Esileht Kodunurk Kütte sisse lülitamine

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 356 )

Teema: Kütte sisse lülitamine

Postitas:
Kägu

Äärmiselt lollakas uudis.

Uudis ei ole lollakas, vaid see, et kuskil kaalutakse inimeste trahvimist ja lausa kolmeks aastaks vangi panemist, kui nad julgevad oma tuba soojana hoida, see on lollakas. Uudises endas on ka sellest juttu, et Šveitsis olid juba koroona ajal täiesti absurdsed reeglid kehtestatud, no eks need ametnikud nüüd möllavad uute “toredate” ideedega. Artiklis on sellestki juttu, et kohalikud tervemõistuslikud ametnikud vaidlevad sellele ideele vastu ja küsivad, et kas politsei peaks nüüd hakkama käima inimeste kodudes temperatuuri mõõtmas?

Aga niisuguste ametnike olemasolu, kes juba ainuüksi sellele mõttele tulevad, et võiks inimesi oma kodu soojana hoidmise eest vangi panema – see on õõvastav.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jutt ei ole mitte kodude kütmisest, vaid gaasiga köetavate avalike hoonete temperatuurist ja sellest, et on gaasiga on keelatud kütta telke, saunu ja basseine. Ning ei ähvardata sellega, et kõik pannakse vangi, vaid on öeldud, et tahtliku ja korduva rikkumise korral võidakse karistada kas rahatrahviga või kuni kolmeaastase vangistusega.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tundub, et ei ole kaduma läinud. https://www.blick.ch/politik/gfroerlis-muessen-im-ernstfall-bibbern-heiz-suendern-droht-der-knast-id17851055.html

Sa ise ka lugesid seda artiklit? On ju täiesti sisu kaotsi läinud. Kuskil algses artiklis pole kirjas, et “kõiki, kes kütavad üle 19 kraadi” ähvardaks vangistus. Räägitakse tahtlikust seaduserikkumisest – et siis on võimalik trahv või vangistus. See pole ju sugugi sama, mis tolles totakas artiklis.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga niisuguste ametnike olemasolu, kes juba ainuüksi sellele mõttele tulevad, et võiks inimesi oma kodu soojana hoidmise eest vangi panema – see on õõvastav.

Kas su saksa keele oskus pole piisav või on soov mässata nii suur, aga sa oled suutnud artiklist välja lugeda midagi, mida seal kirjas ei ole.

Muide, kodune temperatuur 19 kraadi on igati ok. Kui riigi tööstust ähvardab seiskumine, sest gaasi pole piisavalt; kui mõne piirkonna elanikele võib kodu kütmiseks mitte gaasi jätkuda, siis palun ära tule rääkima kellegi isiku õigusest oma toas 25 kraadi sooja hoida ning basseini kütta. Veider, kui paljud ei taipa, et meil on hetkel suur kriis ning selle lahendamiseks on vaja igaühelt pisikest sammukest, mis ei võta tükki küljest. Räusatakse ikka oma õiguste ümber. Õiguse kõrval on meil ka kohustused – kohustus anda raskel hetkel oma panus, loobuda killukesest mugavusest, et keegi teine kuskil ei kannataks.

+10
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muide, kodune temperatuur 19 kraadi on igati ok.

ei ole

+8
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tundub, et ei ole kaduma läinud. https://www.blick.ch/politik/gfroerlis-muessen-im-ernstfall-bibbern-heiz-suendern-droht-der-knast-id17851055.html

Sa ise ka lugesid seda artiklit? On ju täiesti sisu kaotsi läinud. Kuskil algses artiklis pole kirjas, et “kõiki, kes kütavad üle 19 kraadi” ähvardaks vangistus. Räägitakse tahtlikust seaduserikkumisest – et siis on võimalik trahv või vangistus. See pole ju sugugi sama, mis tolles totakas artiklis.

Mina sekkusin teemasse alles täna hommikul selle lingiga. Varem pole kommenteerinud. Kõiki ei panda jah, pannakse, need, kes gaasiga kütavad:) Pealegi pole seda seadust veel vastu võetud. Aga selge see, et terve mõistusega inimene hoiab ikka tahtlikult oma kodu temperatuuri üle 19 kraadi.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga selge see, et terve mõistusega inimene hoiab ikka tahtlikult oma kodu temperatuuri üle 19 kraadi.

Ei. Terve mõistusega inimene saab aru, et kui riigis gaasivarud on liiga väikesed ja riik on kehtestanud piiri, et üle 19 kraadi ei küta, siis tuleb natuke soovidega järele anda. Terve mõistusega inimene kütab toa 19 kraadi peale ja paneb pikad püksid ja dressipluusi selga. Oma õigust 24 soojakraadi järele ajavad taga rumalad, putinimeelsed või pohhuistlikud inimesed.

+10
-9
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Oma õigust 24 soojakraadi järele ajavad taga rumalad, putinimeelsed või pohhuistlikud inimesed.

Jess, koroonavaktsiiniga enam vaenata ei saa, nüüd on uued rahvavaenlased – need, kes tahavad sooja kodu.

Aga kindlasti need, kellel on sel talvel kodus rohkem kui +19 on ka vaktsineerimata lamemaalased! Sõtta nendega kindlasti minna ei saa! Riigireeturid! Vangi pista sellised!

+3
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Riigireeturid! Vangi pista sellised!

Mõni on riigireetur ja mõni lihtsalt idioot. Nagu juba ka ütlesin. Eks ise vali, kes soovid olla. Kuule, lihtne küsimus sulle. Kui sa oled harjunud iga päev sööma kausitäie suppi, teetegi kodus iga päev iga pereliikme kohta ühe kausitäie suppi. Ühel päeval selgub, et ei ole võimalik iga päev enam ühte kausitäit suppi per nägu süüa, tooraine on nii kallis ja seda pole saada ka. Mismoodi sa sel juhul käitud? Kas a) mind ei huvita, mina söön ikka kausitäie suppi edasi, mis sellest, et ülejäänud leibkonnaliikmed siis kõik pool kaussi ainult saavad; b) teed piketi, et Ansip on süüdi ja nõuad kaussi suppi; c) mõtled mingi lisaviisi välja, mida süüa, muudad harjumusi? Sa ei pea vastama, lihtsalt ise mõtle. Ja siis kanna sama olukord kütuse ja riigi tasandile üle. Ja proovi vältida vastust a la “sul on niiiii nõmeää näideää”.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja proovi vältida vastust a la “sul on niiiii nõmeää näideää”.

Aga see supinäide ongi nõme. Kui suppi ei saa teha, siis teeme midagi muud, näiteks läheme metsa seenele, läheme teeme lisatööd, et saaks söögi lauale, otsime ikka võimalusi, kuidas mitte ära kuhtuda, eksju.

Samamoodi gaasigagi, eks inimesed paigaldavad endale alternatiivseid küttekehasid, lasevad ehitada kamina, kütavad soojaks näiteks ainult ühe toa… Samaaegselt saab kokkuhoiu, kuid ei pea soojusest loobuma. Mina oma kodus saan külmal ajal sättida nii, et kütan vaid pool elamist soojaks. Panen uksed vahelt kinni, soe on vaid elutuba ja magamistuba.

See +19C nõue on ajuvaba sellisel lajataval kujul, et olgu igal pool 19 või muidu lähed trellide taha.

Näiteks: kui mul oli varem +25 ja nüüd ma tõmban 21 peale, siis olen ka mina gaasi pealt kokku hoidnud, eks. Kes varem armastaski jahedat ja tal oli 20, nüüd paneb 19, tal pole mingit probleemi, aga ühtlasi see inimene hoiab tegelikult ju palju vähem kokku varasemaga võrreldes. Kumb on oma seniseid harjumusi rohkem muutnud ja pingutab enam?

+3
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga see supinäide ongi nõme. Kui suppi ei saa teha, siis teeme midagi muud, näiteks läheme metsa seenele, läheme teeme lisatööd, et saaks söögi lauale, otsime ikka võimalusi, kuidas mitte ära kuhtuda, eksju.

Just. Ja küttega teed ka midagi muud – ostad sokid ja kampsiku, tellid kamina, soojustad maja või kolid hoopis ära ämma poole tallu, kus on ahjuküte.

Näiteks: kui mul oli varem +25 ja nüüd ma tõmban 21 peale, siis olen ka mina gaasi pealt kokku hoidnud, eks. Kes varem armastaski jahedat ja tal oli 20, nüüd paneb 19, tal pole mingit probleemi, aga ühtlasi see inimene hoiab tegelikult ju palju vähem kokku varasemaga võrreldes. Kumb on oma seniseid harjumusi rohkem muutnud ja pingutab enam?

Jah, väga tubli. Kahjuks sellist personaalteenindust pole võimalik lubada.

+3
-2
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

See +19C nõue on ajuvaba sellisel lajataval kujul, et olgu igal pool 19 või muidu lähed trellide taha.

Midagi sellist polegi seal artiklis väidetud.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

kui mul oli varem +25 ja nüüd ma tõmban 21 peale, siis olen ka mina gaasi pealt kokku hoidnud, eks

Tuntav vahe, kas toas on 24-25 kraadi või 21 kraadi. Väikeste lastega pered väga kokku hoida ei saa. Samas on mõistlik kütta soojemaks ruume, kus kõige rohkem viibitakse, nt elutuba ja magamistuba. Suured elamised, kus temperatuuri reguleerida ei saa on praegusel ajal pigem nuhtlus.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil sama mis teemaalgatajal – korter on esimesel korrusel ja väga külm on. Kütet veel sisse ei lülitata, sellele on vastu maja pensionärid.

Tavaliselt oleme elektriradiaatorid sisse pannud,  aga sel aastal on elekter kallis, nii et väga palju juurde kütta ei raatsi. Täna õhtul siiski panin radiaatorid kõige leigema režiimiga tööle, kuna avastasime köögi seinalt taas uued hallitusplekid. Ei aita meil hallitustõkked, niiskusekoguja ega muud tõrjed, kui korter ikka külm ja niiske, siis  tubade õuepoolsed seinad hallitavad (ei ole tapeet, vaid värvitud sein).

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oma õigust 24 soojakraadi järele ajavad taga rumalad, putinimeelsed või pohhuistlikud inimesed.

24 kraadi ei ole vaja, normaalne oleks 20-22 kraadi.

19 kraadi on selline,  et ära ei külmu, aga võib külmetuda. Eriti lapsed ja vanemad inimesed. Ehkki paljud oleksid hetkel rahul ka 19-kraadise temperatuuriga, kuna vahepealsed tuulised ja jahedad ilmad langetasid paljude kortermajade sisetemperatuuri 16-17 kraadi peale.

+2
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul ongi 21 kraadiga villased sokid jalas ja kampsun seljas ning ikka külm. Mis paljajalu ja lühikeste varrukatega laiamisest siin räägitakse?

+6
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul ongi 21 kraadiga villased sokid jalas ja kampsun seljas ning ikka külm. Mis paljajalu ja lühikeste varrukatega laiamisest siin räägitakse?

Täiesti arusaamatu. Miks te end niimoodi ära hellitate? Saan aru, kui elatakse soojal laiuskraadil, aga siin võiks ju ometi harjutada end tiba madalamate temperatuuridega. Kasulik rahakotile ja tervisele. See ju puhtalt harjumise asi.

+8
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täiesti arusaamatu. Miks te end niimoodi ära hellitate? Saan aru, kui elatakse soojal laiuskraadil, aga siin võiks ju ometi harjutada end tiba madalamate temperatuuridega. Kasulik rahakotile ja tervisele. See ju puhtalt harjumise asi.

Jah kui sina ringi sahmid, aga mina pean laua taga tööd tegema ja ei saa iga 10 min järel võimlemiseks üles karata.

+6
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole rõskuses lõdisemine kellelegi kasulik.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah kui sina ringi sahmid, aga mina pean laua taga tööd tegema ja ei saa iga 10 min järel võimlemiseks üles karata.

Ma ei sahmi ringi, mul on äärmiselt istuv töö, olen arvuti taga tubli 10 või rohkemgi tundi päevas – aga seda ma räägingi, et 19 kraadi toas pluss pikad riided ja sokk pole mingi probleem ega asi, mille talumisest nutulaule tuleks laulda. Kui oled soojalembesem, pane dressikas/kampsun/jakk/sall õlgadele ja korras. Mis te halate kogu aeg. Oleks siis mõni pärisprobleem.

+7
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saage nüüd aru – toatemperatuur ja toa niiskus on kaks erinevat näitajat. 19 kraadi normaalse niiskusega toas on täiesti ok. Niiskes (niiskus üle 60%) ruumis võib ka 22 kraadiga ebameeldiv olla. Niiskuse eemaldamiseks ei ole tingimata vaja kõrget toatemperatuuri, on ka muud vidinad olemas, mida siin teemas on juba piisavalt reklaamitud. Googelda “niiskuseimaja”.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei sahmi ringi, mul on äärmiselt istuv töö, olen arvuti taga tubli 10 või rohkemgi tundi päevas – aga seda ma räägingi, et 19 kraadi toas pluss pikad riided ja sokk pole mingi probleem ega asi, mille talumisest nutulaule tuleks laulda. Kui oled soojalembesem, pane dressikas/kampsun/jakk/sall õlgadele ja korras. Mis te halate kogu aeg. Oleks siis mõni pärisprobleem.

Kuidas sa aru ei saa, et ma ei hellita ja olen aastaid seda külma olemist harjutanud-olen 10a elanud korteris, kus temp 20-21 talvel ja pole eales sellega ära harjunud, soojad riided on seljas, aga naha vahel on ikka külm – inimeste termodünaamika on väga erinev, pole mõtet alavääristada seda, kui enda organism töötab teistmoodi.

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saage nüüd aru – toatemperatuur ja toa niiskus on kaks erinevat näitajat. 19 kraadi normaalse niiskusega toas on täiesti ok. Niiskes (niiskus üle 60%) ruumis võib ka 22 kraadiga ebameeldiv olla. Niiskuse eemaldamiseks ei ole tingimata vaja kõrget toatemperatuuri, on ka muud vidinad olemas, mida siin teemas on juba piisavalt reklaamitud. Googelda “niiskuseimaja”.

Kas see aparaat ka näiteks 50m2 toas suudab efektiivselt talitada ja kui palju ta elektrit tarbib?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aa, ok. Ärme lülita kütet sisse, sest elektrit on vähe. Istume parem külmas, laseme elamise hallitama ja paneme siis hoopis niiskusekogujad tööle. Siis on elamine endiselt külm, aga elektriarve ikka kosmoses. Lisaks sissetulek väheneb 30%, sest külmas istudes jääb haigeks ja ei saa tööle minna.

Vahvad mõtted siin.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aa, ok. Ärme lülita kütet sisse, sest elektrit on vähe. Istume parem külmas, laseme elamise hallitama ja paneme siis hoopis niiskusekogujad tööle. Siis on elamine endiselt külm, aga elektriarve ikka kosmoses. Lisaks sissetulek väheneb 30%, sest külmas istudes jääb haigeks ja ei saa tööle minna.

Vahvad mõtted siin.

Niiskusekoguja ei vaja voolu.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui kassiliiva niiskusekogujana kasutada, siis jah pole vaja, aga iga vähegi asjalikum ja kestvam masin tahab elektrit.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on gaasiküte (oma maja). Kuna kardan üüratuid gaasiarveid (abikaasa just kaotas töö), siis oleme selles septembrikuus kütte sisse lülitanud vaid kokku 5 tunniks (ühel päeval 2h ja teisel 3h). Täna hommikul oli ülakorrusel ok, aga allkorrusel näitas termomeeter vaid 16 kraadi. Kuna tundub tulevat päikesepaisteline ilm ja kohe-kohe hakkab elutoaakendest päike sisse paistma, siis gaasikütet sisse ei lükanud, tegin hoopis köögis puupliidi alla tule. Ehk tuleb sellest ja “päikeseküttest” allkorrusele paar kraadi juurde

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on gaasiküte (oma maja). Kuna kardan üüratuid gaasiarveid (abikaasa just kaotas töö), siis oleme selles septembrikuus kütte sisse lülitanud vaid kokku 5 tunniks (ühel päeval 2h ja teisel 3h). Täna hommikul oli ülakorrusel ok, aga allkorrusel näitas termomeeter vaid 16 kraadi. Kuna tundub tulevat päikesepaisteline ilm ja kohe-kohe hakkab elutoaakendest päike sisse paistma, siis gaasikütet sisse ei lükanud, tegin hoopis köögis puupliidi alla tule. Ehk tuleb sellest ja “päikeseküttest” allkorrusele paar kraadi juurde

Ma ei ole ka veel maja kütnud, aga toatemp alla 20 kraadi pole õnneks veel langenud. Aga külm on ikka. Ei julge ka oma õhk-vesi pumpa sisse lülitada..

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui kassiliiva niiskusekogujana kasutada, siis jah pole vaja, aga iga vähegi asjalikum ja kestvam masin tahab elektrit.

Oskad ehk arvata, mis neil siis viga on, et asjalik ega kestev pole? Elektrit nad igal juhul ei vaja ja töötavad ka. https://www.niiskuseimaja.ee/et/niiskuseimajad/niiskuseimajad/aero-360-niiskuseimaja.html

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oskad ehk arvata, mis neil siis viga on, et asjalik ega kestev pole? Elektrit nad igal juhul ei vaja ja töötavad ka. https://www.niiskuseimaja.ee/et/niiskuseimajad/niiskuseimajad/aero-360-niiskuseimaja.html

Kuule inimene, kas sa aru ka saad, mida sa pakud? See võib pisikesel pinnal lokaalselt mingit mõju avaldada, aga ei alanda terve ruumi niiskustaset, mis tajutavat toatemp mõjutaks. Mul on talvel aknaservadel kondentsvesi ja sellel vidinal pole mingit efekti ka sellele, rääkimata ruumi niiskustaseme mõjutamisest.

+3
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 356 )

Esileht Kodunurk Kütte sisse lülitamine