Ma ei saa aru nendest, kes nagu põhimõtte pärast lapsi toetada ei taha. Küll nad hakkama saavad. Aga nt kui tõesti on noorel erinevatel põhjustel raskused ja töölkäimine on üle jõu kooli kõrvalt ning taskurahapiskust jätkub ainult saasta söömiseks, siis ehk tasub mõelda, et saab ta oma kooliasjad tehtud, siis on kõvasti suurem võimalus saada edukaks täiskasvanuks meeldiva ja tasuva tööga.
/…/
Mis teete selle rahaga, mida muudkui kogute ja kogute? Võtate hauda kaasa? Minu silmis on perekond see, kes omavahel jagab ja sellest rõõmu tunneb.
Ikka jagame oma raha lastega, tudengiaastate jaoks ostetud korteri laenumakse on 2000€ kuus – sa arvad, et seda maksab tudeng? Ei, ikka vanemad ehk meie.
Pole nagu päris asjakohane öelda, et söögirahaks antud 250.- on ülekohtuselt väike panustamine oma lapse hariduse nimel. Ta ei pea sellest rahast maksma kommunaalide, vee, elektri ega puude eest, ka mitte telefoni- ega internetiarvet. Kui aegajalt autot kasutab, siis ei pea seda ise tankima. Ma julgen arvata, et 250 euro eest saab ikka oluliselt rohkem kui veega praetud kartuleid süüa. Meil on viieliikmeline pere ja ma kahtlen, et meil toidu peale rohkem läheb kui 5×250. Tõsi, iga päev väljas süüa ja iga õhtu woltida selle raha eeest ei saa, aga iseseisvat elu alustades ilmselt ka sellist elustiili suurem osa inimestest endale lubada ei saa.
Mis ma öelda tahan on see, et teemaalgatus oli sellest, kui palju arvestada tudengile raha igapäevaste kulude katteks. Iga mõtlev inimene saab aru, et see number ei võrdu sellega, mis tudengi peale kokku kulub.