Esileht Erivajadustega laps Laps 2a6k ja vähene kõne

Näitan 16 postitust - vahemik 1 kuni 16 (kokku 16 )

Teema: Laps 2a6k ja vähene kõne

Postitas:
Kägu

Peres siis poiss, 2a6k vana. Esimesed sõnad tekkisid 1a9k, hetkel on sõnavara 30 ringis, aru kahjuks ei saa isegi lihtsamatest käsklustest ning ühtegi lauset veel pole. Vanem laps ees, kel diagnoositud ath/asperger ja seega ei tea kui palju on tema eeskuju natakanud pisemat-kohati käitub samamoodi.
Hetkel käin temaga tasulises logopeedis, logopeed soovitas rohkem tunde. Kahjuks rahakott ei võimalda mitut tundi nädalas ja nüüd uurin kas haigekassa või mingi muu nipiga saaks tasuta logopeedi juurde.
Äkki keegi oskab nõu anda mis teha. Või saab teha rehaplaani 2a6k lapsele kel väga väike sõnavara, tasakaalu ning söömishäired.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

RE: Laps 2a6k ja vähene kõne

rehplaan! Kui kõne mõistmine ka kehv, siis ei ole tegu lihtsalt hilinenud kõnega!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas ma seda rehaplaani peaks ajama? Või mis arstide juurde minema? Suurema lapsega teadsin msi teha kuna asperger/ath ei jätnud kahtlust. Muretsen ma väga selle mitte mõistmise pärast, kuid ei tea mida või kuhu pöörduda 🙁

0
0
Please wait...

Postitas:
m2um2u

Kui mu lapsel oleks tasakaalu-ja söömishäired, siis ma käiks üksipulki kõik arstid läbi, et teada saada, mis viga on- maksku mis maksab! See kõne hilinemine ei tähenda kohe, et lapsel oleks midagi viga, aga tasuks ka seda uurida.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Otsing! Otsing! Otsing! Juba ainuüksi siinsamas erivajadustega laste rubriigis, mis on vaid paar nädalat olemas olnud, on selleteemalisi kasulikke postitusi palju. Mis siis veel aastatega kogunenud väikelapse rubriigis on…

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma lootsin, et keegi kel sama teema on, oskab aidata kuhu või mida teha. Söömishäiretega olen käinud neljal erineval arstil, keegi probleemi ei näe- laps väike, las kasvab ja läheb lasteaeda ja siis vaatame. Koguaeg jookse peaga vastu seina 🙁 , tasakaaluhäirete põhjus pole selgunud, käime tasulises võimlemises ja ujumises.
Mis puutub otsingusse, siis kahjuks mul pole nii palju aega, et eraldi kõike teemasid läbi lugeda :(. Pole mul seda vaba aega oma laste kõrvalt, mida saaks veeta arvutis. Eks ma ükspäev ürita seda otsingut kasutada ja hakata lugema.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pöördu esmalt neuroloogi juurde. Tema saadab edasi kuhu vaja. Kui paned lapsele arstieaga, siis räägid probleemist ning sulle määratakse neuroloog, kes just selle probleemiga tegeleb. Tallinna Lastehaigla (kui on sinu piirkond).

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nagu eelnevalt öeldud,alusta neuroloogist,suunamiskirja sinna annab lapse perearst.Meie elame küll Tallinnas kuid käime Tartusse neuroloogi juurde,seda juba aataid.Tegutse kiiresti,ajad on nii pikad,alustuseks võid kohe neuroloogi aja panna ja siis saatekirja minna küsima.Kui aega paned,ütled et saatekiri olemas,teisiti ei saa isegi aega registreerida.
Alustuseks tehakse uuringud ja siis saad hakata puuet taotlema.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Peres siis poiss, 2a6k vana. Esimesed sõnad tekkisid 1a9k, hetkel on sõnavara 30 ringis, aru kahjuks ei saa isegi lihtsamatest käsklustest ning ühtegi lauset veel pole. Vanem laps ees, kel diagnoositud ath/asperger ja seega ei tea kui palju on tema eeskuju natakanud pisemat-kohati käitub samamoodi.
Hetkel käin temaga tasulises logopeedis, logopeed soovitas rohkem tunde. Kahjuks rahakott ei võimalda mitut tundi nädalas ja nüüd uurin kas haigekassa või mingi muu nipiga saaks tasuta logopeedi juurde.
Äkki keegi oskab nõu anda mis teha. Või saab teha rehaplaani 2a6k lapsele kel väga väike sõnavara, tasakaalu ning söömishäired.[/tsitaat]
samas logopeediga on teil vedanud. meile ütles logopeed et sõnavara väike ja logopeedil tal pole midagi teha, tema parandab kui laps valesti ütleb, aga mis seal parandada, kui ainult vähesed sõnad on. mida teie logopeed lapsega teeb? tahaks ka lapsele head logopeedi. meil on reh.plaan tehtud, logopeed oleks tasuta…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Imelik logopeed see, kes nii ütleb.
Logopeedid tegelevad ka alakõne I astmega, st praktiliselt kõnetu lapsega. Sellise logopeedi juurest tulge kindlasti kiiresti ära!
Tegeletakse kõne mõistmisega, peenmotoorikaga, psüühiliste protsesside ja loomulikult nö kõne tekitamisega.

Uurige mitme logopeedi arvamust!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

[tsitaat]Imelik logopeed see, kes nii ütleb.
Logopeedid tegelevad ka alakõne I astmega, st praktiliselt kõnetu lapsega. Sellise logopeedi juurest tulge kindlasti kiiresti ära!
Tegeletakse kõne mõistmisega, peenmotoorikaga, psüühiliste protsesside ja loomulikult nö kõne tekitamisega.

Uurige mitme logopeedi arvamust![/tsitaat]
Selle logopeedi juures käsimegi ainult korra, polnudki ju rohkem mõtet minna. Kahjuks pole meil siin väikelinnas valikut. Paari logopeedi uures käisime veel, need saatsid uuringuetele. Nüüd on laps risti põiki läbi uuritud ja oleme tagasi samas punktis. Ikkagi on meil vaja logopeedi. Me käime ka hipoteraapias, spa-des, aga logopeedi need tegevused siiski ei asenda. Tartus on hea logopeed, kahjuks saime seal käia ainult korra kuus, seda on väga vähe. Peenmotoorika on lapsel väga hea, olekski vaja seda n.ö. kõne tekitamist. Kui keegi oskab sellist head logopeedi soovitada Võrus või Põlvas oleksin väga tänulik.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul laps kohe kahe aastane ja sõnavara väga väike ing suht kehv. Perearstile mitu korda seda muret kurtnud, kuid tema kuhugi edasi ei näe vajadust saatvat enne kui laps on kolme aastne. Mida sellises olukorras teha? Tegu türdukuga ja pere kolmas laps, seega tean eelmiste lastega ka võrrelda. Väljendab ennast kilgates ja kätega. Nüüd küll neid kilkeid/ kiljeid vb pole ka õige sõna vähemaks jäänud, kuid siiski mure on.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuna mul suurem on ath7asperger kel ka kõneprobleemid, siis olen kasutanud tema pilte lapsele näitamiseks. Ega logopeed mingeid erilisi harjutusi ei tee kuna ta ju räägib väga vähe :(. Samas vaatab koos raamatuid lapsega, annab mulle niiöelda näpunäiteid kuidas kodus õpetada last läbi mängu jne. Logopeedil oleme käinud pool aastat, lapse sõnavara on arenenud-kui läks logopeedile, teadis ainult 5 sõna.
Kas rehaplaani saaks ilma puudeta? Ma ei tahaks teist puudega last omale 🙁

0
0
Please wait...

Postitas:
kaisukagu

[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Selle logopeedi juures käsimegi ainult korra, polnudki ju rohkem mõtet minna. Kahjuks pole meil siin väikelinnas valikut. Paari logopeedi uures käisime veel, need saatsid uuringuetele. Nüüd on laps risti põiki läbi uuritud ja oleme tagasi samas punktis. Ikkagi on meil vaja logopeedi. Me käime ka hipoteraapias, spa-des, aga logopeedi need tegevused siiski ei asenda. Tartus on hea logopeed, kahjuks saime seal käia ainult korra kuus, seda on väga vähe. Peenmotoorika on lapsel väga hea, olekski vaja seda n.ö. kõne tekitamist. Kui keegi oskab sellist head logopeedi soovitada Võrus või Põlvas oleksin väga tänulik.[/tsitaat]
Võrus tasuks üles otsida Elina Bogomolova Parksepa koolist/nõustamiskeskusest ning Põlvast Helve Kukk (LA Lepatriinu) või Saima Salomon (Põlva Haigla)- ma ei tea küll, kuivõrd kogenud nad on kõnetute lastega, kuid vähemasti tegelevad kõik hoolega enesetäiendustega, juhendavad praktikante jne.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

[tsitaat]Kuna mul suurem on ath7asperger kel ka kõneprobleemid, siis olen kasutanud tema pilte lapsele näitamiseks. Ega logopeed mingeid erilisi harjutusi ei tee kuna ta ju räägib väga vähe :(. Samas vaatab koos raamatuid lapsega, annab mulle niiöelda näpunäiteid kuidas kodus õpetada last läbi mängu jne. Logopeedil oleme käinud pool aastat, lapse sõnavara on arenenud-kui läks logopeedile, teadis ainult 5 sõna.
Kas rehaplaani saaks ilma puudeta? Ma ei tahaks teist puudega last omale :([/tsitaat]

Ei, reha-plaani ei saa ilma puudeta. Prioriteedid tuleb paika panna ja lõpetada laste sildistamine oma peas. Siis ei tee seda ka teised.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida mina teeksin:
1.perearstile kurdaksin muret, saaksin saatekirja neuroloogile;
2.käiksin neuroloogi juures ära vb saadab geneetiku juurde;
3.vormistaksin puude, sest pead liiva alla pole mõtet peita;
4.paneksin lapse lasteaeda (või suurema lapse), kui võimalus (erirühma vb)-suuremast lapsest eemale, et vähem võtaks käitumist üle.

Pole mõtet eirata probleemi, sest minu arust on see väga suur probleem, kui laps ei saa aru lihtsamatest asjadest (kõne on kõige väiksem mure). Sul on suurem laps juba diagnoosiga, siis on võimalik, et väiksemal võib ka probleem olla (pärilikus) jne. Ma sildistaks iga kell oma lapse ära, sest sellega saab raviplaani. Sa ei pea ju kõigile ütlema, et tal on diagnoos. Mis kõige tähtsam ÄRA EIRA PROBLEEMI.

0
0
Please wait...

Näitan 16 postitust - vahemik 1 kuni 16 (kokku 16 )

Esileht Erivajadustega laps Laps 2a6k ja vähene kõne

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.