Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kust võtavad Tallinna inimesed korteri ostuks raha?

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 98 )

Teema: Kust võtavad Tallinna inimesed korteri ostuks raha?

Postitas:
Kägu

Kui juba ennast üles töötada jõudnud vanemad ei suuda kahe peale korteri sissemaksu koguda, siis päris ebaõiglane on seda eeldada noorelt inimeselt.

No need vanemad peavad üldjuhul maksma nii enda pere eluaseme laenu veel aastaid pluss lisaks ju on sel juhul see ettemaks vaja igale pere lapsele koguda, mitte ainult ühele. Ega siis kõik pered pole ainult ühelapselised. Ühele lapsele jõuaks muidugi koguda, kolmele, kes on mul pealegi üsna üheealised ka, on juba palju problemaatilisem kõigile korraga eluasemelaenu sissemaksu jagu raha jagada, omaenese eluasemelaenu maksta ja Eesti keskmise sissetulekuga veel lisaks normaalsel elustandardil elada. Eesti mediaanpalk on üldse selline, et kätte saab u. 950 euri kuus, ehk siis pooled inimesed Eestis saavad sellist või väiksemat palka. Kuidas koguda sellise palga juures igale lapsele 15000 euri?

+8
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Noh, need kes ka karjääri mõttes parimates aastates teenivad Tallinnas mediaani ja ei suuda kahe pealegi säästa ei saa ka eeldada, et nende lapsed kohe väga heade palkade peal või kenade korterites lõpetavad.

+6
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

<p style=”text-align: center;”>

</p>

Keskklassi vanemad võiks elementaarseks pidada, et aitavad lastel korteri sissemakset rahastada.

Meie jaoks on elementaarne, et lapsed saavad nii hea haridusliku pagasi, et see 10-15 tuhat on mõne kuu sissetulek neil tulevikus. Ei ole ise midagi saanud ja ei kavatse ka lastele lihtsalt raha jagama hakata. Pooldan igati mõtteviisi, et anna õng, aga mitte kala.

Ilmselt unistad, et sinu lapsed tulevikus hakkavad nii hästi raha teenima, aga tegelikult sul lihtsalt pole neile anda seda 10 000 eurot omaosa toetuseks, seepärast viinamarjad ongi hapud.

Kui anda lapsele osa korteriostu omaosast, siis see pole mingi kala, vaid ikka õng. Nt aidata 90 000 maksva korteri omaosa ära maksta. Laps ise kogub 15 000 ja vanemad annavad ka 15 000. On laps ise vaeva näinud kogumisega, ja maksab ju ise edaspidi igakuist osa. Samas pole ka normaalsetele vanematele see 15 000 lapsele anda üle jõu käiv.

Kui osta lapsele 140 000 maksev korter kohe välja, nii et laps ei peaks sentigi ise panustama, siis see jah oleks kala.

Kui vaadata, kui vähe on inimestel kogunenud teise sambasse (mida samas suure hurraaga tahetakse välja võtta, sest nende inimeste jaoks on see suur raha) ja kuidas uuringud näitavad, kui paljud elavad palgapäevast palgapäevani nii, et pole isegi ühe kuu kulude jagu sääste, siis julgen arvata, et 15 tuhat lapsele anda on väga paljudele vanematele üle jõu käiv. Kas nad on kõik ebanormaalsed vanemad siis? Või peaksidki vanemad kõik oma säästud lapse (või laste) korteri sissemakseks andma, et ikka normaalne lapsevanem olla?

Minu mehe isa toetas meid 10 tuhande euroga, aga tema töötab välismaal ja tema kuupalk on sellest summast oluliselt suurem, seega tema jaoks see ei olnud eriti suur summa. Samas oma keskmise palgaga vanematelt oleks mul olnud halb tunne sellist raha vastu võtta, kui nad oleks pakkunud. Ma eelistan, et nad oma pensioniks hoopis raha koguks.

Oma väikestele lastele kogun küll raha juba, aga ma ei halvusta neid lapsevanemaid, kellel selleks võimalus puudub või kes on otsustanud lapsesse investeerida hoopis läbi hariduse saamise toetamise. Hea hariduse toel on võimalik päris kiiresti head palka teenima hakata ja siis saab noor ise oma korteri sissemaksu koguda.

Kui juba ennast üles töötada jõudnud vanemad ei suuda kahe peale poolt korteri sissemaksu koguda, siis päris ebaõiglane on seda eeldada noorelt inimeselt. Tema pole saanud ennast veel tööalaselt üles töötada ja tema peab üksi seda säästma mida võiks ta vanemad kahe peale säästa.

Teine sammas peegeldabki palka. Kui seal on vähe, siis on ka palk madal järelikult. Kui vanemad saavad Tallinnas keskmist või alla selle, siis on päris hea tõenäosus et lapsed hakkavad sarnast palka saama. Ja keskmise palga teenijad ei olegi linna sisse ostev või uusarenduse klientuur.

Kas tõesti arvavad keskmist või alla selle teenivad vanemad, et nende laps hakkab neist rohkem kui 2x rohkem teenima ja seda juba kohe karjääri alguses?

Mitte, et need vanemad ei jõuaks seda raha koguda, küsimus on selles, miks nad peaks kōik enda kogutud säästud lapsele andma? Või kui sul on 3 last? Annad kõik oma säästud lastele korterite ostuks ja siis loodad, et lapsed sind pensioni ajal toetavad? Muidu oled ebanormaalne vanem?

Noored oma elu alustavad inimesed ei pea samuti olema uusarenduste klientuur, kui nende sissetulekud sellele peale ei hakka.

Mina teenin oma emast umbes 2x rohkem ja isast teenin ilmselt rohkem, aga mitte päris 2x. Ka minu vennad teenivad meie vanematest palju rohkem.

+4
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kes praegusel ajal enam korterist Tallinnas unistab? Paljud firmad on kontorid sulgenud ja koroona levivat plahvatuslikult noorte hulgas, nädalane nakatumiste kasv oli 40 protsenti ja haiglaravi vajavate inimeste arv on juba 449. Ega praegu loodud vaktsiinid pole uute koroonatüvede, mutantviiruste eest imeravimid, mis probleemi lahendab. Ma ei taha kõlada paanikuna, aga kui otsid endale kinnisvara, siis vaata, et oleks ka tükike maad juures.

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina teenin oma emast umbes 2x rohkem ja isast teenin ilmselt rohkem, aga mitte päris 2x. Ka minu vennad teenivad meie vanematest palju rohkem.

no teie ju ilmselgelt ei olegi see sihtgrupp, keda vanemad peaksid aitama kinnisvara soetamisel. loomulikult sõltub palkade suhe sellest, kui suur on vanemate palk – madalapalgalisest vanemast ei ole keeruline ka noorel inimesel rohkem teenida. jutt on ikkagi sellest, kui noorte palk on alles tööle asununa madal või on eriala sootuks selline, et täiskoormusega tööle asumiseks tuleb õppida 6-7 aastat.

+3
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui juba ennast üles töötada jõudnud vanemad ei suuda kahe peale poolt korteri sissemaksu koguda, siis päris ebaõiglane on seda eeldada noorelt inimeselt. Tema pole saanud ennast veel tööalaselt üles töötada ja tema peab üksi seda säästma mida võiks ta vanemad kahe peale säästa.

Need ennast juba üles töötanud vanemad peaksid seda korteri sissemaksu koguma, samal ajal oma laste kulusid kattes. Päris ebaõiglane eeldada, et vanemad maksavad lapse kulud kinni ja sealt kõrvalt veel säästavad ka sellesama lapse korteriostuks.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Noh, need kes ka karjääri mõttes parimates aastates teenivad Tallinnas mediaani ja ei suuda kahe pealegi säästa ei saa ka eeldada, et nende lapsed kohe väga heade palkade peal või kenade korterites lõpetavad.

Ma ei saa üldse aru, mida sa öelda tahad. Kes siin mida eeldab? Kas keskmist palka teenivad vanemad sunnivad kuidagi oma lapsi neid kenasid kortereid ostma? Et ebaõiglane on noorest sissemaksu kogumist oodata, aga korteri peab ostma? Kui see noor ei suuda ise seda korterit osta, siis elabki sõpradega koos kuskil kommuunis kõigepealt või ootab, kuni leiab elukaaslase, kellega koos osta.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

No kas sa meie poliitikute näol ei taipa kuidas see raha teenitakse?

Säästad tehes firmaautoga erasõite – mõtle kui palju aega ja raha hoiab kokku kui laste hoidjatele, koolist kojutoojatele enda taskust raha maksma ei pea, bensiini kulutused lased ka rumalal maksumaksjal kinni plekkida.

Lood nutika firma, moosid ära pangad, võtad meeletus koguses firmale laenu, lased juristil raha atm-ist välja võtta ja siis ütled pankrot.

Keerulist ei ole siin midagi.

Nõuab tahet ja pealehakkamist.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suur enamus alustab ikka tasa ja targu. Minagi (põline tallinlane) ostsin esmalt üksi ühetoalise. Mõne aja pärast elukaaslasega ruumika kahetoalise. Nüüd omame maja.

Midagi ei tule kohe üleöö ja pingutamata.

Ja okey olen nõus, et vb mingi hulk aastaid (10…20…30) tagasi äkki saigi veel nii tasa ja targu alustada.

Aga kas praegu saaks ka veel üldse sama moodi kui keegi tahaks alustada aga isegi ühe toalised maksavad juba hinge hinda? Kuidas noored saavad ntx? Ikkagist ainult vanemate rahakoti toel?

Järjest valusamaks läheb see tekst 😣 Või peaks ka txt kirjutama?

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suur enamus alustab ikka tasa ja targu. Minagi (põline tallinlane) ostsin esmalt üksi ühetoalise. Mõne aja pärast elukaaslasega ruumika kahetoalise. Nüüd omame maja.

Midagi ei tule kohe üleöö ja pingutamata.

Ja okey olen nõus, et vb mingi hulk aastaid (10…20…30) tagasi äkki saigi veel nii tasa ja targu alustada.

Aga kas praegu saaks ka veel üldse sama moodi kui keegi tahaks alustada aga isegi ühe toalised maksavad juba hinge hinda? Kuidas noored saavad ntx? Ikkagist ainult vanemate rahakoti toel?

Järjest valusamaks läheb see tekst 😣 Või peaks ka txt kirjutama?

Inimesel on kiire, tal on vaja äri ajada.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ilmselt unistad, et sinu lapsed tulevikus hakkavad nii hästi raha teenima, aga tegelikult sul lihtsalt pole neile anda seda 10 000 eurot omaosa toetuseks, seepärast viinamarjad ongi hapud.

Kui anda lapsele osa korteriostu omaosast, siis see pole mingi kala, vaid ikka õng

Jah, unistan küll, et mu lapsed hakkavad vähemalt sama hästi teenima kui ma ise.

Mul on märksa rohkem neile võimalik anda, aga eelistan seda investeerida nende haridusse. Vara ostmine ei ole mingi õng, see on ikkagi täitsa valmis kala. Sellest ei sõltu absoluutselt inimese haridus ja sissetulek.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas tõesti arvavad keskmist või alla selle teenivad vanemad, et nende laps hakkab neist rohkem kui 2x rohkem teenima ja seda juba kohe karjääri alguses?

Ma teenin väga mitmekordset keskmist ning jah, mul on üsna selge ettekujutus sellest, kuidas lapsedki kiiresti sama tasemeni jõuaksid. Ja ma ei räägi palgatööst, eksole.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kui on näiteks 2 last, siis ei tohiks olla raske 50aastastel vanematel koguda kummagi jaoks 5-15 000. See on juba päris kena osa sissemaksest. Selleks vanuseks on vanematel endil jalad all juba üle kümne aasta, võiks ikka jääda igakuiselt midagi üle säästudeks.

Neil 50-aastastel on just lapsed koolid lõpetanud ehk mõnel veel ülikoolis, mitte 10 aastat tralli löönud. Ja kel kogemust, teab, mis kulud on väikelapsel ja teismelisel ja üliõpilasel. Ja seda, et ühe palgaga pead üleval pidama kaht inimest.

15000 on keskmist palka saava inimese aasta brutopalk, sellelt siis veel maksud ka maha, eks.

50-aastaselt hakkasime oma vanemate hooldekodusid maksma ja vaikselt ka rohkem pensioniks säästma, et lapsed ei peaks kunagi kahte koormat kandma.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
enelil

Ostsin mõned aastat tagasi 2-toalise korteri Kalamaja piiril. Palk oli siis igakuiselt 1200€ ja ise olin 25. Korter oli uusarendus ning sai valmis aasta pärast sissemakse tegemist. Kui olin pangalt kinnituse saanud, et saan 71 000€ laenu Kredexi käendusel, siis võtsin kohe väikelaenu summas 7000€ ning maksin selle sissemaksena arendajale ära. Paar tuhat eurot oli enne endal ka kogunenud. Aasta aega maksin väikelaenu tagasi ja ootasin, mil korter saab valmis. Kui hakkasin kodulaenu maksma, siis selleks ajaks oli väikelaen juba tasutud. Ei olnud eriti keeruline ja ei pidanud selleks roppu vaeva nägema, vaid natuke laveerima laenudega. Eks ma väikelaenu intressi maksin rohkem kui oleks mõistlik olnud, aga see ei mõjuta mu praegust elu kuidagi. Tol ajal aga andis suurepärase võimaluse. Tänaseks on korteri hind 30% kasvanud ka.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas noored saavad ntx? Ikkagist ainult vanemate rahakoti toel?

Preili Njäu ühes telesaates rääkis, et teenis ühes kuus hästi palju raha. Seda raha sai teenitud kohe niipalju, et seda jätkuks väiksema korteri sissemaksuks pealinnas. Nii et ei ole siin miskit vanemate rahakoti toel. Kui sa ei ole ehk nii andekas ja ilus, nagu see preili N, siis poole aastaga peaksid ikka selle summa kokku ajama.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

no teie ju ilmselgelt ei olegi see sihtgrupp, keda vanemad peaksid aitama kinnisvara soetamisel. loomulikult sõltub palkade suhe sellest, kui suur on vanemate palk – madalapalgalisest vanemast ei ole keeruline ka noorel inimesel rohkem teenida. jutt on ikkagi sellest, kui noorte palk on alles tööle asununa madal või on eriala sootuks selline, et täiskoormusega tööle asumiseks tuleb õppida 6-7 aastat.

Minu palk ei olnud loomulikult kohe tööle asudes vanematest mitu korda kõrgem, nad saavad ikkagi umbes keskmist palka, mitte miinimumpalka. Ma vastandusin käole, kes ütles, et vanemate poolt sissemaksurahaga toetamine on elementaarne. Kas alles tööle asunud madala palgaga noor peab saama kohe korteriomanikuks? Millest ta seda pangalaenu üldse maksab, kui tal nii madal palk on? Pangalaen on muidugi odavam kui üürimine, aga siis ei saagi elada veel üksi, kui hammas peale ei hakka.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

No age pange kalkulaatorisse. 2 noort inimest mõlemad saavad 2000 kohustusi pole.

Nad on pangale nn kuldkliendid. Saavad 10-20% sissemaksega. Ja sellise komboga saab 200k laenu võtta ja sellega saab peaaegu igale poole korteri.

kui oled üksi ja saad 1k palka siis praktilsielt laenu ei saagi või saad väikse paneelika…

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu palk ei olnud loomulikult kohe tööle asudes vanematest mitu korda kõrgem, nad saavad ikkagi umbes keskmist palka, mitte miinimumpalka. Ma vastandusin käole, kes ütles, et vanemate poolt sissemaksurahaga toetamine on elementaarne. Kas alles tööle asunud madala palgaga noor peab saama kohe korteriomanikuks? Millest ta seda pangalaenu üldse maksab, kui tal nii madal palk on? Pangalaen on muidugi odavam kui üürimine, aga siis ei saagi elada veel üksi, kui hammas peale ei hakka.

Jälle see, et kui mina noor olin, siis mina küll… Minu vanaema elas üldse sõja ajal ja mõni kord mitu päeva järjest ei söönud ja magas kartulikeldris.

Kui vanematel on rahaliselt võimalik, siis oleks finantsiliselt arukas võimaldada lapsel korter osta varem, mitte hiljem. Puhtalt protsentide ja numbrite kalkulatsioon. Väikelaen sissemakseks on kehvem variant, kui vanematelt intressivaba laen. Kaks aastat kauem üürikas elamine on pere finantsile kehvem variant, kui väikelaenuga varem korteriost. jne
Aga eks peredel ongi erinev kokkuhoiu ja usalduse tase. Meie peres kõik 4 last said midagi korteri sissemakseks. Vanemad lapsed said vanematelt, nooremate puhul aitasid vanemad lapsed juba noorematele sissemakset anda. Minul on juba olemas lisakinnisvara, mida hoian mõttega, et see finantseerib minu lapse omaette kolimist, kui peaks olema vajadus.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

No age pange kalkulaatorisse. 2 noort inimest mõlemad saavad 2000 kohustusi pole.

Nad on pangale nn kuldkliendid. Saavad 10-20% sissemaksega. Ja sellise komboga saab 200k laenu võtta ja sellega saab peaaegu igale poole korteri.

kui oled üksi ja saad 1k palka siis praktilsielt laenu ei saagi või saad väikse paneelika…

Et võtta 200k laenu, peab sul olema minimaalselt 20k sissemakseks ja seda juba sinu näites toodud 2000 kahe peale teenides eriti kiirelt kokku ei aja.

Nii et “kuldklient” võid ju olla, kuid selleks ajaks sa enam noor ei ole, kui sissemakse koos on.

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jälle see, et kui mina noor olin, siis mina küll… Minu vanaema elas üldse sõja ajal ja mõni kord mitu päeva järjest ei söönud ja magas kartulikeldris.

Kui vanematel on rahaliselt võimalik, siis oleks finantsiliselt arukas võimaldada lapsel korter osta varem, mitte hiljem. Puhtalt protsentide ja numbrite kalkulatsioon. Väikelaen sissemakseks on kehvem variant, kui vanematelt intressivaba laen. Kaks aastat kauem üürikas elamine on pere finantsile kehvem variant, kui väikelaenuga varem korteriost. jne

Aga eks peredel ongi erinev kokkuhoiu ja usalduse tase. Meie peres kõik 4 last said midagi korteri sissemakseks. Vanemad lapsed said vanematelt, nooremate puhul aitasid vanemad lapsed juba noorematele sissemakset anda. Minul on juba olemas lisakinnisvara, mida hoian mõttega, et see finantseerib minu lapse omaette kolimist, kui peaks olema vajadus.

Veelkord – see kägu, keda ma tsiteerisin, ütles, et normaalsed vanemad annavad lastele korteri sissemaksu, ikka nii 15 tuhat eurot. Teine kägu ütles, et tema ei anna, parem investeerib laste haridusse, mille peale see esimene kägu ütles, raudselt sul polegi üldse seda raha üldse. Sest sa pole normaalne vanem, kui ellu astuvale madala palgaga lapsele korteri sissemaksu ei anna.

Sina räägid üldse intressivaba laenu andmisest, mis on ju teine asi. Normaalse lapsevanemana oleksid pidanud ikka 60 tuhat eurot panustama oma laste korteriostudesse, ilma seda tagasi ootamata.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veelkord – see kägu, keda ma tsiteerisin, ütles, et normaalsed vanemad annavad lastele korteri sissemaksu, ikka nii 15 tuhat eurot. Teine kägu ütles, et tema ei anna, parem investeerib laste haridusse, mille peale see esimene kägu ütles, raudselt sul polegi üldse seda raha üldse. Sest sa pole normaalne vanem, kui ellu astuvale madala palgaga lapsele korteri sissemaksu ei anna.

Sina räägid üldse intressivaba laenu andmisest, mis on ju teine asi. Normaalse lapsevanemana oleksid pidanud ikka 60 tuhat eurot panustama oma laste korteriostudesse, ilma seda tagasi ootamata.

Lugesin läbi, ajad päris kenasti segi kes mida ütles seal ja mis summadest jutt käis. Võta emotsiooni vähemaks.

Minu meelet peaks ka see vanem, kes seda saab endale lubada, raha lihtsalt niisama andma. Ega Tallinnasse 5-15 tuhande eest ei saa kortaliku korteri sissemakset, ikka peab laps teist sama palju juurde panema.  Ja kui vanem EI TAHA raha anda lapsele, sest ta juba teab ette et on nii s*** vanem, et ta varsti vanadekottu saadetakse ja vaatamagi ei tulda, siis ta saab anda lapsele laenu, täiesti notraiaalselt vormistatud intressivaba laenu. Mina oma peres ei kujutaks ette, et keegi kelellegi laenu annab.

Antakse tagasi ootamata, aga tagasi saadakse mitmekordselt. Sest me oleme kokkuhoidev pere ja ei ole oma kasu peal väljas, vaid et perl tervikuna läheks võimalikult hästi. Ja mina ei oota oma midagi lastelt tagasi, peale hea läbisaamise.

See käib spiraali mööda – kui vanemad annavad sulle hea stardipositsiooni, saad sina varem hakata koguma oma lastele head stardipositsiooni ja vanematele mugavamat vanaduspõlve. Ja nii muudkui põlvkondasid mööda edasi. Eks selle pärast ongi peresid, kus silmi pööritatakse, et lastele midagi andma peaks, sest nemad oma vanematelt ju ei saanud ja ikka veel ise siplevad selle tõttu. Veel hullem on muidugi, kui tegelikult saadi oma vanematelt, kas või tasuta lastehoidu varakult pensionile jäänud ema käest, aga ikkagi oma lastele midagi ei võimaldata, las saavad hakkama nagu saavad.

See kinnisvara maksab 150 tuhat, mida lapsele andmise mõttega ostsin, mitte 60, aga võibolla peavad nad jah, seda müüma ja kahe peale jagama, kui kümne aasta jooksul teist veel ei jõua osta.

Mida üldse Tallinnas 60 eest saab?

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minule andis ema kolmandiku korteriostu raha. Endal oli mehega eelnevalt nii 20% hinnast olemas. Ehk siis saime ainult poolele korterile laenu võtta. Hetkeks käis ka läbi mõte, et ostaks selle võrra kallima, aga ei hakanud enam välja valitud kodu otsust muutma.

Ma ei pidanud seda millekski, et ema raha andis. Ise temalt ei küsinud, aga kui rääkisin, et hakkame ostma, siis ta ütles, et ta tahab aidata. Muidugi olin tänulik, aga millekski eriliseks seda ei pidanud.
Siis kodus nägin kui suuri silmi mees selle peale tegi ja sain aru, et kõikides peredes ei käigi asjad nii. Varem polnud sellest kordagi mõelnud. Tema vanemad tõstsid ta põhimõtteliselt 18aastaselt välja ja peale seda ta neilt mingit abi pole saanud.

Aga nüüd tunnen, et mees teeb oma ja minu vanematel vahet. Suhtumine minu emasse on palju soojem ja lähedasem kui enda emasse. Mitte et mees midagi mu emalt ootaks materiaalselt. Aga selline käsi peseb kätt suhtumine on minu emaga olemas ja enda emaga mitte. Mul on hästi halb tunne selle pärast, sest mina ei tahaks vahet teha vanematel, ikka peab hästi läbi saama ja aitama vastavalt vajadusele. Nüüd mees ka räägib, et tema tahab meie pojale korterit osta ülikooli lõpukingiks ja peaks investeerima hakkama selle nimel (poeg sünnib alles kahe kuu pärast).

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ja mu mees saime ka nii sissemaksu lähedastelt, aga mitte niisama, vaid maksime ikka tagasi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanemad lapsed said vanematelt, nooremate puhul aitasid vanemad lapsed juba noorematele sissemakset anda.

Vaat’ see on minu jaoks küll hirmus mõte. Oma lastele raha kogumisest saan aru, aga et noor inimene peaks oma kodulaenu ja lastekasvatamise jms kõrvalt oma õdedele-vendadele korteri sissemaksuks raha koguma, ei kõla küll teab mis toreda perena, seda siis vanemate poole pealt. Kui seal see vanusevahe just 30a ei olnud.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanemad lapsed said vanematelt, nooremate puhul aitasid vanemad lapsed juba noorematele sissemakset anda.

Vaat’ see on minu jaoks küll hirmus mõte. Oma lastele raha kogumisest saan aru, aga et noor inimene peaks oma kodulaenu ja lastekasvatamise jms kõrvalt oma õdedele-vendadele korteri sissemaksuks raha koguma, ei kõla küll teab mis toreda perena, seda siis vanemate poole pealt. Kui seal see vanusevahe just 30a ei olnud.

midagi ei PEA. ei pea korterit ostma, ei pea laenu võtma, oma lapsi ka ei pea toetama pärast seda, kui nad kooli lõpetavad. lapsi ka ei PEA saama, kui ikka jõud üle ei käi. jutt käib sellest kui pere on kokkuhoidev ja hästifunktsioneeriv ja tõesti TAHAB et kõigil pereliikmetel oleks hästi.
mina maksin eelmine aasta oma noorema õe autokooli kinni. ei PIDANUD. mulle meeldib mu õde ja mina suutsin aga tema tol hetkel ei suutnud.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on tunne, et pärast vanemahüvitise loomist saadakse lapsi selleks, et oleks mõnus täie rahaga kodus olla väikeste lastega. Ei planeerita laste vahesid nii, et ema keha jõuaks taastuda, poleks korraga mitut mitteartikuleerivat väikelast, et lapsed ei peaks tundma, et nad on omavahel ressurssidele konkurendid.  Loeb, kas vanemad saavad võimalikult suurt hüvitist, mitte kas kehal ja vaimul on hea, kuidas peredünaamika hakkab olema, kuidas on pärast kasvatada samaealisi teismelisi ja noori täiskasvanuid. Et tegelikult on hoopis materialistlikum kui varem see laste saamine, aga seda väga lühikeses ettevaatamise perspektiivis.

Mina pole ka kundagi tajunud, et vanemad peavad, maksku mis maksab, midagi andma mulle. Aga nad on väga palju andnud. Ja nad on veel rohkem vastu saanud.  Sama moodi on  õe ja vendadega, me ei taju teineteise suhtes rahalist arvepidamist või kindlat kohustust ja saame aru, kui keegi parasjagu majanduslikult ei saa panustada näiteks maajamaja uude katusesse. Siis ta ei saa, ja kui meie saame, pakume hoopis ise abi vennale. Keegi ei kohusta, aga oleme ju sama pere lapsed, ikka aitame.

Kui ütlen, et vanemad peaksid lastele raha andma, saan ilge rahaässa ja kapitalisti sildi külge, aga tegelikult jääb kõhus tunne, et  hoolin rahast palju vähem ja peresuhetest palju rohkem kui enamus siin.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kinnisvara on alati olnud liiga kallis. Igal ajal on see kallis olnud. Palgatase ja majanduslik seis võib muutuda, see tase on ikka sama.

Oma lapsi tahaks ikka aidata. Kui saame, siis aitame.

Meie ise ei ela Tallinnas ja meie lapsed ka mitte. Kuid kinnisvara hinnatase üldiselt seostub kohtade ja kohaliku palgatasemega nagunii.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et võtta 200k laenu, peab sul olema minimaalselt 20k sissemakseks ja seda juba sinu näites toodud 2000 kahe peale teenides eriti kiirelt kokku ei aja.

nalja teed või? hea tahtmise juures ei kulu selleks aastatki! kui teha seda ajal, mil sul ei ole kohustusi – lapsi, kodulaenu, autoliisingut. pole mingi probleem elada 1000€ kuus.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lugesin läbi, ajad päris kenasti segi kes mida ütles seal ja mis summadest jutt käis. Võta emotsiooni vähemaks.

Minu meelet peaks ka see vanem, kes seda saab endale lubada, raha lihtsalt niisama andma. Ega Tallinnasse 5-15 tuhande eest ei saa kortaliku korteri sissemakset, ikka peab laps teist sama palju juurde panema. Ja kui vanem EI TAHA raha anda lapsele, sest ta juba teab ette et on nii s*** vanem, et ta varsti vanadekottu saadetakse ja vaatamagi ei tulda, siis ta saab anda lapsele laenu, täiesti notraiaalselt vormistatud intressivaba laenu. Mina oma peres ei kujutaks ette, et keegi kelellegi laenu annab.

Antakse tagasi ootamata, aga tagasi saadakse mitmekordselt. Sest me oleme kokkuhoidev pere ja ei ole oma kasu peal väljas, vaid et perl tervikuna läheks võimalikult hästi. Ja mina ei oota oma midagi lastelt tagasi, peale hea läbisaamise.

See käib spiraali mööda – kui vanemad annavad sulle hea stardipositsiooni, saad sina varem hakata koguma oma lastele head stardipositsiooni ja vanematele mugavamat vanaduspõlve. Ja nii muudkui põlvkondasid mööda edasi. Eks selle pärast ongi peresid, kus silmi pööritatakse, et lastele midagi andma peaks, sest nemad oma vanematelt ju ei saanud ja ikka veel ise siplevad selle tõttu. Veel hullem on muidugi, kui tegelikult saadi oma vanematelt, kas või tasuta lastehoidu varakult pensionile jäänud ema käest, aga ikkagi oma lastele midagi ei võimaldata, las saavad hakkama nagu saavad.

See kinnisvara maksab 150 tuhat, mida lapsele andmise mõttega ostsin, mitte 60, aga võibolla peavad nad jah, seda müüma ja kahe peale jagama, kui kümne aasta jooksul teist veel ei jõua osta.

Mida üldse Tallinnas 60 eest saab?

60 tuhat tuli sellest, et 4 last ja igale ühele 15 tuhat.

Ma kirjutasin juba varem, et mina kogun ka oma lastele raha. Lapsed on alles pisikesed ja eks ole näha, kas sellest rahast tuleb toetus korteri ostmiseks või välismaale ülikooli minekuks või midagi muud. Oma vanemad on mind samuti piisavalt toetanud. Aga ma ei arva, et see on elementaarne, et vanemad lastele korteri sissemaksu raha annavad, eriti kui lapsi on palju. Mina usun, et vanemate kohus on anda oma lastele parimad tööriistad elus edukalt hakkama saamiseks, aga samas hoolitseda ka enda tuleviku eest, et elu lõpus ei peaks oma lastele kaela peale jääma.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

60 tuhat tuli sellest, et 4 last ja igale ühele 15 tuhat.

Ma kirjutasin juba varem, et mina kogun ka oma lastele raha. Lapsed on alles pisikesed ja eks ole näha, kas sellest rahast tuleb toetus korteri ostmiseks või välismaale ülikooli minekuks või midagi muud. Oma vanemad on mind samuti piisavalt toetanud. Aga ma ei arva, et see on elementaarne, et vanemad lastele korteri sissemaksu raha annavad, eriti kui lapsi on palju. Mina usun, et vanemate kohus on anda oma lastele parimad tööriistad elus edukalt hakkama saamiseks, aga samas hoolitseda ka enda tuleviku eest, et elu lõpus ei peaks oma lastele kaela peale jääma.

Keskklassi vanemad võiks elementaarseks pidada, et aitavad lastel korteri sissemakset rahastada. See on ju pikalt ette teada, et lapsed ühel päeval nii kaugele jõuavad. Kui on 3+ last, siis jah suurt summat ei saa anda. Aga kui on näiteks 2 last, siis ei tohiks olla raske 50aastastel vanematel koguda kummagi jaoks 5-15 000. See on juba päris kena osa sissemaksest.

Too kägu ju ei öelnud, et nelja lapse vanemad peaks igaühele 15 välja köhima. Kütad siin kõige rohkem sõnavõtte ja väänad teiste öeldut nagu pähe tuleb. Hästi paned.

Kaldun arvama, et need, kes ei jää oma lastele kaela peale ja need, kes lastel sissemakset aitavad rahastada on üldiselt samad inimesed.

+6
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 98 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kust võtavad Tallinna inimesed korteri ostuks raha?