Minu aastane on sünnist saadik väga halb magaja ja magamajääja olnud. Väga harva on ta magama jäänud ilma nututa ja protestita. Kui sülle võtan ja magamistoa poole liigun, juba siis on nutt lahti. Ta nagu kardaks seda magamajäämist. Kui voodisse panen, siis alati tuleb ka mõnda aega nuttu. Pean siis toast lahkuma, sest kui ta kasvõi tajubki minu juuresolekut, siis hakkab ta ikka väga hullult nutma. Ja nii kordub iga päev, 3x päevas. On kellelgi veel nii olnud? Kaua see jant on kestnud ja kas on mingeid nippe,mis aitaks?
Teema: Laps jääb magama AINULT nutuga

RE: Laps jääb magama AINULT nutuga
Jah, meie 1 laps on selline olnud. Paremaks hakkaski asi minema veidi peale aastaseks saamist. Hakkasime tegema nii, et mitte kohe ei läinud voodisse, vaid tegelesime enne veel voodi juures mingi rahuliku tegevusega, mille käigus siis ühe korra mainisin, et teema mingi asja lõpuni ja siis on une aeg. Eks päris alguses ei pruukinud alati sellest tegutsemisest midagi välja tulla, aga aja jooksul järjest enam. Sealt edasi oli vahel alguses protesti ka selle uudise peale, et varsti vaja magama minna, aga jällegi- mida aeg edasi, seda vähem. Ja eks tegelikult oli nii, et voodisse jõudes võis ta veel pahandada ikka nii 2-aastaseks saamiseni, aga mitte üle 1-2 korra nädalas. Ühesõnaga aega võttis, aga enam-vähem asja sai meil sellest magaminekust sellise tehnikaga. Vast keegi oskab veel mingeid nippe kirjeldada ja eks sa siis oma kõhutunde ja proovimisega saad teada, milline teile kõige paremini sobib. Palju jõudu :)!

Hmm, minu üheaastane ka hakkas kohe nutma, kui ta taipas, et nüüd minnakse magamise eesmärgil magamistuppa. Praegu, 1,1-kuuselt enam ei nuta, aga ma ei pane teda kohe voodisse, vaid kussutan süles, kuni ta peaaegu või päris magama jääb (10-15min).
Kui ma paneksin kohe voodisse, siis ta hakkaks kõva lärmi tegema. Ühekorra üritasin sellist ilma kussutamiseta magamapanemist harjutama hakata, aga laps hakkas iga kord nii õnnetult, ahastavalt nuuksudes nutma (isegi kui ma olin sealsamas), et polnud võimalik jätkata.

Soovitan soojalt lugeda raamatut \”Nutt ja jonnihood\”. See paneb lapse nuttu hoopis teisiti suhtuma ja minu elu (laste oma ka) on nüüd sootuks stressivaesem. Kõik toimib imeliselt. Raamatus loetut olen rakendanud 6 kuuse, 6 aastase ja 8 aastase peal. Õel toimis see kõik ka väiksemate laste puhul.
Kirusin, et seda varem ei avastanud.

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.