kuidas küll eestlased ellu on jäänud Mitte mingil juhul ei tohiks liha ja kala süüa koos kartuli, kapsa, leiva ega teiste leivatoodetega. Samuti ei sobi liha ja kala koos riisi, maisi, rukki, tatra või hirsiga.
või see: Seega – kui tahame süüa juustu, siis võime seda süüa koos kurgi, sibula, peterselli, paprika, selleri, oliivide, sidruni või greibiga, sest need ei sisalda tärklist. Kindlasti ei tohiks juustu süüa koos leivaga, mis ometi on nii tavaline söömisviis. Traditsioonilised võileivad on seega täiesti vale toitumine! jne
https://alkeemia.delfi.ee/artikkel/72620557/doktor-adik-levini-nouanded-lahustoitumisest-ehk-millised-toidud-omavahel-kokku-sobivad-ja-millised-mitte
Mõtlesin, et hakkaks tervislikuks, aga vist ei suuda.
Teemaalgataja – võin sind lohutada. See “tervislikuks hakkamine”, mida sina kirjeldasid, ei pruugi tasuda vaeva…
Nimelt, mul on ärritatud soole sündroom (nüüd on arstide poolt kinnitatud, et jah, ongi). Kui see mul tekkis, siis räägiti sellest vähem ja arstid ei osanud esialgu mulle mingeid soovitusi anda.
Läksin siis minagi selle sinu poolt mainitud toitumisviisi firmasse. Seal soovitati, esiteks, seda lahustoitumist. Teiseks, tehti mingi toidutalumatuse test ja löödi toiduained kahte lehte – neid, mida tohib ja need, mida ei tohi. Jätsin keelatud nimekirjas olevad asjad rangelt välja. Toitusin lahus. Aga midagi paremaks nagu küll ei muutunud. Käisin loomulikult konsultatandi juures kurtmas, et ei näe nagu mingit muutust paremuse poole. Aga tema mulle mingit põhjust, miks see lubatud paremaks minemine siis ei saabu, öelda ei osanud.
Aastaid hiljem, kui ärritunud soolest rohkem rääkima ja et teatud sahhariidid toidus, mida nimetatakse lühendiga FODMAP, süvendavad vaevusi, proovisin hoopis madala fodmap-iga toitumist. Ja see pädes.
Tagantjärgi tundub mulle see lähenemine täiesti suvakas – mõttetu lahustoitumine, mingid suvalised nimekirjad lubatud ja keelatud toiduaineid… Minul see küll midagi ei lahendanud ega isegi mitte leevendanud.