Sinu laps on samamoodi tubli. Mitteüks inimene ei viitsi lõpmatuseni kuulata, mida kõike head talle on tehtud ja kuidas ta peab nüüd elulõpuni ASJADE eest tänulik olema. Vaevalt laps tuppa tuli ja sind ebaõnnestunud inimeseks hakkas nimetama. Tülitsesite? Lõpuklassi noort ei ole mitte vaja tööle saata, vaid hästi palju toetamist ja mõistmist on vaja. Lapsevanemana ei ole vaja solvuda.
Ma arvan, et siiski paljudes peredes on lapsed pubekaeas vanematele ette heitnud mingeid asju, kas materiaalseid või emotsionaalseid või millest iganes nad hetkel tunnevad puudust olevat. Tüdrukud millegipärast rohkem kui poisid. Minu teemaalgataja tütrest vanem tütar on teinud meile ka terve teismelise ea etteheiteid, küll me ei osta viimase mudeli telefoni (aga teistel kõigil on), küll me ei käi soojal maal lihtsalt rannas lebotamise reisil (reisime perega küll, aga lihtsalt vedeleda ei viitsi, alati mingi kultuur või aktiivne puhkus) jne. Järgmisel hetkel jälle ” armastan sind emme”, minu armas laps. Eks need tujud vahelduvad vastavalt sellele, missuguses seltskonnas liigub. Suviti peale malevast tulekut olime eriti nõmedad tema silmis. Nüüd laps juba ülikoolis ja suhtumine palju positiivsemaks muutunud, kriitikat eriti ei kuule.
Enda noorusest mäletan, et arvasin ka kunagi et mul on kuri ema, riidleb mingite väikeste asjade pärast. Täiskasvanuks saades sain aru, et see mida ma riidlemiseks pidasin, oli vaid vanemate poolne mure või õpetussõnad. Tegelikult on mul väga hea ema ja saame siiani kõigest rääkida.
Minu vanemad andsid mulle üsna palju vabadust, samas hoolisid , arvan et olen oma lastele ka sama moodi eakohaselt vabadust ja hoolimist pakkunud.
Kõiki pubekate ütlemisi ei maksa südamesse võtta, samas kui suhtumises on järsk muutus toimunud, siis tasuks küll järele mõelda või vaikselt uurida, millest see tingitud on.