su jutt kõlab kui nõukogude parteikoolis õpitu.
küllap su õpetajad on uhked.
Propaganda tegemist õpetatakse tänapäevalgi. Just hiljuti oli (äkki AK-s?) klipp sellest, kuidas gümnaasiuminoored Leninist räägivad ning punaarmee mundris NL-le kiidulaulu laulavad. Hirmutav tendents, aga loodetavasti ajutine nähtus, ehk et noored ehk siiski tajuvad, et maailm on vahepealse 75-aastaga muutunud.
See seltsimees siin on paraku vanemaealine ning oma ideedes juba kinni. Kuniks ta foorumis lällab, pole hullu. Toompeale ta minna ei julge, sest äkki mõni näeb.
Too maskivastane venelane, kes FB-s üleskutse tegi minna maskita kaub.keskusesse, oli ju ka üksi kohal. Seltsimehed vahutasid ainult mugavasti sotsiaalmeedias, reaalselt ei julgenud keegi nägu näidata.
Päris piinlik oli 🙈
Mina palun selle seltsimehe käest ajaloolist arhiivimaterjali lugemiseks, kus Eesti suurtalu omanik ehk siis seltsimehe arvates kulak, peksis ja vägistas oma töölisi.
Mulle ajalugu väga meeldib, seda kõiges oma ilus ja inetuses, seega kannatan need õõvastavad dokumenteeritud lood ja kaadrid ära.
Mida mina kindlalt ajaloost tean, on kulruuri allakäik, igasugune dekadents, ja seda punaste prussakate saabumisel.
Minu eestiaegne vana-vanatädi – olgu muld talle kerge! – rääkis, et kui nende ilus J.Hurda tänava maja Tartus natsionaliseeriti ja kahte tuppa vene pere topiti, oli perenaine väga imestunud, miks tädi väliskoridori põrandat peseb – ega sealt pealt ju sööda?
Ning lillepeenarde kohta ütles, et küll eestlased on imelikud – näevad hullu vaeva teistele tegemisega. See teine oli ta ise koos oma padrugadega, kes tädi kasvatatud lilli iseenesestmõistetavalt korjasid ja lõikusid omale tuppa ning pidudele.
Elan praegu selles kaunis juugendstiilis majas ja mõtlen vahel, millist pska need seinad küll näinud on!
Tädi mälestuseks on ka minul samas kohas lillepeenar ning tema suur lemmik – roosa murtudsüda.
Vat nii on seltsimeestega.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 13.04 13:10; 13.04 13:27; 13.04 17:47; 14.04 10:23; 16.04 08:26; 16.04 08:38;