Esileht Kodunurk Kuumaõhufritüür vs tavaline küpsetusahi

Näitan 30 postitust - vahemik 121 kuni 150 (kokku 152 )

Teema: Kuumaõhufritüür vs tavaline küpsetusahi

Postitas:
Kägu

Enda kogemusest saan öelda, et fritüürimuna koor on kuidagi rabedam ja tuleb paremini lahti kui vees keedetud munal. Kasutangi alati keetmiseks külmikus juba mitu päeva seisnud mune.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Harvard. Mitte Harward.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuigi ta ütles sedasama, mida sina – aga sa ei saanud sellele pihta. Niiet jäta juba!

Ma sain väga hästi pihta, mida ta ütles. Munakoorte kahtituleku ja vanuse seos ei puutugi asjasse. See, millele ma pihta ei saanud (sest seda polegi olemas) oli MIDA ta ironiseeris. Palun selgita siis mulle, mida ta ironiseeris? Ma vastan ise. Ta ironiseeris selle üle, et eespool sarnaste vanaematarkuste kohta öeldi, et need ei ole õiged. Ja see teebki tema irooniast jabura – sest siin pole midagi ironiseerida. Need ei olegi õiged. Aga munakoorte ja muna vanuse seos on õige. Loogikat, natuke loogikat teie päevadesse, olgu küll hall november, aga nii longu ei maksa oma ajurakke ikka lasta!

Masendavalt mõtlemisvõimetu inimese jutt. Aga las ta jääda. Tunne ennast hästi – sina võitsid 🙂

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Harvard. Mitte Harward.

Nagu vhaterwer

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Stabiilselt küpse muna saad ka pliidil keetes. Kui muna on üleni vee all, siis lihtsalt ei ole võimalik, et pool muna jääb tooreks ja teine pool on kõva. Poti peseb nõudepesumasin.

Huvitav, et ühe masina tööd sa pead normaalseks, aga teise oma peenutsemiseks. Miks sa potti käsitsi ei pese, võiks küsida? Pole ju mingi vaev, onju? Hästi hakkab nende fritüüris munakeetmise vastaste olemus paljastuma – kõike tuleb lihtsalt teha nii, nagu kogu aeg on tehtud – see on ainuõige. Ja kõik muu on vale 😀

Mul on kuumaõhufritüür olemas. Ja ma ei pea selle masina kasutamist peenutsemiseks. Kasutan seda vähemalt 4-5 korda nädalas.

Muna keetmise küsimus tekkis pärast seda, kui lugesin fb fritüürigrupis arutelu, kus inimesed kirjutasid, et kõva muna saab fritüüris 20 minutiga. Kuna seal rohkemat ei selgitatud, siis mõtlesin, et uurin siit – kas ja mis point on sellisel muna keetmisel? No, peab ju midagi olema, miks inimesed tahavad muna valmistamisele kaks korda kauem aega kulutada.

Seega, kasutan nii fritüüri kui ka nõudepesumasinat. Peenutsemisest ei ole mina mitte sõnagi rääkinud.

A see on muidugi lahe, et mind on tituleeritud “fritüüris munakeetmise vastaseks”. 🤣

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No, peab ju midagi olema, miks inimesed tahavad muna valmistamisele kaks korda kauem aega kulutada.

Ja kui selgitati, siis hakkasid vaidlema, et need selgitajad on lollid, saamatud, ei tea midagi ja saavad kõigest valesti aru? Kui see polnud sina, siis palun vabandust.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
kitah

Lisaksin täpsustuseks, et selle koorega on kaks asja. Esiteks – ei tohiks muna potis keedes lõhki minna, teiseks peaks peale keetmist koor kergesti eralduma. Keegi nagu ei maininud koorimist, aga see nami link nimetab just seda. Olulisem on aga see, et ta potis või kufis lõhki ei keeks-küpseks.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saan stabiilselt küpse muna, mida vees keetes alati ei pruukinud saada.

Minu perenaisemõistus seda väidet ei võta kinni- kui sa küpsetad fritüüris muna teatud aja kindlal temperatuuril ja kui sa keedad mune kindla aja veega keetes, kuidas on üldse võimalik, et muna ei ole “stabiilselt küpse”? Pliidil on ka taimer ja munakellad on selle jaoks, et vees keetes saaks kindla küpsusastmega muna ja nii saadki vees keetes ka alati täpselt sellise muna nagu soovid. Kui osa munast on veest väljas, siis ei küpse jah ühtlaselt 🙂 Kui tahta kõvakskeedetud muna, siis see on kõige lihtsam, natuke täpsem peab olema vedela munakollase ja poseeritud munaga jne.

Peaks ise ka proovima ära selle fritüüris muna küpsetamise, kuigi ma sarnaselt küsijaga ei saa tegelikult pihta, miks peaks sama tulemuse saamiseks poole rohkem aega viitma.

Väga võimalik, et fritüüris on munakoor rabedamaks küpsenud ja seepärast tuleb kergemini lahti, minu nipp on hoopis see, et mune külma vette jahtuma pannes teen koore meelega mõraseks või lausa raputan- vesi läheb siis koore ja muna vahele ja koor eraldub kergemini. (Päris kaheminutimuna ei peaks väga hoolega peksma, tuleb sisu välja, aga kõvakskeedetud munadega ei juhtu midagi). Soolad-äädikad on maitseasi ja ei oma erilist efekti. Pole ammu isegi mäletanud, et munad oleks katki keenud, kõige suurem viga on külmkapikülmad munad keeva vette pista, siis võib lausa praksu kuulda.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Perekoolikal jääb ju vee keetmisest poti põhja kiht, sa ei tea siis? 😀

Kui piiratud peab olema, et ei tea, et kareda vee keetmisel (nt veel koos munadega, mille koortest tuleb lisakaltsiumi) jääbki potipõhja katlakivikiht näiteks. Seal teemas oli hoopis muust jutt pärispoint, mitte see, mida sina üritad ilkuda siin.

Ja sina oled hea näide sellisest käitumisest, millepärast ajaviited kinni pandi- veetakse ühest teemast teise ilkumiseks mingeid “kilde” ja enda arust jube vaimukalt paned teisi paika, iroonitsed, jaurad ja üritad mingit teemat üles kiskuda, mis tegelikult taandub sellele, et inimesed on erinevad ja teevad erinevaid asju erinevalt ja tähtsustavad erinevaid asju erinevalt jnejne. Aga ikka tuleb mõni, kes tunneb vajadust teisi, kes teistmoodi teevad, “paika panna”. Ükskõik kui mõttetul teemal eneseupitamine stiilis “mina tean, kuidas on õige ja teised on lollid”.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja sina oled hea näide sellisest käitumisest, millepärast ajaviited kinni pandi- veetakse ühest teemast teise ilkumiseks mingeid “kilde” ja enda arust jube vaimukalt paned teisi paika,

Ja kui veel saaks kasutajaid nimeliselt jälitada, oh, see inimene teeks ilmselt Exceli tabeli, kuhu paneks kirja kõik, mis kellegi väidetest silma jääb – hea siis mõnes teises teemas plõksida, et vaata, mis sa toona seal teemas ütlesid …

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui piiratud peab olema, et ei tea, et kareda vee keetmisel (nt veel koos munadega, mille koortest tuleb lisakaltsiumi) jääbki potipõhja katlakivikiht näiteks. Seal teemas oli hoopis muust jutt pärispoint, mitte see, mida sina üritad ilkuda siin.

Lisa oma karedasse munakeeduvette soola siis. Peaks üsna lihtne lahendus olema.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kusjuures proovisin täna ära ja pistsin hommikusaiade kõrvale muna fritüüri. No ma küll väga vaimustatud ei ole! Muna küpseks/kõvaks sai (ei läinud 20 min), AGA

– katki ja mõraseks läks ikka ühe muna koor, välja küll ei voolanud

– muna koorealune membraan küpses munavalge külge kinni täiesti ja lihtsast koorimisest ei olnud juttugi, kisu raasukesehaaval küljest nagu kõige värsemal keedumunal

– muna tekstuur oli imelik, veidi teistmoodi kui keedumunal, veidi pudedam ja munakollane pudises rohkem.

Proovisin ära ja mina jään igatahes mune veega keetma.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisa oma karedasse munakeeduvette soola siis.

Kas sa seletaksid oma keemiateadmisi pidut mulle ka lahti, mismoodi lisasool aitab kaltsiumisoolade settimise vastu? Saaks aru, kui pakuksid äädikat.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisa oma karedasse munakeeduvette soola siis.

Kas sa seletaksid oma keemiateadmisi pidut mulle ka lahti, mismoodi lisasool aitab kaltsiumisoolade settimise vastu? Saaks aru, kui pakuksid äädikat.

Mine küsi mõnest firmast, kes veepehmendajatega tegeleb. Äädikaga nad minuteda seda ei tee.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

No, peab ju midagi olema, miks inimesed tahavad muna valmistamisele kaks korda kauem aega kulutada.

Ja kui selgitati, siis hakkasid vaidlema, et need selgitajad on lollid, saamatud, ei tea midagi ja saavad kõigest valesti aru? Kui see polnud sina, siis palun vabandust.

Ei, seal ei tekkinud mingit vaidlust. Lihtsalt igaüks nimetas, kui kaua kellelgi fritüüris muna valmis. Kõikidel läks kauem kui 10 minutit. Keegi pani ka pildi täiesti vedelast munast, mis oli fritüüris olnud 15 minutit. Teine ütles, et temal läheb 20 minutit. Jne. Kuna seal vastavat arutelu (muna fritüüris valmistamise mõttekusest) üldse ei tekkinud, siis esitasingi küsimuse siia.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mine küsi mõnest firmast, kes veepehmendajatega tegeleb. Äädikaga nad minuteda seda ei tee.

Mine küsi ise üle. Soolaga nad seda ka kohe kindlasti ei tee.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tulemust kaane all keetmine ei muuda, kuid hoiab pisut energiat kokku

Mitu senti siis üks keetmine raha kokku hoiab, sooviksin täpset vastust.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu perenaisemõistus seda väidet ei võta kinni- kui sa küpsetad fritüüris muna teatud aja kindlal temperatuuril ja kui sa keedad mune kindla aja veega keetes, kuidas on üldse võimalik, et muna ei ole “stabiilselt küpse”? Pliidil on ka taimer ja munakellad on selle jaoks, et vees keetes saaks kindla küpsusastmega muna ja nii saadki vees keetes ka alati täpselt sellise muna nagu soovid. Kui osa munast on veest väljas, siis ei küpse jah ühtlaselt 🙂 Kui tahta kõvakskeedetud muna, siis see on kõige lihtsam, natuke täpsem peab olema vedela munakollase ja poseeritud munaga jne.

Stabiilselt küps tähendab seda, et see ei ole pragunenud, pool munast välja jooksnud, rebu ja munavalge on ühtlaselt minu maitse järgi küpsenud. Väga tore, kui teil tuleb ühtlane tulemus veega keetes, aga minul tuleb see ainult fritüüriga. Pošeeritud munade küpsetamisega probleeme ei ole olnud, nii et asi ei saa olla ju täielikus saamatuses?

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.miridon.ee/veepehmendussool/

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tulemust kaane all keetmine ei muuda, kuid hoiab pisut energiat kokku

Mitu senti siis üks keetmine raha kokku hoiab, sooviksin täpset vastust.

Tihti tehes, siis pikas perspektiivis midagi ikka kokku hoiab.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Stabiilselt küps tähendab seda, et see ei ole pragunenud, pool munast välja jooksnud, rebu ja munavalge on ühtlaselt minu maitse järgi küpsenud. Väga tore, kui teil tuleb ühtlane tulemus veega keetes, aga minul tuleb see ainult fritüüriga. Pošeeritud munade küpsetamisega probleeme ei ole olnud, nii et asi ei saa olla ju täielikus saamatuses?

Kuidas sa küll enne fritüüri soetamist elatud said?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

A see on muidugi lahe, et mind on tituleeritud “fritüüris munakeetmise vastaseks”. 🤣

Ehheee! “Kõigi maade fritüüris munakeetmise vastased, ühinege!”  😂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.miridon.ee/veepehmendussool/

Sa tõesti kujutad ette, et paned NaCl-i veepotti ja kaltsium ei ladestu? No ei ole nii. Vee pehmendamiseks mõeldud soola kasutatakse vaigufiltrite taastamiseks, nii nõudekas kui muudes pehmendusseadmetes. Uuri, kuidas see toimib ja milleks mõeldud on,  mitte ära pane suvalist linki, kus müüakse soola.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis kuradi asi on “ühtlaselt küpsenud” muna??!! Et keetmisel jääb vasak pool vedelaks ja parem pool keeb kõvaks? Ausalt, lõpeta lauslolluste genereerimine.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis kuradi asi on “ühtlaselt küpsenud” muna??!! Et keetmisel jääb vasak pool vedelaks ja parem pool keeb kõvaks? Ausalt, lõpeta lauslolluste genereerimine.

Mulle tundub ka, et see inimene vaidleb vaid sellepärast, et ei taha lihtsalt alla anda. Ise saab ka aru, et see pole jutt ega midagi, aga ei taha ka tunnistada, et on oma olematute argumentidega rappa läinud.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Katki keenud mune sõin.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Munavalge on täielikult hüübinud ja munarebu parajas astmes küpsenud. Lauslollus on hakata mõtlema, et vasak ja parem pool järsku erinevalt küpsevad. Nii et äkki lõpetaksid ise sellise jama ajamise?

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Katki keenud mune sõin.

Küll see võis kole olla!

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Munavalge on täielikult hüübinud ja munarebu parajas astmes küpsenud. Lauslollus on hakata mõtlema, et vasak ja parem pool järsku erinevalt küpsevad. Nii et äkki lõpetaksid ise sellise jama ajamise?

Sa väidad, et kui pliidil muna keetsid, siis munavalge jäi vedelaks ja  munakollane sai liiga kõvaks?

Kui keegi siin jama ajab, siis oled see sina.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa väidad, et kui pliidil muna keetsid, siis munavalge jäi vedelaks ja  munakollane sai liiga kõvaks?

Mis füüsikaime sellist asja peaks veel korda saatma?

Mune pliidilt eemaldades ei teadnud tõesti kunagi seda, et kas munavalge on piisavalt ära hüübinud või vedelamat rebu soovides on see juba liiga kõvaks küpsenud. Mitte üht korda ka ei saanud eelmisega täpselt sama tulemust. Nüüd teeb fritüür piiks, ma võtan munad välja, jahutan ja alati on ühesugune tulemus, mis ei sõltu munade esialgsest temperatuurist, potist, veele lisatud äädikast või soolast ning pliidil valitud temperatuurivahemikust. Ütlen jällegi, et tore, kui sinul tulevad sinu jaoks sobivad munad alati välja. Minul tulevad ka – fritüüriga. Arusaamatu, miks pean juba mitmendat lehekülge järjest siin seda seletama, et miks mulle ikka meeldib fritüüriga rohkem mune keeta kui pliidil vee sees. Aga arutage aga edasi, kui see selline ilmaime on.

+1
-3
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 121 kuni 150 (kokku 152 )

Esileht Kodunurk Kuumaõhufritüür vs tavaline küpsetusahi