumine meie hetkeolukorda