Esileht Kodunurk Kuumaõhufritüür

Näitan 13 postitust - vahemik 31 kuni 43 (kokku 43 )

Teema: Kuumaõhufritüür

Postitas:
Kägu

meil on pidevalt kasutuses – ahjukartulid, kaelakarbonaad, toorvorstikesed, juustuga hommikusaiad, kana sajas erinevas variandis, lõhe jm kala..kõik jääb mõnus, krõbe ja mahlane. palju kiirem on ta ka võrreldes praeahjuga. varem sai selliseid toite ainult restoranis nagu nüüd kodus teen.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on um5.ee poest tellitud, mingi 7 liitrit mahutab. Terve kana mahub sisse ja valmib kiirelt. Kasutame koguaeg. Minuarust on just suur mõttekas osta. Väga kasulik ost meie peres. Enamuse asju teen seal, mis varem ahjus.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Enne kuumaõhuftirüüri praadisin seda pannil: kõrvetasin pritsmetega käsi, lisaks kui õigel ajal ei saanud jaole – läks peekon kõrbema. Nüüd teen peekoni fritüüris, esimene kord 6 minutit 180 kraadi, järgmised korrad 5 minutit.

Ma teen tavalises praeahjus peekonit plaadi või resti peal pöördõhuga, saab hea krõbe. Küpseb sama kaua nagu fritüüris. Ainult, et jah ahi soojeneb ka 3 minutit, aga samas saab kasvõi terve paki korraga teha. Miskipärast paljud ei tule selle peale, et tavalises ahjus saab ka teha.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milline on hea fritüür? Plaanin osta

Mul on olemas nii kopsik kui ahjukujuline. Ahjukujuline meeldib ikka kõvasti rohkem, mitu korda lihtsam puhastada. Kaasas on vardad ja korv friikatele, ühe väikese panni ostsin veel eraldi juurde. Mul on Proficook.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ostsin just juurde ka grillresti ja vardad, veel on saada ahjukausse ja koogipanne ja kuivatusrestegi (kuna seal saab ju ka väga madalat kuumust panna, siis peaks marjade või ka ürtide kuivatamise ära proovima, kui viitsimist on- kuigi sama sügavkümaga võrreldes on see suht mõttetu vaev). Minu meelest väga mitmekülgne ja hea asi- kõike, mida saab teha ahjus või panni peal (nagu ütlesin, va pannkoogid), saab teha seal. Ostes kahtlesin ja mõtlesin, kas tasub või jääb tolmu koguma ja on mõttetu kolakas, aga nüüd arvan, et väga hea ost oli.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on nö kopsik. Ja kõik määrduda võivad osad saab panna nõudepesumasinasse.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

meil on pidevalt kasutuses – ahjukartulid, kaelakarbonaad, toorvorstikesed, juustuga hommikusaiad, kana sajas erinevas variandis, lõhe jm kala..kõik jääb mõnus, krõbe ja mahlane. palju kiirem on ta ka võrreldes praeahjuga. varem sai selliseid toite ainult restoranis nagu nüüd kodus teen.

Ei usu eriti seda juttu, et sealt fritüürist mingid imeroad välja hüppavad. Ideaalse liha ja kala valmistamine on siiski veidi peenem kunst.
Räägi lähemalt, milline see krõbe ja samas mahlane lõhe siis on? Mis temperatuuril ja kaua teed? Nahaga või nahata?

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eelmine- sa mingit kogemust omad õhufritüüriga ka või vigised niisama? Lõhe valmistamine ei ole nüüd küll mingi imeoskus, kuigi jah, seda ma teen tegelikult pannil, sest lõhe on ainuke asi, mis pannil on parem ja kergem saavutada ideaalset sise küpsust ning naha krõbedus tuleb panni peal parem. Aga ikkagi tulevad jah sealt fritüürist “imeroad” välja ja kerge on teha ka.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eelmine- sa mingit kogemust omad õhufritüüriga ka või vigised niisama? Lõhe valmistamine ei ole nüüd küll mingi imeoskus, kuigi jah, seda ma teen tegelikult pannil, sest lõhe on ainuke asi, mis pannil on parem ja kergem saavutada ideaalset sise küpsust ning naha krõbedus tuleb panni peal parem. Aga ikkagi tulevad jah sealt fritüürist “imeroad” välja ja kerge on teha ka.

Ma ju küsisin, et mis temperatuuri juures ja mis aja seda imelist lõhet selles fritüüris tehakse. Miks sa ei vasta ja selle asemel midagi vigised?

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eelmine- sa mingit kogemust omad õhufritüüriga ka või vigised niisama? Lõhe valmistamine ei ole nüüd küll mingi imeoskus, kuigi jah, seda ma teen tegelikult pannil, sest lõhe on ainuke asi, mis pannil on parem ja kergem saavutada ideaalset sise küpsust ning naha krõbedus tuleb panni peal parem. Aga ikkagi tulevad jah sealt fritüürist “imeroad” välja ja kerge on teha ka.

Ma ju küsisin, et mis temperatuuri juures ja mis aja seda imelist lõhet selles fritüüris tehakse. Miks sa ei vasta ja selle asemel midagi vigised?

Mina ei ole see, kelle käest sa seda ääretult matslikult küsid, aga vastan enda poolt. Mis temperatuuri ja mis aja? No selle temperatuuri ja aja, mis kalarežiim automaatselt paneb. Temperatuuri tõesti ei tea, aga minuteid pakun peast, et on 8, kui tükid on sellised 3 tikutopsi suurused ja natuke paksemad kui üks tikutops. Nahaga.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eelmine- sa mingit kogemust omad õhufritüüriga ka või vigised niisama? Lõhe valmistamine ei ole nüüd küll mingi imeoskus, kuigi jah, seda ma teen tegelikult pannil, sest lõhe on ainuke asi, mis pannil on parem ja kergem saavutada ideaalset sise küpsust ning naha krõbedus tuleb panni peal parem. Aga ikkagi tulevad jah sealt fritüürist “imeroad” välja ja kerge on teha ka.

Ma ju küsisin, et mis temperatuuri juures ja mis aja seda imelist lõhet selles fritüüris tehakse. Miks sa ei vasta ja selle asemel midagi vigised?

Mina ei ole see, kelle käest sa seda ääretult matslikult küsid, aga vastan enda poolt. Mis temperatuuri ja mis aja? No selle temperatuuri ja aja, mis kalarežiim automaatselt paneb. Temperatuuri tõesti ei tea, aga minuteid pakun peast, et on 8, kui tükid on sellised 3 tikutopsi suurused ja natuke paksemad kui üks tikutops. Nahaga.

Matsile tema enda sõnadega vastamine on matslik? ok
Aga tänan vastamast. Tundub lastele ja kokkamiskaugetele sobiv riistapuu.

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

oleks hea, kui toidukaupade pakkide peal olevates valmistamisõpetustes oleks ka kufi temperatuurid kirjas või kuidas võtta õiget temperatuuri, kui võtta aluseks ahju temp?

ei no päriselt. Mis suur valik seal ikka saab olla. On seal elu muutev vahe kas paned 180 v 200. Panid 200 ja kõrbes/kuivas ära, no pane siis järgmine kord 180. Päriselt ei pea paki peal kirjas olema.

Muna karbi peal peab ka olema kirjas mitu minutit keeta?

ei no päriselt päriselt ja on küll vahe, ma ei taha küll jännata ega katsetada oma kiire elutempo juures ja asju ära visata ja meelde jätta järgmiseks korras, võibolla teen alles 2 a. pärast sedasama toitu. Mis muna siia puutub, kas seal on praegu mingi kasutamiskord peal, tarkpea?

Issand, rikkusin sul vist päeva päriselt ära, rahu ainult rahu, loodetavasti oled ikka terve….

Ma ei ole see, kellele käratasid, aga no ausalt – ära hüsteeritse!
Veidigi köögis toimetada mõistev inimene omab ka iseseisvat mõtlemist ja/või loogikat, et tõesti igat “näpuotsatäis soola” pole vaja lahti seletada.
Mid puutub mäluprobleemidesse, siis sinusugustele on suureks abiks paber ja pliiats/nutimaailm, kuhu saab kirja panna ehk salvestada tehtud-teoksil-sobib-untsus juhtumid. Kahe aasta pärast vaatadki, et vat krevetti kaks tundi 200°C juures rohkem ei fritüüri.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen üle keskmise hea kodukokk (isegi kui enda saba kergitan) ja suure pere ema, airfyer säästab mul aega, elektrit, ruumi (ei pea suurt ahju iga kord vormidest-pannidest puhtaks tõstma, kui on vaja midagi küpsetada), annab suurema paindlikkuse (ei pea ühte pliidiplaati panni all kinni hoidma, kui näiteks on vaja teha suurem õhtusöök) ja on üleüldse mugav. Ammugi ei ole mul vajadust mingis retseptis näpuga järge ajada, mis reziim ja mitu minutit ikka on vaja (va keerulisemad küpsetised). Kellel on vaja, siis see kõik on juhendist kirjas. Ja siiralt jääb arusaamatuks, miks on vaja teemasse ronida kritiseerima inimesel, kes ilmselgelt airfryerist midagi ei tea ega teada ei soovigi, puhtalt halvustamise pärast.

 

0
0
Please wait...

Näitan 13 postitust - vahemik 31 kuni 43 (kokku 43 )


Esileht Kodunurk Kuumaõhufritüür