Kes on soetanud kuumaõhufritüüri – kuidas olete rahul, mis on head ja vead? Huvitaks just eriti nende kogemus, kellel on tavaline küpsetusahi ka olemas – kas fritüür on kiirem, parem? Mis roogasid sellega valmistate ja kui suurele perele?
Kuna köögis ruumi just ülearu ei ole, siis niisama vedelema ei tahaks midagi osta. Ma ise arvan, tavaline küpsetusahi teeb sama töö ära (uus kiire ahi, hulk funktsioone, eelseadistatud küpsetusprogrammid iga toidu jaoks, sh auruga küpsetamine, grillimine jne). Mees aga arvab, et just kuumaõhufritüür on meil täiuslikust õnnest puudu :DDD
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
30.10.2023 14:21
Mina ei kasuta tavalist ahju (ega isegi mitte pliiti) enam kuigivõrd peale fritüüri hankimist. Ainult suuremat lihatükki või kala teen ahjus, samuti plaadikooke. Ja pannil pliidil praen ainult muna ning keedan tatart-riisi-kartulit-makaroni. Kõike muud teen fritüüriga. Kiire, elektrikulu väiksem, samuti on seadistatud programmid. Oleneb muidugi, mida oled harjunud söögiks tegema – tavapärased söögid saavad igal juhul fritüüriga kiiresti ja hästi tehtud. Kanafileed, koivad, tiivad, lihalõigud, ahjukartulid, juurviljad, sašlõkk. Samuti saab sulatada sügavkülmast asju. Meie oleme rahul.
+7
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
30.10.2023 15:44
ilmselt oleneb, mis toite ja kui suures koguses teie pere sööb. Uuri, kas neid selles masinas teha annab.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
30.10.2023 16:36
Ma olen ka selle masina fänn. Ausalt öeldes pole ma neid programme väga uurinudki, sest kõik tuleb hästi välja, ainult temperatuuri reguleerin ja vahepeal käin vaatamas, mis seisus toit on.
Teen ahju/praekartuleid, juurvilju, kooki, liha, muna, külmutatud pitsat saab ka, friikartuleid. Ma lisan küll võid või õli, sest maitseb, aga saab ka ilma.
+1
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
30.10.2023 17:00
Meil teevad lapsed sellega endale koolist tulles friikaid või siis soojendavad midagi.
Suuremate toitude tegemiseks kasutan praeahju, meie 3 teismelisega perele jääb fritüüris korraga tehtav kogus väheseks.
+3
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
30.10.2023 18:29
Kuidas te ahjukartuleid seal teete? Panete toored kartulid? Või keedetud? Kas lisate õli või mingit muud rasvainet? Kas see rasvaine läbi võrestiku minema ei voola?
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
30.10.2023 19:25
Kartulid või bataadid pesen, koorin, lõikan ribadeks või sektoriteks. Panen kilekotti, lisan soola või kartulimaitseainet või mõnda ürdisegu, õli. Raputan segamini ja kallan kufisse. Ma arvan, et 200 kraadi juures. Umbes 20minuti pärast vaatan ja raputan. Vbl 10 minutit veel ahjus ja ongi valmis
Kartulid või bataadid pesen, koorin, lõikan ribadeks või sektoriteks. Panen kilekotti, lisan soola või kartulimaitseainet või mõnda ürdisegu, õli. Raputan segamini ja kallan kufisse. Ma arvan, et 200 kraadi juures. Umbes 20minuti pärast vaatan ja raputan. Vbl 10 minutit veel ahjus ja ongi valmis. Rasvaine ei voola alla, küll aga ürdid.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
30.10.2023 22:57
Mina olen pisut pettunud enda teadmatusest tõenäoliselt. Otsus osta oli suhteliselt nägin/tahtsin/ostsin. Olen nõus, et fritüür on väike, seetõttu tõenäoliselt elektrikulu on ka madal ja küpsetamine kiire. Mul oli konkreetne soov saada rasvavaba krõbestajat, seda ma otseselt ei saanud, sain kuivataja. No see on ka loogiline. Kui panna nt poest ostetud kalapulgad fritüüri, siis ta lihtsalt kuivatab neid. No seda teeks ka ahi arvatavasti. Pannil õlis saab maitsvam, aga ka rasvane. Ma kuidagi oma vaimusilmas kujutasin liigselt ette, et see uus fritüür teeb kõik minu paneeritud tooted rasvavabalt. Ma paneerin palju kala või ka nt suvikõrvitsat, aga neid peab pannil õlis praadima. Aga ma olen ka veel tutvumisfaasis. Ja tegelikult viimane kord sain juba päris hästi valge kala paneerimisega hakkama. Mul on suur ahi, aga kui oleks selline pisikene mulfifunktsiooniga ahi, siis vist eelistaksin seda, saaksin plaadi ilusasti välja ja sisse tõsta jne. Tegelikult ei tea ise ka, kas olen rahul või mitte.
+3
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
31.10.2023 06:14
On olemas ka mõned kuumaõhufritüüri funktsiooniga praeahjud. Näiteks Teka Airfry. Kui vähegi päriselt kokkaja oled, siis fritüürist ei piisa.
Kuidas te ahjukartuleid seal teete? Panete toored kartulid? Või keedetud? Kas lisate õli või mingit muud rasvainet? Kas see rasvaine läbi võrestiku minema ei voola?
Ma tavaliselt panen toored kartulitükid ja natuke vett alguses peale. Kui pehmenema hakkavad, lisan võid, vahel juustu. Maitsestan reeglina vaid soolaga ja seda siis, kui kartulid valmis on.
Kartulid või bataadid pesen, koorin, lõikan ribadeks või sektoriteks. Panen kilekotti, lisan soola või kartulimaitseainet või mõnda ürdisegu, õli. Raputan segamini ja kallan kufisse. Ma arvan, et 200 kraadi juures. Umbes 20minuti pärast vaatan ja raputan. Vbl 10 minutit veel ahjus ja ongi valmis
Mul saab bataat tavalises ahjus plaadil kaks korda kiiremini valmis. Mida seal pool tundi teha on?
On olemas ka mõned kuumaõhufritüüri funktsiooniga praeahjud. Näiteks Teka Airfry. Kui vähegi päriselt kokkaja oled, siis fritüürist ei piisa.
ma saan kirjeldusest aru, et siin ahi ei olegi eriline, ainult küpsetusplaat on? ehk siis võiksin endale lihtsalt eraldi plaadi osta olemasolevasse ahju?
Ma tavaliselt panen toored kartulitükid ja natuke vett alguses peale. Kui pehmenema hakkavad, lisan võid, vahel juustu. Maitsestan reeglina vaid soolaga ja seda siis, kui kartulid valmis on.
Ma olen seni toiduained selle võrestiku peale pannud. Sõrestiku alune on tühi. Kui ma paneks sinna kartulid sisse ja kallaks natukene vett, siis kartulid vee sisse ei jääks, vaid vesi jookseks põhja. Kas nii peabki? Või peavad kartulid ikka natukene vee sees olema?
Sel juhul ei saaks kartuleid võre peal teha, vaid peaks masina põhja panema.
Ka algaja kasutaja.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
31.10.2023 19:26
Pöördõhk on nüüd küll juba peaaegu igal ahjul olemas – teeb sama välja. Kuumaõhufritüüri eelis pigem ongi just see, et on väike, soojeneb koheselt ja saab teha väikese portsu kaupa ja kiiresti – vähendab elektrikulu samuti.
Ma olen seni toiduained selle võrestiku peale pannud. Sõrestiku alune on tühi. Kui ma paneks sinna kartulid sisse ja kallaks natukene vett, siis kartulid vee sisse ei jääks, vaid vesi jookseks põhja. Kas nii peabki? Või peavad kartulid ikka natukene vee sees olema?
Sel juhul ei saaks kartuleid võre peal teha, vaid peaks masina põhja panema.
Ka algaja kasutaja.
Ma kasutangi ilma võreta, miski pole sinna kinni jäänud, kui rasvainet panna
Fritüüri mõte on siiski selles, et õhk käib toidu ümber ringi ja soojendab. Veider on kuumaÕHUfritüüri kasutada mingi kiirkeetja või õlifritüürina.
Ahjukartulite tegemiseks pole mingit vett vaja, teed kartulisektorid, maitsestad, pihustad hästi natuke õli peale (või ei pane üldse, saab ka nii) ja paned fritüüri. 10+10 min, vahepeal segad (raputad) ja valmis. No olenevalt tükkide suurusest ehk 5 min kauem.
Fritüüri mõte on siiski selles, et õhk käib toidu ümber ringi ja soojendab. Veider on kuumaÕHUfritüüri kasutada mingi kiirkeetja või õlifritüürina.
Ahjukartulite tegemiseks pole mingit vett vaja, teed kartulisektorid, maitsestad, pihustad hästi natuke õli peale (või ei pane üldse, saab ka nii) ja paned fritüüri. 10+10 min, vahepeal segad (raputad) ja valmis. No olenevalt tükkide suurusest ehk 5 min kauem.
Mul lihtsalt töötab selline süsteem. Päris õlifritüüri ei taha ja niiviisi saan tulemuse kiiremini kui pannil või ahjus. Pealegi muretult. Kokkuvõttes on see ju vaid tööriist: kui teeb töö ära, siis kõik mu meelest korras, vahet pole kuidas.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
01.11.2023 07:55
Ostsin oma üliõpilasest lapsele üürikasse – teeb pelmeene jms. Endal ei ole ei mikrolaineahju, ei ostnud ka multicooker’it ega nüüd siis kuumaõhufritüüri – on korralik praeahi.
Ostsin oma üliõpilasest lapsele üürikasse – teeb pelmeene jms. Endal ei ole ei mikrolaineahju, ei ostnud ka multicooker’it ega nüüd siis kuumaõhufritüüri – on korralik praeahi.
Eks ta nii olegi – kes korralikku toitu tahavad ja viitsivad teha, need teevad seda ahjus ja pliidl. Kes teevad pelmeene ja soojendavad pirukaid, ei näe ahju kütmisel mõtet.
Eks ta nii olegi – kes korralikku toitu tahavad ja viitsivad teha, need teevad seda ahjus ja pliidl. Kes teevad pelmeene ja soojendavad pirukaid, ei näe ahju kütmisel mõtet.
ka KÕfritüüris saab korralikku toitu teha, see pole ainult soojendamiseks, meil on asi koguses, suurt kogust ahjus, väiksem fritüüris
Kokkuvõttes on see ju vaid tööriist: kui teeb töö ära, siis kõik mu meelest korras, vahet pole kuidas.
Ega jah, kasutusjuhendid on nõrkadele 🙂
Aga ilma naljata, on põhjus, miks vett ega muid vedelikke sellesse seadmesse ei soovitata panna. Teisel käol on õigus, su masina eluiga võib lühikeseks jääda või siis seda vähemalt päris friteerimise funktsooni ta varsti enam ei täida.
+1
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu
01.11.2023 12:22
Oleneb ka õhufritüürist. Neid on igasuguses variandis. Osad meenutavad lausa eraldi väikest ahjukest laual.
Mul on mingi no name(Kulz) väikese anumaga. Piisab sellest, sest oleme lapsega kahekesi. Mingeid eriprogramme pole. On vaid temperatuuri ja aja reguleerimise nupp.
Ainuke asi, mis ebaõnnestunud on, on pelmeenid. Need küll kuivasid lihtsalt ära.
Kõik muu jääb normaalne. Ahjukartulid saab ka täitsa ilma vee või õlita pehmed. Ma lõikan sektorid, sool ja pipar ja ca 15 min 180-200 kraadiga. Toorvorstid jäävad mõnusad seal. Sest liigne rasv, mis vorstist ise välja tuleb, tilgub restilt põhja ja vorst ei uju õli sees nagu pannil.
Huvitaks just eriti nende kogemus, kellel on tavaline küpsetusahi ka olemas – kas fritüür on kiirem, parem?
Mis mõttes küõsetusahi KA olemas. Usun, et pole inimesi, kellel ahju poleks.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
01.11.2023 19:48
KÕfritüüri fb lehelt lugesin kellegi kurtmist, et muna ei saa seal valmis. Ja siis osad kommenteerisid, et nemad hoiavad seal muna 20 min sees, ja siis saavad poolvedela (koorega) muna. Jäin mõtlema, et mis mõte on siis muna seal teha, kui pliidil valmib see kaks korda kiiremini.
KÕfritüüri fb lehelt lugesin kellegi kurtmist, et muna ei saa seal valmis. Ja siis osad kommenteerisid, et nemad hoiavad seal muna 20 min sees, ja siis saavad poolvedela (koorega) muna. Jäin mõtlema, et mis mõte on siis muna seal teha, kui pliidil valmib see kaks korda kiiremini. Või, ma ei saanud hästi aru?
Mina teengi muna pliidil. Polegi mõtet seal teha – kui just mingit omletti vms ei tee. Aga seegi on pannil parem.