Ma olen täiesti nõutu…laps saab dets 5a ja terve lasteaia päeva ta ei söö lasteaias mitte midagi. Vahest nokib leiba ja piima ja veel mõnda nipet näpet. Järgi minnes võtan kaasa puuvilja, porganit või leiba autos nosimiseks, et päris näljas poleks peale lasteaia päeva.
Uusi asju keeldub proovimast. Ainukesed söögid, mida sööb on keedetud tatar, pelmeenid, makaron, riisipuder, teen kodus ise leiba, siis sööb leiva ja võid, keefir ja keefiriga tehtud rukkikama, saiaviil juust peal. Koduaia õunad, vaarikad, poest virsikud, porgand.
Ma olen täiesti nõutu…laps saab dets 5a ja terve lasteaia päeva ta ei söö lasteaias mitte midagi. Vahest nokib leiba ja piima ja veel mõnda nipet näpet. Järgi minnes võtan kaasa puuvilja, porganit või leiba autos nosimiseks, et päris näljas poleks peale lasteaia päeva.
Uusi asju keeldub proovimast. Ainukesed söögid, mida sööb on keedetud tatar, pelmeenid, makaron, riisipuder, teen kodus ise leiba, siis sööb leiva ja võid, keefir ja keefiriga tehtud rukkikama, saiaviil juust peal. Koduaia õunad, vaarikad, poest virsikud, porgand.
No väga palju asju ju sööb, ka selliseid asju, mida paljud lapsed ei söö.
No väga palju asju ju sööb, ka selliseid asju, mida paljud lapsed ei söö.
Just, aga neid ta sööb kodus. Lasteaias on terve päeva täiesti söömaya…
Just, aga neid ta sööb kodus. Lasteaias on terve päeva täiesti söömaya…
Minu laps ei söönud ka lasteaias midagi, hommikul andsin süüa ja kui järgi läksin, siis ka andsin süüa. Lasteaeda mõnikord kutsuti mind enne magamaminekut mõnikord järgi, et lapsel kõht valutab. Tegelikult kõht oli tühi, sellepärast valutas. Siis õpetajad vaatasid, et äkki sööks viilu leiba, see oleks juba päris palju abiks. Suuremana läks natuke paremaks asi.
Miks ta sellepärast autist peaks olema? Minu laps sööb ka piiratud menüüd, mingi autist ta pole.
+3
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
05.10.2023 10:28
Ega selline pikalt näljas olemine hea ole ning sellised asjad kipuvad süvenema. Äkki räägid perearstiga, siin on läbi käinud, et on olemas ravimid, mis aitavad. Selline nälgmine ei teki üle öö, seega tuleb olla valvas – kui laps hakkab põhjendamatult söögist loobuma, siis kohe tegutseda. Üks nipp, mida paljud vanemad kasutavad – tee söömine mängulisemaks, kaasa last söögi valmistamisele, aruta menüü läbi, ära sunni. Vanaemana leping lastelastega menüüs kokku, teeme koos süüa (lisaks on veel aiamaa, kus käime koos söögiks kraami toomas) – laste vanemad on üllatunud, kui hästi lapsed minu juures söövad, ei vingu ega keeldu.
+1
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
05.10.2023 11:51
olin ise kunagi selline laps – kolme aasta jooksul ei söönud lasteaias ühtegi ampsu. Hommikul kodus sõin, õhtul ka – ei juhtunud midagi. Polnud autist ka:) Polnud mingeid söömishäireid hiljem kooli ajal või täiskasvanuna. Meil oli teisigi selliseid. Vaesed vanemad lihtsalt, päris tüütu võis olla neile.
Hommikul kodus sõin, õhtul ka – ei juhtunud midagi.
Kui see mittesöömine lapse käitumist ei mõjuta, siis polegi midagi, ega see tervisele küll midagi ei tee, kui laps on normaalkaaluline ja kodus sööb. Aga osadel lastel läheb kõht väga tühjaks ja enesetunne halvaks. Hakkab kõht valutama või hakkavad väga palju virisema, sest ei tunne ennast hästi. Siis võib see mittesöömine probleem olla. Aga siin tõesti tavaliselt aitab kasvõi viil leiba, natuke puuvilja näksida või klaas piima juba väga hästi.
+5
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
31.10.2023 12:16
Minu laps vihkab ka lasteaiatoitu (6aastaseks sai suvel) – oleme väga hädas sellega, kuna samuti on tegelikult näljas. Ainuke vahe, et on nõus sööma magustoitu ja hommikul vahel putru, kui on sobiv puder. Sellest mittesöömisest või nälgimisest on juba tekkinud tal lasteaia vastu trots – ei taha minna, sest süüa ei saa. Aga ma ei saa ju süüa kaasa panna talle…
Mis mind aga segadusse ajab, on see, et samal ajal laps aina kosub! Tähendab, ta on täitsa trullakaks muutunud, vaatan juba murega, et kuidas seda siis nüüd käsitleda. Kodus vaatame ka, et väga palju ei sööks ja magusat ikka anname, aga mõistuse piires + ta pigem kogub komme kui et kõik sisse vitsutab. Aga miks ta siis pakseneb? Mõistus ei võta.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
31.10.2023 20:14
Sellest et ta ilmselt ikka sööb lasteaias kuigi eitab ja mitte ainult magustoitu. Lapsed sageli selles vanuses kipuvad kõike eitama a la mina pole teinud, ma vihkan seda. Küsimusele mis tähendab vihkan on vastuseks mök-mök.
Mis mind aga segadusse ajab, on see, et samal ajal laps aina kosub! Tähendab, ta on täitsa trullakaks muutunud, vaatan juba murega, et kuidas seda siis nüüd käsitleda. Kodus vaatame ka, et väga palju ei sööks ja magusat ikka anname, aga mõistuse piires + ta pigem kogub komme kui et kõik sisse vitsutab. Aga miks ta siis pakseneb? Mõistus ei võta.
Kuidas magusate jookidega on? Jogurt, müsli, hommikukrõbinad, kohukesed?
Kuidas magusate jookidega on? Jogurt, müsli, hommikukrõbinad, kohukesed?
Magusaid jooke kodus ei joo, vahel hommikul krõbinad piimaga, vahel puder, võileib… Kohukesed harva… Noh, magusat ikka sööme, aga selgetel aegadel ja minu arust ikka mõistuse raames.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
18.11.2023 23:21
Mul tütar oli selles vanuses samasugune, aga tema ei söönud ka kodus enamust nendest, mida sinu laps on nõus sööma. Umbes 1,5 aastat toitus ta põhiliselt külmutatud kalapulkadest, toorest kartulist ja konservhernestest ja sellele järgnes ca aastane periood, kus sobisid ainult kalasupp ja keedetud tatar. Piima jõi mõnikord ka.
Nüüd on ta 17 ja toitub normaalselt, ehkki kogused on ikka suht väikesed ja teatud toite (sea- ja loomaliha, kala, leib, enamus magustoite) ta üldse ei söö – ütleb, et lihtsalt ei maitse.
Mul tütar oli selles vanuses samasugune, aga tema ei söönud ka kodus enamust nendest, mida sinu laps on nõus sööma. Umbes 1,5 aastat toitus ta põhiliselt külmutatud kalapulkadest, toorest kartulist ja konservhernestest ja sellele järgnes ca aastane periood, kus sobisid ainult kalasupp ja keedetud tatar. Piima jõi mõnikord ka.
Nüüd on ta 17 ja toitub normaalselt, ehkki kogused on ikka suht väikesed ja teatud toite (sea- ja loomaliha, kala, leib, enamus magustoite) ta üldse ei söö – ütleb, et lihtsalt ei maitse.
mul poeg ca 3 aastasena toitus ainult veest ja leivast, sõna otseses mõttes. Ükskõik mis me talle ei pakkunud siis ainus mis sobis oli vesi ja leib. Nii toitus ta ca aasta, poes käia oli muidugi lihtne aga külalistele kes meile juhtusid oli küll väga raske midagi seletada 😀
Peale seda hakkas sööma ja nagu tavaline inimene, mine tea mis asi see siis oli.