Olen vaktsineeritud ja varsti saan teise süsti (tavainimese mõttes kolmanda, sest esimest asendas mul läbipõdemine) ning üldse usaldan teadlasi. AGA. Valitsuses ei ole meil ju teadlased, valitsuses on meil populistid (ja see pole mingi ekrejutt, ka eelmises valitsuses olid populistid, poliitika juba kord on selline valdkond). Valitsus tahab võimalikult kiiresti vaktsineerimisnumbreid üles saada, sest suures plaanis on see kahtlemata kasulik. Indiviidi seisukohast on siiski kasulik lähtuda ENDA tervisest – ma võiksin tõhustusdoosi soovi korral täna saada, aga teen siiski enne antikehade testi ja lähtun selle tulemusest.
Ja lähtudes seni avaldatud teadustöödest, siis olen 100% nõus, läbipõdemise tõend peaks samuti aasta aega kehtima. Ainus murekoht on see, et tunnen ise inimesi, kes on läbi põdenud, aga antikehi pole tekkinud, nii et mina soovitan küll kõigil läbipõdenutel igaks juhuks kuu-kaks pärast läbipõdemist antikehade test teha. (Vaktsiinide puhul tundub see pigem väga nõrga immuunsüsteemiga vanainimeste teema olevat.) Ja kui valitsus nii mures on, siis võiksid nad ju kuue kuu pealt ühe antikehade testi kinni maksta, nii et neil, kel antikehi piisavalt, siis tõendi kehtivusaega kuus kuud pikendataks. Kuigi mulle jääb küll seni loetud artiklitest mulje, et tõenäosus, et läbipõdemisega saadud antikehad on kuue kuu pärast pea kadunud, on üsna võrdne tõenäosusega, et vaktsiiniga saadud antikehad on kuue kuu pärast kadunud, eriti kui süstiti AZ-ga.