ma ei saanud sinu pikast ja süüdistavast jutust aru, mida see vaene spanjel sulle tegi?
ja mida need ratta ees kinniselt jooksvad “elajad” sulle tegid?
sa tekitad praegu paanikat mitte millestki. arenenud riikides on kõik koerad lahtiselt, inimesed on sellega harjunud ja kõik – väikesed ja suured inimesed ja koerad suhtuvad üksteisesse sõbralikult ja tolerantselt. lapsed kasvavad teadmisega et koerad on head ja koerad on maastmadalast sotsialiseeritud ja koolitatud. tegelikult on see nii ka meil, ma ei tea ühtki koera kes poleks koolis käinud ja samuti ei tea ühtki kes oleks rihma otsast või lahtisena inimest rünnanud. iga koeraomanik, kes koera lahti metsa all laseb, tunneb oma koera väga hästi ja võib tema peale 100% kindel olla.
õnnetud ja kurjad koerad jäid pigem üheksakümnendatesse.
mis sa siis veel teed kui rebane sulle metsarajal vastu tuleb kui sa malbet spajeli kardad? kui kedagi karta tahad, karda parem üksikuid inimesi pimedal metsarajal.
Kas sa oled järjekordne silma- ja kõrvaklappidega koeraomanik?
Suur koer hiilis mulle selja tagant ligi ja tonksas mind. Ehmatasin tugevalt. Omanikku läheduses pole. Mul pole aimugi, kas see koer kavatseb mind hammustada või mitte. Ma pole kohustatud seda teadma ega oletama.
Kas see olukord on normaalne?
Kui mul oleks väike laps kaasas, kes võib ehmatamisest trauma saada, kas siis on ikka olukord normaalne?
Muuseas see Harku mets ei ole mingi koerte jooksuala, vaid avalik koht nagu suvaline Tallinna park. Inimesi käib seal palju.
Koeraomanik on kohustatud oma koera rihma otsas hoidma ja mitte laskma oma koera kaaskodanikke häirida. Seadus kohustab teda selleks (kuna ilma selleta oleks täielik anarhia ilmselt). Miks sellest nii raske aru saada on?
Ma ei tea, oli ta spanjel või verekoer. Ma pole ka seda kohustatud teadma. Muuseas on olnud juhtumeid, ka Eestis, kus lahtiselt jooksvad koerad inimesi surnuks purevad. Normaalne?
Ratta ees pika köie otsas jooksvatel koertel on täielik võimalus mind rünnata. Kui koer möödub inimesest, peab omanik hoidma teda lühikese rihma otsas, nii et ta ei ulatu möödujani.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt 03.01 22:11; 03.01 23:47; 04.01 00:22; 04.01 09:17; 04.01 15:58;