Millisesse (era)kliinikusse on lootust saada kiiresti lastepsühhiatri aega?
Enamus kohtades ei võeteagi üldse lapsi vastu. Ja ma ei oska enam ise otsida ka.
Esileht › Erivajadustega laps › Kust leida lastepsühhiaatrit?
Teema: Kust leida lastepsühhiaatrit?

Käisin hiljuti oma lapse tõttu selle tee läbi ja ei olnud ka Marienthalis vabu aegu. Juhuslikult käime seal psühhoteraapias ja just täna terapeut ütles, et nende arstidele on vabu aegu ka alles märtsi lõpuks. Mina sain lapsega edasi erakorralise meditsiini osakonna kaudu, aga siis vaimse tervise õe juurde. Kes on väga tore ja pädev. Tema vahendas lapse mure arstile ja see määras ravi. Arsti juurde saame alles paari kuu pärast. Väga kitsas on lastepsühhiaatritega, isegi erakliinikutes, riiklikest rääkimata.

Alustame ehk linnas kus asute? Tartu Egu erapraksises polnud mingit probleemi 2 nädala jooksul aeg saada. Üks kord maksis 35-40 euri. Peast ei mäleta.

Alustame ehk linnas kus asute? Tartu Egu erapraksises polnud mingit probleemi 2 nädala jooksul aeg saada. Üks kord maksis 35-40 euri. Peast ei mäleta.
Tallinnas, kuid ma ei välista teisi linnasid, sest laps on tähtsam, kui kilomeetrid.

Vaata teistesse linnadesse, nt Tartu inimesed käivad tihti Põlvas, seal järjekorrad lühikesed. Kuigi Sinu jaoks see vast liiga kauge.

Siia oleme alati aja saanud.
http://www.adeli.ee/p1060343/

Meid suunas Rajaleidja Tallinnas Laste Vaimse Tervise Keskusesse ja sealt võeti sisuliselt kohe ühendust ja pakuti aega lastepsühhiaatri juurde. Ja polnud isegi mingit karjuvat probleemi, lihtsalt, et teada, kas suunata väikeklassi või mitte.

Sama, Laste Vaimse Tervise keskus on väga hea koht (asub Tallinna Lastehaigla taga). Kirjutasin sinna ja sain ka pea varsti kõne neilt ja ka vastuvõtule aja. Ei ole tasuline, väga last toetav koht. Soovitan väga! Üldse ei teadnud sellisest kohast midagi, kõik tasulised kohad olid kinni kusjuures. Lapsega vestles psühhiaater, psühholoogi juures käime ja ka logopeedi. Ma päriselt ka olen väga rahul, et sinna on võimalik pääseda.

Miks peab tingimata erakliinik ja tasuline olema? Mina käin ka oma lapsega Lastehaigla taga olevas Laste Vaimse Tervise keskuses. Oma ala tipptegijad töötavad seal. Ja minu arust ei ole järjekordadega ka midagi hullu. Ja on tasuta.

Miks peab tingimata erakliinik ja tasuline olema? Mina käin ka oma lapsega Lastehaigla taga olevas Laste Vaimse Tervise keskuses. Oma ala tipptegijad töötavad seal. Ja minu arust ei ole järjekordadega ka midagi hullu. Ja on tasuta.
Sel nädalal just käisime seal. Aegadega on väga hullusti. Ainus lastepsühhiaater, kelle juurde on selleks aastaks veel aega, on Lea Kalvo, kelle reitinguid võib igaüks ise netist vaadata. Tema peale tehakse ka mujal nägusid ja ei soovitata last sinna saata. Vaimse tervise Keskuses on järjekorrad pikad, oleme oodanud ka aasta ja peale et saada hea psühhiaatri juurde (käime kahe lapsega ja suhtleme teiste peredega). Kui on soov kohe saada, siis ainult erapsühhiaater.

Olen ka Tartus 14aastasele psühhiaatrit otsimas ja ei leia isegi mitte erasüsteemis. Täiesti nõutu juba. Kliinikumis on ajad veebruaris.

Vaimse tervise keskuse Lea Kalvo on katastroof. Väga külm, näägutab lapsevanemaga, mõnitav suhtumine. Lapse kuuldes lapsest halvasti rääkimine jne jne. Väga valus kogemus nii mulle kui lapsele.

Vaimse tervise keskuse Lea Kalvo on katastroof. Väga külm, näägutab lapsevanemaga, mõnitav suhtumine. Lapse kuuldes lapsest halvasti rääkimine jne jne. Väga valus kogemus nii mulle kui lapsele.
+1! Teine arst sealt asutusest ka tunnistas, et kahjuks pole võimalik kellegi teise juurde aega saada, Kalvo juurde on alati vabad ajad olemas. Erakliinikus ka pööritati silmi kui kuuldi, et tema eelmine arst oli. Teraapiatest jne ei tea midagi, iga asja puhul on lahenduseks ravim. Kui eelmine ei aidanud, siis paneme kangema, aga muid variante peale ei kaalugi. Läksime lapsega, kes oli hajameelne ja unustas ja ei suutnud keskenduda ning saime ravi tulemusel narkomaanina käituva hüsteeriku 10a, kel käed värisesid. Mõnitamised jne muidugi ka.

Kui lähete portaali digilugu.ee, siis avavaatest valige paremal üleval nupp “digiregistratuur”. Ja sealt omakorda vajutage nuppu “Otsi saatekirjata aeg”, või kui teil on saatekiri, siis selle saatekirja enda juures on roheline nupp “otsi aeg”.
Aega valides saate omakorda valida, kas teenuste eest tasub patsient või haigekassa, aga mis põhiline – kui asukoht ei ole tähtis, siis jätke maakond ja teenusepakkuja valimata, võtke ainult teenuse valdkond ja teenus ise. Ahjaa, patsiendi peate ka valima kõige vasakpoolsest lahtrist.
Natuke peate ootama ja siis näitab üle terve eesti psühhiaatrite vabu aegu. Ise sain niimoodi oma lapsega Elva haigla sümpaatse psühhiaatri juurde hämmastavalt ruttu.

Kel Tartusse aega väga vaja siis lastehaiglas on psühhiaater olemas. Erakorraline vastuvõtt on ju alati olemas. Minge kohale, tehke Covidi test ja rääkige mure ära. Kui laps on mustas augus peab ta abi saama.

Kui lähete portaali digilugu.ee, siis avavaatest valige paremal üleval nupp “digiregistratuur”. Ja sealt omakorda vajutage nuppu “Otsi saatekirjata aeg”, või kui teil on saatekiri, siis selle saatekirja enda juures on roheline nupp “otsi aeg”.
Aega valides saate omakorda valida, kas teenuste eest tasub patsient või haigekassa, aga mis põhiline – kui asukoht ei ole tähtis, siis jätke maakond ja teenusepakkuja valimata, võtke ainult teenuse valdkond ja teenus ise. Ahjaa, patsiendi peate ka valima kõige vasakpoolsest lahtrist.
Natuke peate ootama ja siis näitab üle terve eesti psühhiaatrite vabu aegu. Ise sain niimoodi oma lapsega Elva haigla sümpaatse psühhiaatri juurde hämmastavalt ruttu.
Digiregistratuur on tore asi, aga et sealtkaudu aega saada, peab olema raviasutus digiregistratuuriga liitunud. Ma näiteks otsisin oma kodulinnas nahaarsti aega ja seda polegi üldse. Meil siin töötavad kaks nahaarsti. Tuleb ikka telefoninumber otsida ja helistada või regada digiregistratuuris ja teise linna arsti juurde sõita.

Esileht › Erivajadustega laps › Kust leida lastepsühhiaatrit?