Meile tegevusterapeut soovitas pigem Masingut vist sellepärast, et seal on olemas ka keskkool ja et kui juba Kroonuaias on, siis sealt enam Masingusse ei saa. Kroonuaia kool on põhikool + lisa aasta. Samas maha seda kooli ei teinud.
Ja samuti võrreldes tavakooliga, et seal just eriõppe saanud õpetajad vs tavakooli õpetajatega. Kuna poiss vajab kindlasti rohkem tähelepanu, kui keskmine temaealine, siis tavakool oleks raske nii talle kui sealsele õpetajale/klassile. Ning ka, et tavakoolis tõesti pole ruume, kuhu väikeklasse teha ja võib juhtuda, et laps õpib õppetööks sobimatus kohas, nt harjaruumis vms. Seda on kummastav lugeda, et ka Masingus samad tingimused. Kuigi nende ruumikitsikusest ja uue koolimaja ootusest olen teadlik.
Pärast siinset kommentaari, et mu laps on Masingu jaoks sobimatu, uurisin ka Kroonuaia kooli kohta ja tegelikult on neil kodukal väga vähe infot üleval. Ei saanudki aru, et kui suured klassikomplektid on, kas on pikapäeva rühm ja ReHa teenused olemas. Ma olen kuulnud, et Masingus on ka autistide kooli transpordi peale mõeldud, kuidas Kroonuaias? Masingus peaks ka reha-teenuseid osutatama (koduka info järgi) ja mõtlesin, et siis ehk on vähem lapse solgutamist.
Masingu reklaamib end kui erikooli autismispektrihäiretega lastele. Kui autistlik laps sinna potensiaalselt ei sobi, siis kes siis? Kas Kroonuaeda on nad oodatud? Mis mõttes karmistati Masingus vastuvõtu tingimusi? Küsin, sest tahangi lihtsalt infot. Mul on tunne, tegelt juba ammu, et kui sul on keskmisest erinev laps, siis ei oota teda keegi kuskile.
Neuroloogile on juba aeg kirjas, loodan, et ta saadab siis edasi uuringutele (psühholoog ja psühhiaater) või saab koha peal teha. Panin esialgu lastekliinikusse, kuna sealgi pidid spetsialistid olema kohal. Või peaks siis ka lastepsühhiaatri juurde ka eraldi ja vb topelt uuringu laskma teha, st teine arvamus? Kas on siis normaalne registreeruda mõlema kooli kompetensikeskusesse ja need korda mööda läbi käia.
Kui neljaselt käisime psühhiaatri juures, siis ma ei mäleta, et tema vaimse võimekuse suhtes oleks midagi mainitud. Lihtsalt, et on autismijooni mitmes valdkonnas. Ta küll erilist andekust pole üles näidanud (kui välja arvata head mälu ja varajast lugemisoskust), kuid pole ka öeldud, et vaimselt, akadeemilises mõttes teistest maas väga oleks. Motoorika on tal tõesti oluluselt kehvem. Jalatsid ongi meil ainult krõpsudega, nööbi põhimõttest saab aru, aga näpud ei tööta nii, et saaks ise nööbi kinni. Samuti pükste trukki või haaki. Kusjuures uuendustega lepib üsna hästi, nt et nüüd uued püksid kott vms, aga pean talle nagu teatama, et näex ostsin sulle uue(d) asjad. Ta pigem tahab rutiinsust, varem suhtus muutustesse väga rahulikult, nüûd kipub kisa taevani tõusma, kui nt tuleb plaani muutus. Nt jääme busdist maha vms. Üldse see 5.ja 6.eluaasta on selline närvilise. Ja emotsonaalsem, kuid siiski teeb paremini kaasa tunnis või kirjatükke minuga kodus. Logopeedilistest harjutustest, mida peaksime ka tegema, keeldub täiesti.
Ujumisringi panin kirja, näis, mis saab.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt 11.06 15:06; 11.06 15:15; 11.06 21:36; 15.06 23:41; 19.06 17:55; 26.06 14:08; 13.08 20:17; 14.08 22:26; 30.08 23:28; 20.09 10:31;