Esileht Kodunurk kust osta sushi jaoks kala?

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Teema: kust osta sushi jaoks kala?

Postitas:

Võtsime julguse kokku, et proovida ise sushit teha. Kust saaks aga sushi-kvaliteediga toorest lõhet? On kellelgi head kogemust?

+2
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 09.04 21:49; 09.04 23:14;
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:

Eeäää, mMysushist? Turult? Sadamast?

+1
-6
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

<p style=”text-align: left;”>Sushi jaoks on vaja ju sashimi-grade kala. Igast letist ostetud ei kõlba toorelt süüa.</p>

+2
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 09.04 21:49; 09.04 23:14;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Stockmann

+1
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ma arvan, et sushi grade kala on üsna raske Eestist leida. Aga kuskilt need sushit müüvad firmad selle ju saavad. Stockmann on üsna hea pakkumine. Turul müüdav kindlasti ei sobi.

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Eile ostsime Rimist soodukaga lõhefileed ja panime sushi sisse. Oma perega sõime ja gradest on suht ükskõik.

+12
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 10.04 08:14; 10.04 08:36;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Eile ostsime Rimist soodukaga lõhefileed ja panime sushi sisse. Oma perega sõime ja gradest on suht ükskõik.

Oki, ära siis kurtma tule, kui pärast tervis korrast ära on

0
-15
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Eile ostsime Rimist soodukaga lõhefileed ja panime sushi sisse. Oma perega sõime ja gradest on suht ükskõik.

<p style=”text-align: left;”>Oki, ära siis kurtma tule, kui pärast tervis korrast ära on

Miks tervis korrast peaks minema? Värsket kala toorelt süües ei juhtu midagi. Roogitud kala puhul on ostes lihtsam silmavaate järgi vahet teha, kaua ta juba surnud on olnud. Filee puhul saab kodus kontrollida. Kui liha on tihke ega haise, siis võib süüa. Kui liha on pehme (torkad sõrme läbi) ja haiseb, siis ei tasu süüa.</p>

+5
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 10.04 08:14; 10.04 08:36;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Siin on hea video, kus jaapanlannast kokk maitseb Eesti poekettide sushisid 🙂 . Rimi oli vist kõige talutavam tema jaoks. Aga ütles, et tema oma restoranis sushit ei paku, sest Eestist ei saa piisavalt värsket kala.

https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/93006321/video-jaapanlannast-ekspert-hindab-millise-toidupoe-sushi-viib-keele-alla-ja-milline-ei-vaari-uldse-sushi-nimetustki

+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 10.04 09:45; 10.04 11:30;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Siin on hea video, kus jaapanlannast kokk maitseb Eesti poekettide sushisid ???? . Rimi oli vist kõige talutavam tema jaoks.

Kuidagi nagu valesti sõnastatud see?
– viib keele alla
– ise ei tee, sest pole olemas.

Kust need poed siis seda võtavad, kelle sushi tal keele alla viis? Tõid extra Jaapanist ja lletis müüvad tavalist Taani vikerforelli?

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 10.04 09:53; 10.04 13:28;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Eile ostsime Rimist soodukaga lõhefileed ja panime sushi sisse. Oma perega sõime ja gradest on suht ükskõik.

<p style=”text-align: left;”>Oki, ära siis kurtma tule, kui pärast tervis korrast ära on

Miks tervis korrast peaks minema? Värsket kala toorelt süües ei juhtu midagi. Roogitud kala puhul on ostes lihtsam silmavaate järgi vahet teha, kaua ta juba surnud on olnud. Filee puhul saab kodus kontrollida. Kui liha on tihke ega haise, siis võib süüa. Kui liha on pehme (torkad sõrme läbi) ja haiseb, siis ei tasu süüa.</p>

Ilmselt kõik Eestis poes lahtiselt müüdavad lõhed on varasemalt siiski koheselt külmutatud ja poes enne letti panekut sulatatud. Seega “värske” ja “kaua juba surnud olnud” vaatamisest pole juttugi. Sellisel juhul on tunduvalt ohutum osta endale see endiselt külmutatud kala ja kodus õige temperatuuri juures vaikselt sulatada (nt külmkapis) ja koheselt sushi sisse panna.

+2
-5
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Eile ostsime Rimist soodukaga lõhefileed ja panime sushi sisse. Oma perega sõime ja gradest on suht ükskõik.

Oki, ära siis kurtma tule, kui pärast tervis korrast ära on

Ei tule. Mina ostan Peetri Lõheärist. Balti jaama turult. Aastaid. Söön soolatult ja sushis, tervis korras, aitäh.

+3
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ilmselt kõik Eestis poes lahtiselt müüdavad lõhed on varasemalt siiski koheselt külmutatud ja poes enne letti panekut sulatatud.

Mis sa sonid. Kõigi kalade juures on kirjas, kas ta on jahutatud või sulatatud. Mõlemaid on müüa.

+3
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Võtsime julguse kokku, et proovida ise sushit teha. Kust saaks aga sushi-kvaliteediga toorest lõhet? On kellelgi head kogemust?

Ma arvan, et esimest korda sushit tehes muretse pigem riisi valmistamise pärast. Sellega altminek on tõenäolisem kui kalaga.

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Siin on hea video, kus jaapanlannast kokk maitseb Eesti poekettide sushisid ???? . Rimi oli vist kõige talutavam tema jaoks.

Kuidagi nagu valesti sõnastatud see?

– viib keele alla

– ise ei tee, sest pole olemas.

Kust need poed siis seda võtavad, kelle sushi tal keele alla viis? Tõid extra Jaapanist ja lletis müüvad tavalist Taani vikerforelli?

Tegelikult miski tal keelt alla ei viinud, aga Rimi oma näiteks oli söödav. Coopi oma tal alla ei läinud.

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 10.04 09:45; 10.04 11:30;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ilmselt kõik Eestis poes lahtiselt müüdavad lõhed on varasemalt siiski koheselt külmutatud ja poes enne letti panekut sulatatud. Seega “värske” ja “kaua juba surnud olnud” vaatamisest pole juttugi. Sellisel juhul on tunduvalt ohutum osta endale see endiselt külmutatud kala ja kodus õige temperatuuri juures vaikselt sulatada (nt külmkapis) ja koheselt sushi sisse panna.

Ei, 99% lõhest ja forellist, sh fileest, mida müüakse, on jahutatud ega ole kunagi olnud külmutatud. Sama suurema osa muude kaladega. Transporditakse jääga penolastkastides, temp on 0-2 C vahel, kala ei külmu.

Ja nagu keegi mainis, on see näha hinnasildil, kuhu tuleb märkida kala päritoluriik ja kas jahutatud või külmutatud. Fileedel ka trim.
Enamasti on ka kala saatelehed leti lähedal, võib paluda endale sealt lugeda ka püügiviisi – saad teada kas kasvandus või loodusest püük või kui on sisseostuhinnata saatelehed, siis võid neid ka ise lugeda.
Lõhe on 99% Norra kasvandustest. 90%+ forellist samuti.

Toorelt süüa soovitan neid, mil säilivusaega veel 3+ päeva kui külmaahelaid ei ole rikutud, on see veel väga hea kala. (“Kõlblik kuni” on samuti kohustuslik näidata leti hinnasildil.) Värsket soolakala või äkise tüüpi toite.

Kala- ja lihameister.

+9
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Enamasti on ka kala saatelehed leti lähedal, võib paluda endale sealt lugeda ka püügiviisi – saad teada kas kasvandus või loodusest püük või kui on sisseostuhinnata saatelehed, siis võid neid ka ise lugeda.
Lõhe on 99% Norra kasvandustest. 90%+ forellist samuti.

Nii on.
Ja kalakastil endal on samuti mingi kleeps peal.

Ükskord ostsin Maximast forelli ja kui müüja korraks kala kaalumiseks selja pööras, panin sellelet penoplastist kastilt (kus kala jääga pooleks sees oli) selle sildi pihta.

Riik oli küll Taani ja kasvandusest, aga kala oli max. mingi paar-kolm päeva tagasi “killitud”.
Ja üsna maitsev, soolatult läks toorelt ja vabalt koos krõbesaiaga, ja loomulikult terrassil, koos laupäevahommikuse vahuveiniga sisse.

+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 10.04 09:53; 10.04 13:28;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Siin on hea video, kus jaapanlannast kokk maitseb Eesti poekettide sushisid ???? . Rimi oli vist kõige talutavam tema jaoks.

Kuidas on seotud poekettide sušid kodus valmistatava jaoks kala valimisega?

+3
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kui oled tõeline ja teadlik kalasõber, siis sellistel on Eestis isiklikud varustajad. Ja ma sööngi toorest siiga ja lõhet, mis kaks tundi tagasi elas.

Poodidest ei osta ammuilma enam mitte midagi.

Kala puhul on väga lihtne silmade, lõpuste ja muude tunnuste järgi kontrollida, kas ta on surnud tunde või päevi tagasi.

Samas EU toidunõuded on nii ranged, et ma ei usu elu sees, et kellegi väitel Selveris või Stockmannis müüdavast kalast haigeks jääda on võimalik.

Maksad lihtsalt topelt ja ei saa paari tunni värsket kala. Ammugi mitte kodumaist ja looduses kasvanut. Aga karta terviserikkeid on nonsense.

+2
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Siin on hea video, kus jaapanlannast kokk maitseb Eesti poekettide sushisid ???? . Rimi oli vist kõige talutavam tema jaoks.

Kuidas on seotud poekettide sušid kodus valmistatava jaoks kala valimisega?

Niimoodi on seotud, et Rimi tsentraalköök suure tõenäosusega kasutab nende enda ketis müüdavat toorainet.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )


Esileht Kodunurk kust osta sushi jaoks kala?