Keskklassi vanemad võiks elementaarseks pidada, et aitavad lastel korteri sissemakset rahastada.
Meie jaoks on elementaarne, et lapsed saavad nii hea haridusliku pagasi, et see 10-15 tuhat on mõne kuu sissetulek neil tulevikus. Ei ole ise midagi saanud ja ei kavatse ka lastele lihtsalt raha jagama hakata. Pooldan igati mõtteviisi, et anna õng, aga mitte kala.
Ilmselt unistad, et sinu lapsed tulevikus hakkavad nii hästi raha teenima, aga tegelikult sul lihtsalt pole neile anda seda 10 000 eurot omaosa toetuseks, seepärast viinamarjad ongi hapud.
Kui anda lapsele osa korteriostu omaosast, siis see pole mingi kala, vaid ikka õng. Nt aidata 90 000 maksva korteri omaosa ära maksta. Laps ise kogub 15 000 ja vanemad annavad ka 15 000. On laps ise vaeva näinud kogumisega, ja maksab ju ise edaspidi igakuist osa. Samas pole ka normaalsetele vanematele see 15 000 lapsele anda üle jõu käiv.
Kui osta lapsele 140 000 maksev korter kohe välja, nii et laps ei peaks sentigi ise panustama, siis see jah oleks kala.
Kui vaadata, kui vähe on inimestel kogunenud teise sambasse (mida samas suure hurraaga tahetakse välja võtta, sest nende inimeste jaoks on see suur raha) ja kuidas uuringud näitavad, kui paljud elavad palgapäevast palgapäevani nii, et pole isegi ühe kuu kulude jagu sääste, siis julgen arvata, et 15 tuhat lapsele anda on väga paljudele vanematele üle jõu käiv. Kas nad on kõik ebanormaalsed vanemad siis? Või peaksidki vanemad kõik oma säästud lapse (või laste) korteri sissemakseks andma, et ikka normaalne lapsevanem olla?
Minu mehe isa toetas meid 10 tuhande euroga, aga tema töötab välismaal ja tema kuupalk on sellest summast oluliselt suurem, seega tema jaoks see ei olnud eriti suur summa. Samas oma keskmise palgaga vanematelt oleks mul olnud halb tunne sellist raha vastu võtta, kui nad oleks pakkunud. Ma eelistan, et nad oma pensioniks hoopis raha koguks.
Oma väikestele lastele kogun küll raha juba, aga ma ei halvusta neid lapsevanemaid, kellel selleks võimalus puudub või kes on otsustanud lapsesse investeerida hoopis läbi hariduse saamise toetamise. Hea hariduse toel on võimalik päris kiiresti head palka teenima hakata ja siis saab noor ise oma korteri sissemaksu koguda.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt 08.02 21:54; 10.02 10:49; 10.02 15:39; 10.02 16:19; 10.02 23:07; 11.02 09:20; 11.02 12:50;