Mina vastaksin teemaalgataja küsimusele lapse vaatevinklist. Kuidas tutvusin oma isa ja hiljem ema uute kaaslastega. Räägin ainult suhetest, raha jms teemad jätan kõrvale. Minu omad lapsed pole vanemate kaaslasevahetust näinud.
Isal tekkis armuke, mida kahtlustati juba pikka aega. Kodus oli palju pisaraid, kinniste uste taga sosistamist ja muidu pinget. Kui isa siis lõpuks teatas, et läheb teise naise juurde, siis ema ka enam pidurit ei pannud vaid lasi täiest torust nimetusi laste kuuldes tulla. Isa uus naine oli “krõhva”, “lodev”, “koll”, “meesteõgija”, “tuntud meestevahetaja”, “vana luud” jms. Ilmselt seepärast, kui isa meid tutvustas, see naine meile õe ja vendadega nii meeldiski. Ema traagika oli arusaadav, aga tema eritiverbaalne käitumine absoluutselt ebaõiglane.
Kui kunagi aastate pärast välja tuli, et me käisime selle naisega läbi ja ta meeldis meile, ema nuttis mitu päeva ja nimetas meid reeturiteks ja julmuriteks.
Läks mööda mitu aastat ja emal tekkis ühel suvel sõber. Ema oli väga noor, kui lapsed sai, seega siis ka ikka veel noor. Mõlemad vallalised, miks ka mitte. Mina olin siis juba 17 ja keskkoolist just välja lennanud. Ema teda ei varjanud, nad istusid pidevalt kas meil köögis või vaatasid telekat või tegid aiatöid. MingitKI intiimsust me nende vahel ei näinud, ööseks mindi kas koos minema või läks noormees ära. Kallistamas käisid nad kuskil mujal (või oli aseksuaalne suhe, ei tea). Neil oli väga palju vanusevahet. Ema poiss-sõber oli 2 või 3 aastat minust vanem. Mis seal ikka suhtuda. Tore mees, alati aitas, viitsis kuulata. Nagu sootu sõber, kes aitas mind õega meie enda noorusarmastuste probleeme mehe seisukohalt vaadata. Lahe sell, ustav inimene ja senini, ammu pärast ema surma, meie lastele ja lastelastele midagi vanaisasarnast.
Ühesõnaga, ei mingit jama lahutustest ega kaaslastest.