Esileht Tööelu, raha ja seadused. Küsimus suitsetajatele

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 48 )

Teema: Küsimus suitsetajatele

Postitas:
Kägu

Teie, kes te tööl igal vabal momendil ja pauside ajal suitsu käite tegemas – miks suitsetate? Kas suitsetamine annab teile hea enesetunde, lõõgastav/värskendav? Kas suitsunurkades räägitavad jutud on nii huvitavad, kas seal räägitakse kõigest otse ilma nö filtrita? Kirjutage, miks suitsetate, mida positiivset sellest tegevusest saate ja kuidas teilepaistavad need kaastöötajad kes ei ole suitsetajad ja kes suitsunurkades ei käi kunagi?

+5
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suitsetan, sest muutun närviliseks, kui suitsu ei saa. Sõltuvus noh.

meil alla 200töötajaga firma ja suitsunurgas mingeid väga huvitavaid vestlusi ei toimu, pigem on igaüks ninapidi enda telefonis. Mingi 10a tagasi oli see tõesti kohaks, kus infovahetus kõige paremini toimis.

mittesuitsetajate elu ei huvita, igaüks teeb mis tahab.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas suitsunurkades räägitavad jutud on nii huvitavad, kas seal räägitakse kõigest otse ilma nö filtrita?

Kunagi ehk oli nii, sest organisatsioonid olid väga hierarhilised ja kõrgemal kohal inimestega teised väga kokku ei puutunudki mujal kui suitsunurgas. Nüüdsel ajal on juhtimine teistsugune ja kõrgemal kohal inimesed üldiselt ei suitseta. Seega selles mõttes sellest küll mingit tolku pole, pigem madalal kohal inimesed suitsetavad.

+9
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas suitsunurkades räägitavad jutud on nii huvitavad, kas seal räägitakse kõigest otse ilma nö filtrita?

Kunagi ehk oli nii, sest organisatsioonid olid väga hierarhilised ja kõrgemal kohal inimestega teised väga kokku ei puutunudki mujal kui suitsunurgas. Nüüdsel ajal on juhtimine teistsugune ja kõrgemal kohal inimesed üldiselt ei suitseta. Seega selles mõttes sellest küll mingit tolku pole, pigem madalal kohal inimesed suitsetavad.

Eksid:)

+4
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milles ta eksib?
Suitsetavad nii kõrge kui madalama positsiooniga inimesed, kuid tõesti on rohkem neid madalamaid. Nii hariduse, palga, positsiooni kui muu osas. Haritud intelligentne inimene üldjuhul siiski ei suitseta.

TA küsimus(t)est ei saanud aru: kui inimene suitsetab, siis teeb ta seda ka väljaspool tööd. Usun, et keegi ei hakanud suitsetama nimme tööle minnes ja “suitsunurga juttude” pärast.

Eks iga inimene ise teab, mida oma tervisega teeb. Leian ka, et nii suitsetajaid kui mittesuitsetajaid ei peaks ahistama suitsetamise/suitsuvabade tingimuste jm eest.

+7
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eksib? Ma ei tea, mul on küll samasugune arvamus kui sinu tsiteeritud käol. MIna töötan väga suures kollektiivis (üks Eesti suuremaid haiglaid) ja meil suitsetatakse õues selleks ette nähtud kohas ja seal käivad pmst eranditult hooldajad ja õed. Ma ei ole seal näinud mitte ühtegi arsti peale ühe 70-aastase kirurgi, ammugi mitte kliinikute juhte, erialajuhte, osakonnajuhatajaid, õppejõude ega juhtkonda.

+11
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nüüdsel ajal on juhtimine teistsugune ja kõrgemal kohal inimesed üldiselt ei suitseta. Seega selles mõttes sellest küll mingit tolku pole, pigem madalal kohal inimesed suitsetavad.

Nii on. Kui vanasti oli suitsetamine popp, siis nüüd on see piinlik. Olin ise samuti 27 aastat suitsetaja, jätsin 5 aastat tagasi päevapealt maha.

+6
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma küll enam suitsetajate seltsi ei kuulu, jätsin 8 kuud tagasi maha.

Küll aga ma olen elu jooksul pidanud väga tihti vastama küsimusele, miks ma suitsetan. Ütlen ausalt, mulle meeldis. See oli minu moment, puhkepaus, lõõgastushetk. Kui oled ülikiire tempoga töökohal, siis ainuke võimalus paus teha ongi suitsu minna tegema. Küll aga suitsetasin ülivähe, 2-3 suitsu päevas, kuniks lõpuks sain aru, et ma ei viitsi edasi-tagasi joosta kuskile suitsunurka.

Aga jah, nõustun et kõige rohkem suitsetajaid on väheharitud inimeste seas. Kõrgematel positsioonidel inimesed on väga harva suitsetajad. Ise töötan ka 800 inimesega ettevõttes ja juhtidega puutun pidevalt kokku, 10-st juhtival positsioonil inimesest 2 ainult suitsetavad. 10-st tavakontoris töötajatest suitsetavad aga 8. Ise pole ka kõrgelt haritud, kõik peab paika 🙂

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma suitsetan. Aga tööl enam mitte. See on mu moodus suitsetamise vähendamiseks. Mulle ei meeldi see, et suitsetama minekuks peab nii kaugele minema ja külmal ajal on külm ka. Samas need 400 sammu ühe suitsu jaoks oleks hea liigutamine töö ajal. Suits oleks nagu meditatsioon-lülitab välja tööst. Ma olen käinud koolitustel, kus on räägitud, tööst väikeste pauside võtmise vajalikkuses. Ja väljas sellised pausid oleks oma  vaimsele tervisele head. Võtavad aja maha, saab korrastada mõtteid. Seal on ka teisi inimesi, keda muidu ei näeks, käib suhtlemine, tehakse nalja.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eksib? Ma ei tea, mul on küll samasugune arvamus kui sinu tsiteeritud käol. MIna töötan väga suures kollektiivis (üks Eesti suuremaid haiglaid) ja meil suitsetatakse õues selleks ette nähtud kohas ja seal käivad pmst eranditult hooldajad ja õed. Ma ei ole seal näinud mitte ühtegi arsti peale ühe 70-aastase kirurgi, ammugi mitte kliinikute juhte, erialajuhte, osakonnajuhatajaid, õppejõude ega juhtkonda.

Tallinna haigla?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tallinna haigla?

Ilmselgelt PERH-st räägib, kus mujal need õppejõud ja erialajuhid on sinu arust? Valga haiglas äkki?

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tallinna haigla?

Ilmselgelt PERH-st räägib, kus mujal need õppejõud ja erialajuhid on sinu arust? Valga haiglas äkki?

TÜ Kliinikumis näiteks.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ise pole ka kõrgelt haritud, kõik peab paika

Mina jälle olen, seega väga ei pea. Ma see, kes 27 aastat tegi ja maha jättis.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina jälle olen, seega väga ei pea. Ma see, kes 27 aastat tegi ja maha jättis.

Statistiliselt ikka peab. Erandeid loomulikult on alati.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tallinna haigla?

Mu teada on Eestis ainult üks ülikoolihaigla.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suitsetavad nii kõrge kui madalama positsiooniga inimesed, kuid tõesti on rohkem neid madalamaid. Nii hariduse, palga, positsiooni kui muu osas. Haritud intelligentne inimene üldjuhul siiski ei suitseta.

Nii ta on. Laomehed, poemüüjad on üks suitsetajate grupp.

+3
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suitsetama hakkasin ülikooli ajal, siis oli hea suitsunurgas õppejõududega juttu ajada. Tööl meeldis suitsu teha nii, et tegid 3 tundi hoogsalt tööd ja siis suitsule. Kabinetis ei ole kunagi suitsetanud, ikka siis kööginurka ja kutsusid kellegi kaasa – jõime kohvi, tegime suitsu. See oli enne seda, kui piirangud tulid. Suitsetamise jätsin maha oma 27ndal sünnipäeval. Nii hull suitsetaja ei olnud nagu kursaõde, kes hommikul pani voodis juba suitsu ette, tema on ainuke naistest kursuselt, kes siiani suitsetab, kõik jäid ajapikku maha, ka mehed. Ma arvan, et u 50% naistest ja 95% meestest suitsetas. Mittesuitsetav mees oli erand.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suitsetajad, kas te ise ei tunne kui rõvedalt te ise ja teie riided haisevad?

+6
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi, pange aga kokaiini ja veipige. Puhtam, kuivem ja muretum tunne.

+6
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

mittesuitsetajate elu ei huvita

Surevad lõpuks lämbumissurma. Vot on surm ja sõltuvusinimene, millele ja kellele lõpuks vaatad järgi külma närviga. Tahaks nii öelda, aga kullake sa ju tegelikult teadsid, et see nii lõpeb. Aga otseloomulikult jätad selle ütlemata.

+1
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Surevad lõpuks lämbumissurma. Vot on surm ja sõltuvusinimene, millele ja kellele lõpuks vaatad järgi külma närviga. Tahaks nii öelda, aga kullake sa ju tegelikult teadsid, et see nii lõpeb. Aga otseloomulikult jätad selle ütlemata.

Issand, kui loll jutt.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Iga kell olen pigem nõus viibima suitsetaja kõrval (ise mittesuitsetaja) kui mõne “õrna parfüümipilvekese” läheduses. Enamik parfüüme mõjuvad lämmatavalt ja tekitavad okserefleksi.

+10
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Issand, kui loll jutt.

Kas suitupakil olevad hoiatused on sama loll jutt? Mis on kopsude ülesandeks? Kui kopsud on tõrva täis imetud, siis nad ikka ei tööta korrapäraselt. Kas arst on sellepärast haiglas loll, et uut kopsu, südant ja veresooni ei anna. Kus on inimeste mõistus  või miks hoiatustele ei allu? Nii juhtubki ju nagu suitsupakil kirjas.

+1
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Issand, kui loll jutt.

Kas suitupakil olevad hoiatused on sama loll jutt? Mis on kopsude ülesandeks? Kui kopsud on tõrva täis imetud, siis nad ikka ei tööta korrapäraselt. Kas arst on sellepärast haiglas loll, et uut kopsu, südant ja veresooni ei anna. Kus on inimeste mõistus või miks hoiatustele ei allu? Nii juhtubki ju nagu suitsupakil kirjas.

Mina võin ju suitsetamisest loobuda, sina oled aga loll edasi.

+7
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja ei midagi muud enda tegude õigustamiseks! Kopsud tõrva täis imetud ja kaagutab ka veel.

+1
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja ei midagi muud enda tegude õigustamiseks! Kopsud tõrva täis imetud ja kaagutab ka veel.

Kuidas küll minu kopsud sulle korda võiksid minna? Olengi suitsetaja. 62 aastat vana. Kohalikul jooksuvõistlusel tegin mitmele 30+ inimesele ära. Geneetika ilmselt mängib ka rolli.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas suitupakil olevad hoiatused on sama loll jutt? Mis on kopsude ülesandeks? Kui kopsud on tõrva täis imetud, siis nad ikka ei tööta korrapäraselt. Kas arst on sellepärast haiglas loll, et uut kopsu, südant ja veresooni ei anna. Kus on inimeste mõistus  või miks hoiatustele ei allu? Nii juhtubki ju nagu suitsupakil kirjas.

Teiste pükstesse vaatamine ei paku enam endist rahuldust, Lillkapsamutt?

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kunagi ehk oli nii, sest organisatsioonid olid väga hierarhilised ja kõrgemal kohal inimestega teised väga kokku ei puutunudki mujal kui suitsunurgas.

Njaa. Meil kõrgemal kohal juhid ei käinud muidugi mu üheski töökohas samas suitsuruumis töötajatega. Neil oli kas omaette korrus, kus omaette suitsuruum või käisid majast väljas, kasvõi parklas või autos. Ma hästi ei kujuta ette, kuidas ütleme pangasirektor surunuks ennast enne tellerite suitsunurka.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suitsetajad, kas te ise ei tunne kui rõvedalt te ise ja teie riided haisevad? Iga kell olen pigem nõus viibima suitsetaja kõrval (ise mittesuitsetaja) kui mõne “õrna parfüümipilvekese” läheduses. Enamik parfüüme mõjuvad lämmatavalt ja tekitavad okserefleksi.

Miks perekoolikas on nagu joodik, kes käib äärmusest äärmusse/kraavist kraavi.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teiste pükstesse vaatamine ei paku enam endist rahuldust, Lillkapsamutt?

Mis rahuldust lillkapsas, mis rahuldust sa taga ajad. Tavaline tööpäev,  jälle püksis mädaneb. Mis lillkapsastele kohale ei lähe, vot ei tea.

0
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 48 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Küsimus suitsetajatele