Esileht Kodunurk Kuumaõhufritüür

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 34 )

Teema: Kuumaõhufritüür

Postitas:
Kägu

Kellel on kuumaõhufritüür, kuidas meeldib? Kas leiab rakendust või pigem seisab kapinurgas pärast paari kasutuskorda? Mida seal enamasti teete? Kas on nii mugav ja hea nagu räägitakse?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

On, iga päev on kasutuses. Lihtsalt nagu väiksem ja oluliselt kiirem ahi. Ei kahetse küll ostu.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ostsin, jäi seisma. Pakkusin emale, ta võttis selle endale ja algul kiitis, siis jäi temal ka seisma. Andis edasi minu õele…. nüüd viimane kord seda enam tal köögis näha ei olnud, kas oli keldrisse viinud või ka edasi andnud.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ka ei kasuta eriti. Ei teagi miks. Peakski uuesti kasutama hakkama, ega halvad asjad sealt välja ei tulnud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ostisin suvel ja pidevalt kasutuses. Väga kiidan. Sinna pannes on nii pelmeenid kui ka sügavkülmutatud pirukad kohevamad. Pelmeenid enne keedan poolpehmeks ja seal saavad pruunisust ja kuivavad. Pidevalt teen nüüd seal ka friikaid, jäävad nagu kusagil kiirsöögikohas. Paar korda olin teinud ka juurvilju seal, sügavkülmutatud pajarooga.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mhmh

Endal pole, aga ämm ostis ning väidab, et kuumaõhu friüür on igati väärt asi. Just aja kokkuhoiu mõttes.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kogu aeg kasutame ja väga rahul

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei kasuta. Friikartulid jäävad seal ikkagi kuivad ja muude toitude jaoks on see väike, ei viitsi 100x teha.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks ta üks aseaine on. Päris toidu tegemiseks ta ei kõlba.

Mul õde reklaami peale ostis, aga peale mõnda kasutuskorda jäigi seisma.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on ja hästi suur. See, mis ise segab ka. Tore mänguasi. Teeme peamiselt kana pooltiibu ja friikaid. Kuna ma õlis friteeritud toitu ei söö, kui just muidu näljasurm ei ähvarda, siis ma ei tea, mismoodi maitseksid õlis keedetud friikad või tiivad. Selles masinas tulevad väga head – kartulid pealt krõbedad ja seest pehmed. Tiivad glasuurin ja tulevad väga head.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kasutan kahe toidu tegemiseks – friikartulid ja kanatükid. Kanafilee või kintsuliha lõikan eelnevalt tükkideks, maitsestan ja veeretan riivsaia sees.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Endal uus ahi ja kuumeneb üli kiiresti, õhkgrill ka olemas, et eelistan ahjus teha ja mul jääks ta pigem ette (suur kobakas). Samuti perele suuremat portsu ikka ahjus mugavam teha.

Küll aga õigustab ta end ära kui on nooremad lapsed, kes nt koolist tulles saavad seal ise endale friikaid, kananuggeteid jmt valmistada. Ohutum ja lihtsam kui ahjuga tegeleda.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen sellega väga rahul. Olen isegi terve kana seal küpsetanud, väga mõnus mahlane jäi, pealt krõbe. Ülihea jäi ka lõhefilee. Kui õige temp. panna, jääb toit mõnusalt mahlane. Friikaid olen mina kergelt õliga piserdanud. Küpsetab kiiremini kui ahi, sellest ka elektri kokkuhoid. Lapsed kasutavad usinalt. Minul see masin kindlasti niisama nurka seisma ei jää (erinevalt nt elektrilisest leivaküpsetajast 😏

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen sellega väga rahul. Olen isegi terve kana seal küpsetanud, väga mõnus mahlane jäi, pealt krõbe. Ülihea jäi ka lõhefilee. Kui õige temp. panna, jääb toit mõnusalt mahlane. Friikaid olen mina kergelt õliga piserdanud. Küpsetab kiiremini kui ahi, sellest ka elektri kokkuhoid. Lapsed kasutavad usinalt. Minul see masin kindlasti niisama nurka seisma ei jää (erinevalt nt elektrilisest leivaküpsetajast 😏

Saan aru, et kuumaõhufritüüri ja ahju elektritarbimised on erinevad, aga kaua keskmiselt kuumaaõhufritüür neid friikaid küpsetab? Mul komme panna ahi 180-200 kraadi peale ja külmunud friikad ahju, kui taimer jõuab 20 min (ehk ahi 20min töötanud) on friikad ka täiesti krõbedad.

Kuumaõhufritüüri retsept – Kuumutage fritüür 160 kraadini, seejärele pange kartulid kaussi. Lisage veidi õli ja segage. Pange kartulid 16 minutiks fritüüri. Seejärel raputage kartuleid ja seadistage taimer veel 12 minutiks. Kui pool aega on möödas, võtke fritüürist korv ja raputage kartuleid veelkord. Seejärel küpsetage kartuleid, kuni aeg on täis. Aega saab reguleerida taimeriga. Maitsestamiseks kasutage soola.

See on juba 28+minutit. Lisaks panen tihti ahju ka kõrvale mõne paneeritud kalafilee, toorjuustutäidisega liharulli vmt lihakraami.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina nt ei saa aru, et kuumaõhufritüür just väga kiirem oleks. Üksikule inimesele mõistlik, sest tavalise suurusega masin mahutabki ühe inimese friikartulid ja lihatüki. Muidu perele tehes läheb ju koguni kauem aega, sest mitu korda peab tegema. Samas kui ahjus saan korraga teha tervele perele kõik valmis ja miski ei jahtu vahepeal ära. Ja kui ahjus küpsetan friikaid, siis samuti 15-20 minutit läheb, et valmis saaksid. Külmutatud friikad jäävad pöördõhuga ahjus täpselt samasugused nagu selles kuumaõhufritüüris, mitte mingit tekstuuri ega maitsevahet pole täheldanud. Nendel põhjustel pole seda masinat endale ostnud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me saime minu vanemate käest, ise ei raatsinud osta, sest arvasime, et ei kasuta. Nüüd läks katki ja  tunneme natuke puudust. Aga meie pere  4 inimest kõik enam-vähem söövad erinevatel aegadel ja erinevaid asju.  Tervele perele seal ikka õhtusööki ei tee. Aga nt mees ja 1.klassi lasp söövad kartuleid, need mahuvad sinna ära. Minule ja teismelisele tütrele mahub täpselt pakk kanafileed ära. Mõni õhtu sibularõngad, mõni hommik 4 kaneelirulli. Tegelikult on mugav, enamus asju 15 minutit.  Aga 4 inimest korraga söönuks meil ei saa.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saan aru, et kuumaõhufritüüri ja ahju elektritarbimised on erinevad

Votjust, selles asi ongi.
Kui fritüüri võimsus on näiteks 2 kW ja friikad teeb valmis 15 minutiga, siis energiat kulub selleks 0,5 kWh.
Et su ahjul 20 minutiga sama energiakulu oleks, peaks su ahju tarbitav võimsus olema 1,5kW.
Vaata ahju ruumala ja võrdle seda fritüüri omaga, no ei saa ju olla, et suur ahi vähema energiaga sama kuumaks saaks kui pisike fritüür.
Nii et üksikule inimesele lõuna valmistamiseks-soojendamiseks on kindlasti mõistlikum fritüüri kasutada. Kui kogused lähevad nii suureks, et fritüüri peaks mitu korda kasutama, siis on mõttekas tõepoolest ahi kuumaks ajada.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kasutan pidevalt

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saan aru, et kuumaõhufritüüri ja ahju elektritarbimised on erinevad

Votjust, selles asi ongi.

Kui fritüüri võimsus on näiteks 2 kW ja friikad teeb valmis 15 minutiga, siis energiat kulub selleks 0,5 kWh.

Et su ahjul 20 minutiga sama energiakulu oleks, peaks su ahju tarbitav võimsus olema 1,5kW.

Vaata ahju ruumala ja võrdle seda fritüüri omaga, no ei saa ju olla, et suur ahi vähema energiaga sama kuumaks saaks kui pisike fritüür.

Nii et üksikule inimesele lõuna valmistamiseks-soojendamiseks on kindlasti mõistlikum fritüüri kasutada. Kui kogused lähevad nii suureks, et fritüüri peaks mitu korda kasutama, siis on mõttekas tõepoolest ahi kuumaks ajada.

Praeguste elektrihindade juures vb on jah see vahe tajutavam, aga suur vahe (arvestada juurde, et ahi on ilmselt kõigil, kuumaõhufritüür maksab lisaks) on selles ka kui tihti kasutada. Kord kuus friikate tegemiseks kapipeale tolmu koguma ilmselt pole sääst. Tihedamal kasutamisel (kui tõesti ühele inimesele süüa teha) siis ehk tasub ära (nt lapsele kuna ohutum).  Suures plaanis kui harva kasutada pole väga võitu, et kas kasutada siis kuumaõhufritüüri kord nädalas 30+min või selle asemel ahju ca 20minutit.

Aga vaatasingi selle peale electroluxi ahju energiatarvet –
Energiatarve (kWh): 0.93
Ventilaatori energiatarve (kWh): 0.69 (kuumaõhu grilli reziimis vent töötab)

 

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen sellega väga rahul. Olen isegi terve kana seal küpsetanud, väga mõnus mahlane jäi, pealt krõbe. Ülihea jäi ka lõhefilee. Kui õige temp. panna, jääb toit mõnusalt mahlane. Friikaid olen mina kergelt õliga piserdanud. Küpsetab kiiremini kui ahi, sellest ka elektri kokkuhoid. Lapsed kasutavad usinalt. Minul see masin kindlasti niisama nurka seisma ei jää (erinevalt nt elektrilisest leivaküpsetajast 😏

Saan aru, et kuumaõhufritüüri ja ahju elektritarbimised on erinevad, aga kaua keskmiselt kuumaaõhufritüür neid friikaid küpsetab? Mul komme panna ahi 180-200 kraadi peale ja külmunud friikad ahju, kui taimer jõuab 20 min (ehk ahi 20min töötanud) on friikad ka täiesti krõbedad.

Kuumaõhufritüüri retsept – Kuumutage fritüür 160 kraadini, seejärele pange kartulid kaussi. Lisage veidi õli ja segage. Pange kartulid 16 minutiks fritüüri. Seejärel raputage kartuleid ja seadistage taimer veel 12 minutiks. Kui pool aega on möödas, võtke fritüürist korv ja raputage kartuleid veelkord. Seejärel küpsetage kartuleid, kuni aeg on täis. Aega saab reguleerida taimeriga. Maitsestamiseks kasutage soola.

See on juba 28+minutit. Lisaks panen tihti ahju ka kõrvale mõne paneeritud kalafilee, toorjuustutäidisega liharulli vmt lihakraami.

mina küll fritüüri ei eelsoojenda. Friikad  mingi 15 mintsa ja valmis. Vahepeal vaatan korra sisse ja segan neid.

https://www.facebook.com/groups/262683878758363  grupp kus  kuumaõhufritüüridest ja retseptidest räägitakse

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Friikartulid saavad valmis kuumaõhufritüüris 7-8 minutiga. Pole kunagi kauem teinud, need kes kauem teevad kas kõvad ei jää?

Mina kasutan ikka väga palju,  teen seal friikaid, ahjukartuleid, liha, kana, kala, soojasid võileibu, pirukaid ja proovisin ka piparkooke teha, tulid välja küll. Saab ikka tunduvalt kiiremini, kui tavalises ahjus, ostsin xxl suuruse, et mahuks rohkem.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Iga päev kasutan, teha saab kõike, mida ahjuski. Mul ongi ahjukujuline fritüür, mitte see kopsik, mis levinud on. Viimati tegin keedutainast tuuletaskuid näiteks. Suure ahju kasutus on hoopis väheseks jäänud, esimese valikuna pistan toidu pigem fritüüri valmima.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lastel (koolilapsed) iga päev praktiliselt kasutuses. Mulle endale ka meeldib. Jääb ära ahju eelsoojendamine- kana kintsuliha/filee on 12-15min valmis, verivorstid 5 min, kartulisektorid pool tundi. Kiire ja mugav. Mina tunnen puudust vaherestist, mida juurde osta saab- saaks kana ja näit friikad korraga sisse panna.
Miinustest- liha küpsetades kipub vahel suitsema kui rasv küttekehale pritsib. Juustusaiadelt on juust minema lennanud ja olen juustu resti vahelt välja kraapima pidanud. Peale seda kinnitan tikuga.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kägu

Teen mitu korda nädalas hommiksöögiks leiva ja muna kõrvale peekonit. Enne kuumaõhuftirüüri praadisin seda pannil: kõrvetasin pritsmetega käsi, lisaks kui õigel ajal ei saanud jaole – läks peekon kõrbema. Nüüd teen peekoni fritüüris, esimene kord 6 minutit 180 kraadi, järgmised korrad 5 minutit. Kui üks ports valmis, kallan rasva ära ja panen järgmise portsu sisse. Valvama ei pea, saan teiste toitudega tegeleda, heliga annab märku kui valmis.
Lihapallid tulevad ka seal täiuslikud. Teeme veel friikartuleid, kartulipalle, sügavkülmutatud saiakesi, kana, kohe ei tule kõik meeldegi. Praktiliselt iga päev kasutuses.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teen praktiliselt igapäevaselt, pliit koos suure ahjuga seisab praktiliselt kasutamata- pudrud-supid jms teen multikeetjas, ahju vajavad asjad õhufritüüris (pliiti ja panni on põhimõtteliselt ainult pannkookide jaoks veel vaja). Täna tegin nt verivorste (sügavkülmast muide, sinna võib panna asjad otse külmast). Magustoiduks hiljem virsikutega krõbedikku- ka kuumaõhufritüüris, mul on selle jaoks ahjukuumust taluv kauss, mis mahub täpselt fritüüri korvi. Ei näe põhjust ampsu jaoks suurt ahju kuumutada. Olen seal teinud ka kalarulle koorekastmes, fooliumis asju, küpsetuspaberi peal saiakesi jms. Mul on suur ja lai korv, kuhu mahuks ka terve kana jms sisse. Sain katsuda seda Delimano oma, jube näkats, korv on kitsas ja mõttetult sügav, äärmiselt ebamugav, kui selline oleks, ei tahaks tehagi selles masinas midagi, enda oma on aga kiire, tõhus, mõnus.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

oleks hea, kui toidukaupade pakkide peal olevates valmistamisõpetustes oleks ka kufi temperatuurid kirjas või kuidas võtta õiget temperatuuri, kui võtta aluseks ahju temp?

 

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on 5.5l Proficook fritüür ja olen rahul.
Olen teinud seal  nii pikka poissi kui ka keedumuna, rääkimata kõikidest võimalikest snäkkidest 😀

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

oleks hea, kui toidukaupade pakkide peal olevates valmistamisõpetustes oleks ka kufi temperatuurid kirjas või kuidas võtta õiget temperatuuri, kui võtta aluseks ahju temp?

ei no päriselt. Mis suur valik seal ikka saab olla. On seal elu muutev vahe kas paned 180 v 200. Panid 200 ja kõrbes/kuivas ära, no pane siis järgmine kord 180. Päriselt ei pea paki peal kirjas olema.

Muna karbi peal peab ka olema kirjas mitu minutit keeta?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milline on hea fritüür? Plaanin osta

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

oleks hea, kui toidukaupade pakkide peal olevates valmistamisõpetustes oleks ka kufi temperatuurid kirjas või kuidas võtta õiget temperatuuri, kui võtta aluseks ahju temp?

ei no päriselt. Mis suur valik seal ikka saab olla. On seal elu muutev vahe kas paned 180 v 200. Panid 200 ja kõrbes/kuivas ära, no pane siis järgmine kord 180. Päriselt ei pea paki peal kirjas olema.

Muna karbi peal peab ka olema kirjas mitu minutit keeta?

ei no päriselt päriselt ja on küll vahe, ma ei taha küll jännata ega katsetada oma kiire elutempo juures ja asju ära visata ja meelde jätta järgmiseks korras, võibolla teen alles 2 a. pärast sedasama toitu. Mis muna siia puutub, kas seal on praegu mingi kasutamiskord peal, tarkpea?

Issand, rikkusin sul vist päeva päriselt ära, rahu ainult rahu, loodetavasti oled ikka terve….

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 34 )


Esileht Kodunurk Kuumaõhufritüür