Aga kes alustas teemavälist norimist?
Kägu alustas.
Ja nüüd kägu röögib: “Teema pole sinust!”
PK on kiusamise ja ussitamise aabits. Puhas õppematerjal.
Selles on sul õigus, igatahes.
Soovin sulle jõudu ja kindlat meelt ka edaspidi enda valitud stiilis jätkamiseks. Loodan, et mina sinu projektidesse ei satu, aga kui sul praegune arenguetapp on läbi tehtud, ja sa sellest midagi oled õppinud, siis läheb sul järgmine etapp väga heaks. Seda ma luban sulle!
Ma millegipärast ei tahaks uskuda, et sellisel inimesel (kui ta olemas on), ei oleks teiste töötajatega konflikte tekkinud. Kas kõik vaikivad nagu lambad? Ülemus ja mentor on millegipärast ühe mütsi all?
Kõigist ligi 30 töötajast ei ole keegi ei ülemuse ega mentori kiusu all kannatanud, keegi ei öelnud sulle head sõna või ei hoiatanud omavahelises vestluses? Raske uskuda, et nii suures kollektiivis kõik alandlikult pead õlgade vahel hoiavad kartes oma kohta kaotada või ise kiusu ohvriks langeda.
Oled sa kindel, et asju ise võimendatult halvas valguses ei näe?
Mina olen nüüd juba kindel koos temaga. Ainult see pole tõsi, et kõik aktiivselt kaasa kiusavad. Kõik teised kardavad seda ühte, paar tükki on kindlasti ka temaga ühte meelt, peamine mass aga ei sekku või katsub endale sisendada, et üldine heidik ongi milleski süüdi.
No samamoodi, nagu see poliitikas käib, sa oled ju ometi kursis?
Teemaalgataja ehk ütles midagi tõesti veidi valesti, ei jaganud kohe matsu, vaatas vale pilguga ja tegi veel paar ebameeldivat asja, nagu kõik inimesed alati igal pool ikka teevad. Aga selleks, et inimest hakataks reaalselt taga kiusama, on vaja kaht tingimust: üht, kes on otsustanud, et see inimene on vastik/kahjulik/rumal/mida iganes – ja lambakarja, kes ei julge öelda, et arvab teisiti.
Tavaliselt on täidetud veel ka kolmas tingimus – aktiivsel kiusajal on aktiivseid sõpru, kes on temaga nõus, sest neil on teda vaja. Ning neljaski tingimus – lambakari katsub endale sisendada, et aktivist vihkab põhjusega. Siis nad ei pea endale etteheiteid tegema mittesekkumise eest.
Iga psühholoog oskab teile seda skeemi näidata, KUI TAHAB. Paraku oskavad psühholoogid seda skeemi näha ainult siis kui nad on erapooletud. Eraelu löövad nad samamoodi sellistes skeemides kaasa, kas ühes, teises või kolmandas rollis.
See on seesama mall, mis töötab ka poliitikas ja selle peegelpilt on sageli perekool.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt 10.08 13:58; 10.08 14:39; 10.08 16:37; 10.08 17:05; 10.08 17:55; 10.08 19:02; 10.08 19:32; 10.08 20:46; 11.08 10:04; 11.08 10:06; 11.08 16:25; 11.08 16:26;