Esileht Väikelaps Laps

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 30 )

Teema: Laps

Postitas:
Kägu

Laps on kooli minemas ja nüüd selgus, et ei vasta lasteaias õpetaja  küsimustele ja ei julge minna ütlema, kui keegi liiga teeb. Küsimuste peale ei vasta midagi või siis muudab korduvalt  vastust. Pole eriti julge suhtleja, pigem teiste lastega läbi ei saa ja mõjub teistele ebakindlana . Olen mures, et kas laps on erivajadusega, sest   kuulab jutu ära ja lubab nii teha nagu õpetaja ootab talt ja siis ikkagi ei tee vaid teeb vastupidi või ei tee üldse,vahel tundub, et ei kuulagi üldse. Õpetaja  arvates suures koolis sotsiaalsete oskuste poolest toime tuleks pigem raskelt, kuigi harjutusi oskab hästi. Kõne on pigem kehvem, mõtleb hästi pikalt, kui midagi ütleb või ei ütle midagi. On käinud logopeedi juures, kes ei näinud probleemi. Laps ei muuda oma käitumist, kohati tundub et ei saa isegi jutust kuigi hästi aru.

Kui tegu oleks erivajadusega, siis mis laadi erivajadus see oleks.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No mis erivajaduse sa lapsele oled jõudnud juba lapsele külge mõelda?

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ehk lihtsalt häbelik ja avaliku esinemise hirm?

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on nüüd see, mida õpetaja räägib, aga laps on ju kodus ka mõnikord, kuidas teda siis kirjeldada?

Võib olla lihtsalt lasteaias/rühmas ebasobiv keskkond, pikaldane ja kõhklev loomus või tõesti tähelepanuhäire (ilma aktiivsushäireta) või mingit laadi ärevus.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on nüüd see, mida õpetaja räägib, aga laps on ju kodus ka mõnikord, kuidas teda siis kirjeldada?

Võib olla lihtsalt lasteaias/rühmas ebasobiv keskkond, pikaldane ja kõhklev loomus või tõesti tähelepanuhäire (ilma aktiivsushäireta) või mingit laadi ärevus.

Laias laastus samamoodi nagu õpetaja arvab, käitub ka kodus suht samuti.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitte külge mõelda, vaid minu laps ongi veidi teistsugune kui teiste omad ja mitte ainult minu arvates. Seetõttu ma küsingi, millega võiks tegu olla.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Külastage psühholoogi ja rajaleidjat. Äkki oleks siis mõistlik koolipikendust taodelda või väikeklass otsida?

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas varem ei oke siis lasteaias see probleem jutuks tulnud, et sellega juba ammu tegeleda, mitte vahetult enne kooliminekut?

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Külastage psühholoogi ja rajaleidjat. Äkki oleks siis mõistlik koolipikendust taodelda või väikeklass otsida?

Koolipikendusega ei ole lasteaed nõus. Rajaleidjas pole käinud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas varem ei oke siis lasteaias see probleem jutuks tulnud, et sellega juba ammu tegeleda, mitte vahetult enne kooliminekut?

On ka varem olnud teemaks, et kiusamise korral enda eest ei lähe ütlema,  aga nii pole varem olnud, et küsimustele lihtsalt ei vasta ja ei tee, mida palutakse. See muretsema panebki, et laps teab ootusi ja pole võimeline neile vastavalt käituma. Laps teab, mida oodatakse ja näeb, kuidas käituvad teised ja hoolimata pidevatest selgitustest ootustele, ei käitu ootuste kohaselt ja lihtsalt ei tee, mida oodatakse. See kägu, kes arvas, et mõtlen midagi külge, sellele ütlen, et oleks see vaid nii.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu sarnase murega lapse puhul ongi põhjuseks kõneprobleem, st kahjustatud on nii enese väljendamine kui ka kõne mõistmine.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu sarnase murega lapse puhul ongi põhjuseks kõneprobleem, st kahjustatud on nii enese väljendamine kui ka kõne mõistmine.

Logopeed arvas asjast nii, et lapse kõne on selline seetõttu, et laps ei leia sõnu piisavalt kiiresti.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Soovitan rajaleidjaga ühendust võtta ja rääkida oma mure ära. Mida kiiremini hakkad sellega tegelema, seda parem.
Kas lasteaias ligopeedi pole?

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas su lapsel muidu kooliks vajalike akadeemiliste oskustega on? Lugemine, kirjutamine, matemaatika? Muidu ma arvan, et lasteaiaõpetajad on läbi aastate ikka väga palju erinevaid lapsi näinud, ja kui nemad arvavad, et ei ole koolipikendust vaja, siis tasub neid ehk usaldada. Ja kui ka koolis tekivad probleemid, olgu siis kas sotsiaalsed või akadeemilised, siis saab ju alati jooksvalt abi juurde otsida.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas su lapsel muidu kooliks vajalike akadeemiliste oskustega on? Lugemine, kirjutamine, matemaatika? Muidu ma arvan, et lasteaiaõpetajad on läbi aastate ikka väga palju erinevaid lapsi näinud, ja kui nemad arvavad, et ei ole koolipikendust vaja, siis tasub neid ehk usaldada. Ja kui ka koolis tekivad probleemid, olgu siis kas sotsiaalsed või akadeemilised, siis saab ju alati jooksvalt abi juurde otsida.

Lugema õppimine pole väga sujuvalt läinud, pole ka väga huvitatud sellest, ikka väga veerib ja ikka raskelt läheb, matemaatika on hulga kergem.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas ta eelkoolis ei käi? Matemaatikas tulevad ka tekstülesanded, erinevad tööjuhised ja kui nende kokkulugemine võtab jaua aega kaob varsti ka huvi matemaatika vastu.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma paneks küll täis tempo peale. Rajaleidja, logopeed jne. Mis valdkond teda huvitab? Kosmos, sport, loomad? Otsiks tema huvile vastavaid tekste ja harjutaks koguaeg lugemist.
Kas nägemist ja kuulmist on kontrollitud?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma paneks küll täis tempo peale. Rajaleidja, logopeed jne. Mis valdkond teda huvitab? Kosmos, sport, loomad? Otsiks tema huvile vastavaid tekste ja harjutaks koguaeg lugemist.

Kas Rajaleidjas järjekorda pole? Logopeed on ka Rajaleidjas olemas? Lasteaias soovitati valida väiksem ja rohkemate tugiteenustega kool. Hiljuti pole kontrollitud, aga viimati olid kuulmine-nägemine korras.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

äkki on hoopis kuulmisprobleem?  kas kõrvakuulmist on viimasel ajal kontrollitud?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas Rajaleidjas järjekorda pole? Logopeed on ka Rajaleidjas olemas? Lasteaias soovitati valida väiksem ja rohkemate tugiteenustega kool. Hiljuti pole kontrollitud, aga viimati olid kuulmine-nägemine korras.

Rohkemate tugiteenustega on ainult Ristiku kool ja väikeklasse on ka koolides vähe. Osadesse oääsebki ainult nn. rajaleidja suunamisega.
Mis koole nadcsiis lasteaias soovitavad?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kas varasematel aastatel pole lasteaias sellele tähelepanu juhitud?

Muide Rajaleidja nõustajate juurde võivad ka lasteaia lapsed minna.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kas varasematel aastatel pole lasteaias sellele tähelepanu juhitud?

Muide Rajaleidja nõustajate juurde võivad ka lasteaia lapsed minna.

Kusjuures ei ole varem öeldud midagi selle kohta, et ei vasta küsimustele. Pole ka varem olnud seda, et ootustele ei reageeri. See on hiljuti tekkinud. Kodus märkan, et hiljuti on tekkinud ka see, et mitte ainult ei vasta vaid ka hüpleb samal ajal ringi, või läheb teise tuppa, vastused on katkendlikud ja paari sõnalised kohati, või siis peab mitu korda küsimust kordama. See viimane on hästi tavaline käitumine. Lasteaias siiani pole rahutut käitumist täheldatud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis ootused ja nõudmised need täpsemalt siis on, mida laps ei tee? Äkki ta  lihtsalt ei näe pointi? Minu koolieelik nt ei saa üldse aru, miks peab lasteaiariided koju tulles koduriiete vastu vahetama. Ütleb, et pole ju mustad. Plekke pole näha jah ega mustust iga kord, aga sellepoolest ei ronita ju kodus voodi ega diivani peale samade riietega, millega lasteaias päev otsa mööda põrandat või tont teab kus trööbeldatud. Aga temal motivatsiooni pole seda nõudmist täita, aru ei saa, miks peaks, lasteaiast tulles on väsinud ja ei viitsi riideid vahetama hakata. Iga jumala kord käib meil kemplemine sellega, tema ikka üritab end kuskile teise tuppa mängima nihverdada nii, et riideid ei vaheta või ignob käsku vahetama minna. Äkki sinu laps ka lihtsalt ei tee, sest tema arvates pole mõtet?

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kusjuures ei ole varem öeldud midagi selle kohta, et ei vasta küsimustele. Pole ka varem olnud seda, et ootustele ei reageeri. See on hiljuti tekkinud. Kodus märkan, et hiljuti on tekkinud ka see, et mitte ainult ei vasta vaid ka hüpleb samal ajal ringi, või läheb teise tuppa, vastused on katkendlikud ja paari sõnalised kohati, või siis peab mitu korda küsimust kordama. See viimane on hästi tavaline käitumine. Lasteaias siiani pole rahutut käitumist täheldatud.

“Pole öeldud”, “Nüüd selgus” jne nii veidralt kõlab see kõik. Kuidas on võimalik, et lapsevanem ja terve hulk spetsialiste (õpetajad, logopeed) ei saa aru, isegi KAS lapsel on midagi viga või on käitumine kohane? Meie Perekoolis ammugi ei tea. Aruta perearstiga äkki?
Teineasi tõesti see, et seni oli kõik OK ja nüüd “ei vasta ootustele” – tundub, et laps on selline nagu ikka, aga need müstilised ootused kõvasti suurenenud viimasel ajal.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, perearstiga võiks ka arutada. Ehk annab suunamise ka psühhiaatrile.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis ootused ja nõudmised need täpsemalt siis on, mida laps ei tee? Äkki ta lihtsalt ei näe pointi? Minu koolieelik nt ei saa üldse aru, miks peab lasteaiariided koju tulles koduriiete vastu vahetama. Ütleb, et pole ju mustad. Plekke pole näha jah ega mustust iga kord, aga sellepoolest ei ronita ju kodus voodi ega diivani peale samade riietega, millega lasteaias päev otsa mööda põrandat või tont teab kus trööbeldatud. Aga temal motivatsiooni pole seda nõudmist täita, aru ei saa, miks peaks, lasteaiast tulles on väsinud ja ei viitsi riideid vahetama hakata. Iga jumala kord käib meil kemplemine sellega, tema ikka üritab end kuskile teise tuppa mängima nihverdada nii, et riideid ei vaheta või ignob käsku vahetama minna. Äkki sinu laps ka lihtsalt ei tee, sest tema arvates pole mõtet?

Heh, no mu nüüdseks koolilaps ei saa ka aru, miks üldse seal tobedas koolis õppima ja käima peab 🤭

+2
-1
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Jah, vanasti pigem häbeneti, kui su laps oli totakas, nüüd justkui auasi saada mingi diagnoos.

+1
-5
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Minu lapsel on ka kõne mõistmine olnud alati veidi kehvem ja praegu on ta koolieelik ning siiani vahel on vaja sõnastust muuta ja lauseid lihtustada, et ta aru saaks.  Aga muidu on ta väga hea suhtleja ning lasteaia poolt hinnatud kooliküpseks. Mina teemaalgataja asemel pöörduks kindlasti logopeedi ja lastepsühhiaatri poole. Igaks juhuks, et välistada või saada kinnitust enda kahtlustele. Lasteaia poolt muidugi väga imelik, et nad varem pole rääkinud midagi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, vanasti pigem häbeneti, kui su laps oli totakas, nüüd justkui auasi saada mingi diagnoos.

Aga vanasti häbeneti ka rumalusi suust välja ajada nagu see kommentaar seda on.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veerimisest sorava lugemiseni aitab ainult järjepidev harjutamine. Tähti kokku lugeda soovitavad logopeedid silbikaupa või venitades maaa-jaaa, mitte kasutada tähenimesid (emm, ell jms). Kuigi minu laps õppis just lugema tähti üksteise otsa lükkides.

Kas häälikuline kuulmine on korras -susi sööb sussi, isa tõi salli saali? Silbitamist olete õppinud ? Kuidas lause sisu  mõistmisega?

Väga soovitan Kristel Lempu Ma tunnen kolme tähte, need harjutused teevad imet.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 30 )

Esileht Väikelaps Laps