Esileht Ajaviite- ja muud jutud Lapseisu kui oled 40+

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 85 )

Teema: Lapseisu kui oled 40+

Postitas:
talent

Peab olema suur ego, et mehe soovi vastu last saadakse või talle seda peale surutakse.

Aga mees oma egoga, et ei mingeid lapsi enam, on ok?

+3
-22
Please wait...

Postitas:
ArjuLoogiline

Püüa maha rahuneda, ka olemasolevate lastega tuleb veel palju tegemist!

Kuidas väiksemal koolis läheb, kuhu edasi õppima läheb, kelleks kunagi saada tahab, pubekaea jamad ja esimesed armastused pealekauba.

Mul on viis last, viimane sündis, kui sain 38. Klassiõde sünnitas lapse, kui oli 44. Jäi last üksi kasvatama – kõrvalt näen, et raske on! Rahalises mõttes, vahepeal jäi pideva haiguslehe pärast töötukski. No milleks, plika pole veel kooliealinegi…

+17
0
Please wait...

Postitas:
Alfa

Peab olema suur ego, et mehe soovi vastu last saadakse või talle seda peale surutakse.

Kle, neil on 3 last. Mees oma egoga, mida sa selle all mõtled? Kui palju neid lapsi siis peab tegema või mida see vaene mees peab ütlema?

+29
-2
Please wait...

Postitas:
AnniMarin

Tule taevas appi, laps ei ole sul köögikapp mida võtta ja jätta, küsimus on elusa inimese sünnitamises.

Kaks inimest viljastavad ja kasvatavad, mõlemad osalevad ja vastutavad. Laps ei ole sul käekott, et mehele ei meeldi, aga sulle meeldib.

+26
0
Please wait...

Postitas:
temake

Tänu sellistele sarisigijatele ongi eestlaste rahvus veel säilinud, kuid meie rahvuse  kvaliteet langeb üha, istun lõputult kodus ja naudin muudkui hüvesid

+1
-22
Please wait...

Postitas:
saskia2

Beebiiga kestab ju väga lühikest aega, lapse peab ka üles kasvatama. Lisaks on tihti beebiiga, sellele järgnev väikelapse periood suhteliselt kurnavad. 50ndate teise poolde/60ndatesse jääks lapse teismeiga – ei kõla just meelakkumisena.

Lisaks rahaline pool – lapse ülalpidamine on kallis.

Minu jaoks oleks need piisavad argumendid. Emotsionaalne ja bioloogiline tung võib ju olla, aga ratsionaalse ja vastutustundliku mõtlemise vastu ei saa.

Küsisid millega asendada? Tee lapsehoidjana tööampse, saad teiste beebisid hoida, tuleb meelde reaalne olukord ja ehk sellest esialgu piisab.

Mis rahalist poolt puudutab, siis palun saa aru, et on palju inimesi, kel pole mitte mingit finantssurvet. Tööl käia niikuinii pole enam vaja, saab nautida beebiga kodus kulgemist.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
saskia2

Mulle on jäänud mulje, et üsna laialt levinud arvamuse kohaselt kestab lapse kasvatamine ainult üks-kaks aastat ja ongi kõik. Edasi tulevat “ainult lust ja lillepidu”. Ma ei saa sellest hästi aru.

Minu lapsed on praegu teismelised ja tõtt öelda ei ole küll üldse sellist tunnet, et vaat kus nüüd saan puhata ja endale elada. Ikka hoiad silma peal ja aitad, muretsed kuidas ta põhikooli eksamid tehtud saab, toetad gümnaasiumikatsete tegemisel, loed nende loovtöid ja kirjandeid ning istud murelikult oodates üleval, kui laps on läinud õhtul klassiõe sünnipäevale.

Ning lugedes, et teemaalgatajal on neli last, noorim alles seitsmene, tundub, et tal on tegelikult ju suur töö alles ees, kuidagi ei saa väita, et nüüd on juba alanud mingi vägev puhkus! Kunagi ei tea, missugune laps sünnib, samuti ei tea, milliseks kujuneb ta teismeiga. Selle nn tite-energia võiks suunata pigem oma olemasolevate lastega heade suhete hoidmisesse. Et ei tekiks olukorda, kus teismelised oma hormoonidemöllus tunnevad, et neid on tähelepanust ilma jäetud, kuna emps on beebiga rakkes.

Reaalselt sebid põhikooli lõpetavate laste loovtööde ja kirjanditega ja osaled protsessis, et eksamid edukalt tehtud saaks ja gümnaasiumi uksed valla?

Milleks? Sinu elu on pigem erand.

Minu peres pole mitte midagi sellist, alates 5. klassist ma isegi ei jälgi nende õppimisi. Lase neil ometi iseseisvuda!

+14
-14
Please wait...

Postitas:
billa

Minul tekkis hoopis see mõte, et kas sa tööl käid? On sul eriala, mida naudid? Võib-olla on asi selles, et oled väga pikalt kodune olnud ja nüüd, mil kolmas on juba koolis, ei ole enam rakendust ja uus beebi annaks selle rakenduse.

+12
-2
Please wait...

Postitas:
zolki

Tänu sellistele sarisigijatele ongi eestlaste rahvus veel säilinud, kuid meie rahvuse kvaliteet langeb üha, istun lõputult kodus ja naudin muudkui hüvesid

Kuigi lõpp kiskus irooniliseks nende hüvede osas (ilmselt pole need hüved piisavalt suured, et selliseid “sarisigijaid” on siiski vähem kui vaja), ütlesid sa praegu välja suure tõe.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
tammepold1

Ei saa aru naiste vajadusest sünnitada, peab siis kogu aeg pampersilõhn majas olema we. Olen 44 a. vanaema. Vaatan liivakastis 40+ värskeid emasi, näost kahvatud jooksevad tittedele järele kõhud veel eeski järgmist ootamas. Ma viin oma pisikese õhtul noorele emale tagasi ning elan oma elu.

+16
-27
Please wait...

Postitas:
billa

Huvi pärast küsin, et kas sa nautisid esimese kolme lapse beebiaega? Minu enda jaoks olid need perioodid väga rasked, mingit oma elu ei olnud, magada sai vähe, kaalu oli raske kontrolli all pidada. Mina tundsin kergendust kui lapsed juba kahe-kolmeseks said, nendega reisida andis, juttu ajada sai.

Ja teine küsimus oleks, et kas sa naudid suuremate laste seltskonda, on teil omavahel hea suhe? Võib-olla ongi asi selles, et sulle meeldib beebiiga, aga ei saa nii hästi hakkama suuremate lastega, kel on omad mõtted ja arusaamad, kes vastu vaidlevad. Samas – beebi kasvab ju samuti suureks?

+15
-3
Please wait...

Postitas:
cavrina

Olen 40 ja on ainult üks 10-aastane laps. Tore oleks mitu last, aga mingit beebiisu kohe üldse ei ole. Minu meelest lapse tore iga algab sealt, kus ta juba rääkida oskab.

Just sama mõte, minu jaoks ka tore aeg sealt 4+ alates. Mul küll 3 last aga beebiiga oli mu jaoks hästi kurnav (kuigi lapsed olid ok). Ei istu mulle see beebimajandus lihtsalt.

Samas olles ka UKs mõnda aega elanud, siis seal tihti hakataksegi lapsi 40+ saama ja 50 aastasele beebivankriga emaleei vaata keegi viltu.

+5
-6
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Ei saa aru naiste vajadusest sünnitada, peab siis kogu aeg pampersilõhn majas olema we. Olen 44 a. vanaema. Vaatan liivakastis 40+ värskeid emasi, näost kahvatud jooksevad tittedele järele kõhud veel eeski järgmist ootamas. Ma viin oma pisikese õhtul noorele emale tagasi ning elan oma elu.

Vaata inimesed ongi erinevad. Sina oled rahul, et oled 44 aastane vanaema, mõni jälle ei tahaks selles vanuses vanaema olla. Mõnele meeldib sünnitada 20 aastaselt, mõnele 30 aastaselt ja mõnele veel 40 aastaselt. Las iga inimene elab nii nagu oskab ja soovib. Ei ole tänapäeval mingi hirmus asi olla 40 aastaselt lasteaias käiva lapse ema või isa.

+31
-5
Please wait...

Postitas:
tyyna

Ei ole tänapäeval mingi hirmus asi olla 40 aastaselt lasteaias käiva lapse ema või isa.

ema puhul on suht võimatu, aga selline isa on küll hirmus olla, kellel on korraga 40 üheaastast last, kes on juba lasteaias käivad 😀 mõtle kasvõi juba sellele elatise summale, mida neile maksma peab

+9
-5
Please wait...

Postitas:
taivopalm

ema puhul on suht võimatu, aga selline isa on küll hirmus olla, kellel on korraga 40 üheaastast last, kes on juba lasteaias käivad 😀 mõtle kasvõi juba sellele elatise summale, mida neile maksma peab

Ma pidasin silmas neljakümne aasta vanuseid lapsevanemaid, kellel laps käb lasteaias. See on tänapäeval normaalne nähtus.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Agathe

Minu arvamus on ilmselt ebapopulaarne, aga juhin tähelepanu teemaalgataja sõnastusele. Temal on lapseisu. No ja? Paljudel meist on tuhande asja isu. Kellel reisiisu, kellel kutsikaisu, kellel viinaisu, kellel rahaisu. Mul on isu! Kui maailm järgi ei tule, on nii õudne ja kurb, kas pole.

Lapseisu erineb siin selle poolest, et isutaja kõrval puudutab lapse saamine veel kaht isikut – lapse isa ja last. Pole kindel, et kui minul näiteks on isu teha midagi mehega koos, siis minu isu on kuidagi olulisem või tähtsam kui näiteks mehe isu teha midagi muud.

Päris mitme lapse emana, nagu olen, ma sellist isekust ei mõista. Õudne traagika nüüd – kolm last on olemas ja kohe nii kurb meel, et mees enam lapsi juurde ei soovi. Peaaegu pahane mehe peale. Katsu nüüd olla. See ürgne kutse saadab sind elu lõpuni. Ma pööran siiamaani (60+) automaatselt sinna suunda, kus mõni laps nutab ja unes näen imikuid ka senini. Ärgates esmalt on kurb, et uni oli ja siis on….uhhhh…hea, et uni oli. Omaenda himudega katsu ikka ise hakkama saada. Emaks oled juba saanud, ema sa oled, aeg oleks äkki vaadata, kas ennast saad veel kuidagi defineerida peale emaduse.

+26
-6
Please wait...

Postitas:
kellukas

Minu psühhiaater ütles, et igat mõtet ei pea tõsiselt võtma ja igale isule ei pea järgi andma.

+16
-1
Please wait...

Postitas:
Simone2

Minu arvamus on ilmselt ebapopulaarne, aga juhin tähelepanu teemaalgataja sõnastusele. Temal on lapseisu. No ja? Paljudel meist on tuhande asja isu. Kellel reisiisu, kellel kutsikaisu, kellel viinaisu, kellel rahaisu. Mul on isu! Kui maailm järgi ei tule, on nii õudne ja kurb, kas pole.

Lapseisu erineb siin selle poolest, et isutaja kõrval puudutab lapse saamine veel kaht isikut – lapse isa ja last. Pole kindel, et kui minul näiteks on isu teha midagi mehega koos, siis minu isu on kuidagi olulisem või tähtsam kui näiteks mehe isu teha midagi muud.

Päris mitme lapse emana ma sellist isekust ei mõista. Õudne traagika nüüd – kolm last on olemas ja kohe nii kurb meel, et mees enam lapsi juurde ei soovi. Peaaegu pahane mehe peale. Katsu nüüd olla. See ürgne kutse saadab sind elu lõpuni. Ma pööran siiamaani (60+) automaatselt sinna suunda, kus mõni laps nutab ja unes näen imikuid ka senini. Ärgates esmalt on kurb, et uni oli ja siis on….uhhhh…hea, et uni oli. Omaenda himudega katsu ikka ise hakkama saada. Emaks oled juba saanud, ema sa oled, aeg oleks äkki vaadata, kas ennast saad veel kuidagi defineerida peale emaduse.

Sa oled nii armas, Agathe 🙂

+6
0
Please wait...

Postitas:
tellis

Tänu sellistele sarisigijatele ongi eestlaste rahvus veel säilinud, kuid meie rahvuse  kvaliteet langeb üha, istun lõputult kodus ja naudin muudkui hüvesid

Kuigi lõpp kiskus irooniliseks nende hüvede osas (ilmselt pole need hüved piisavalt suured, et selliseid “sarisigijaid” on siiski vähem kui vaja), ütlesid sa praegu välja suure tõe.

Minul tekkis hoopis see mõte, et kas sa tööl käid? On sul eriala, mida naudid? Võib-olla on asi selles, et oled väga pikalt kodune olnud ja nüüd, mil kolmas on juba koolis, ei ole enam rakendust ja uus beebi annaks selle rakenduse.

Minevikus enamuse naiste elu sisu oligi emaroll ja kodused askeldused. Ja huvitav- huvitav, laste kvaliteedis ei kahelnud keegi.

Tänapäeval, kui kellegi kutsumus on kodu ja lapsed, st. ta ei tahakski niiväga käia palgatööl, vaid just teostada ennast selles klassikalises ema ja perenaise rollis, siis hakatakse sõrme viibutama, et ei tohi ju nii, lapsed ei tulevat kvaliteetsed…

Et tänapäeva läänelikus ühiskonnas inimeste (sh. naiste) keskmine haridustase on hoopis kõrgem kui minevikus ja valikuid eneseteostuseks on ka rohkem – see kõik on väga tore.

Kuid kui  minevikus häbistati vahel tööalase eneseteostusega naisi ja kupatati neid “koju ja pliidi juurde”…

…siis nüüd tundub mulle kohati, et asjad on sõitnud teise äärmusesse ära ja on hakatud häbistama naisi, kes on hingelt “vanamoodsad” perenaised ja lastekantseldajad, st kes ei võta (väikeste) lastega tegelemist kui ajutist, peale sunnitud paratamatust, millest tuleb võimalikult kiiresti lahti saada  ja nö. tõelise eneseteostuse ehk siis töö juurde tagasi kiirustada. Vaid on valmis täiesti rahulikult ja rõõmsalt täitma perenaiserolli ja ära kantseldama – üles kasvatama rohkmem lapsi kui nö. keskmine naine. Aga nüüd peame me seda mingipärast maru imelikuks ja kahtleme üles kasvatatud laste kvaliteedis? Hmm.

Teemaalgataja “klubiga” enam ei liitu. Isiklik soovitud laste arv oli kolm, see sai täis. Aga mõistan neid, kelles on seda kodukesksust ja lapselembust rohkem – kes on valmis olema rohkem kodus, üles kasvatama rohkem lapsi jne.  Ma ei näe selles iseenesest midagi halba. Ma ei lahterda neid automaatselt lollimateks, vähem arukateks, valesti elavateks vms.

+13
-6
Please wait...

Postitas:
Agathe

mõistan neid, kelles on seda kodukesksust ja lapselembust rohkem – kes on valmis olema rohkem kodus, üles kasvatama rohkem lapsi jne.  Ma ei näe selles iseenesest midagi halba. Ma ei lahterda neid automaatselt lollimateks, vähem arukateks, valesti elavateks vms.

Abikaasal võiks ka sõnaõigust olla. Laps on tohutu vastutus mõlemale. Oleks päris julm eirata abikaasa keeldumist, rasestuda ja siis kurta, miks mees ei karga rõõmust hammastega lühtrisse. Mitte, et TA oleks seda plaaninud.

Üldiselt tänapäevased naised ei nendi ju, et “mehel tuli peale hirmus titeisu, ma ise ei tahaks, aga eks siis sünnitan neljanda (viienda, kuuenda)”.

Kuskilt maalt võiks partneritel olla ühistes suurtes “projektides” nagu lapse saamine võrdne vetoõigus, mida ei kritiseerita ega vaidlustata vaid võetakse teadmiseks. See õigus öelda “ei” ei tohiks olla ainult naise pärusmaa.

+22
0
Please wait...

Postitas:
mainstreamer

Inimesed on ikka nii erinevad. Ma ilmselt teemaalgatajaga umbes ühevanune. Viimane kolmest lapsest sündis kui olin 37 ja ta on hetkel 7-aastane.

Ilmselt on teemaalgatajale lihtne ja hea iseloomuga noorim laps sattunud. Minul on õnneks või õnnetuseks üsna klammerduv, aga samas isepäine eksemplar. Hetkel muretsen, kuidas teda lugema õpetada, kuhu kooli panna, kuidas kooli ja kodu vahelist logistikat korraldada ja kuidas laps, kellele ei meeldi üksi olla, koolipäevade pärastlõunaid hakkab sisustama.

Ühesõnaga, mõtteid ja probleeme noorima lapsega on nii palju, et beebi saamisele pole üldse aega mõelda.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Siska

Minu psühhiaater ütles, et igat mõtet ei pea tõsiselt võtma ja igale isule ei pea järgi andma.

Kuldsed sõnad! 🙂 tänase päeva ‘elutarkus Perekoolist’ on kirjas…

+8
0
Please wait...

Postitas:
billa

Lapseisu erineb siin selle poolest, et isutaja kõrval puudutab lapse saamine veel kaht isikut – lapse isa ja last.

Tegelikult puudutab see ka olemasolevat kolme last. Kas nemad tahavad veel üht õde-venda?

Kas kodus on piisavalt ruumi, et keegi oma toast ei peaks loobuma neljanda lapse saabudes? Kas on piisavalt rahalisi ressursse, et kellegi elukvaliteet ei lange pereliikme lisandudes? Kas on võimalik osta suurem auto? Viiekesi mahub veel kuidagi ükskõik millisesse autosse, kuuekesi ei mahu.

+16
-4
Please wait...

Postitas:
Toutakk

Jube hea oleks, kui see lapseisu oleks nakkav, nakatatav. Poleks vaja mingeid toetusi vaid kohustuslikus korras pookimine ja iibeprobleem oleks lahendatud nagu võluväel.

+1
-12
Please wait...

Postitas:
temake

Jube hea oleks, kui see lapseisu oleks nakkav, nakatatav. Poleks vaja mingeid toetusi vaid kohustuslikus korras pookimine ja iibeprobleem oleks lahendatud nagu võluväel.

Sina olid ühtlasi ka see, kes tahtis lastetusmaksu kehtestada

0
0
Please wait...

Postitas:
Toutakk

Sina olid ühtlasi ka see, kes tahtis lastetusmaksu kehtestada

Jah, aga siis ju puuduks selleks vajadus. Mina koos Sõõrumaaga ei suuda ju ka kogu Eesti iibeprobleemi lahendada.

0
-8
Please wait...

Postitas:
tsupsti1

Need poogitud lapsed tuleks suureks ka kasvatada. Tite tegemine ei ole ju kunst. Kasvata ta selliseks et ta ise elus hakkama saaks mitte ei oleks järjekordne abivajaja ühiskonnas. Vot seda tuleks tunnustada, aga mitte tegemist ja sünnitamist.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
krokodill

Minevikus enamuse naiste elu sisu oligi emaroll ja kodused askeldused. Ja huvitav- huvitav, laste kvaliteedis ei kahelnud keegi. Tänapäeval, kui kellegi kutsumus on kodu ja lapsed, st. ta ei tahakski niiväga käia palgatööl, vaid just teostada ennast selles klassikalises ema ja perenaise rollis, siis hakatakse sõrme viibutama, et ei tohi ju nii, lapsed ei tulevat kvaliteetsed… Et tänapäeva läänelikus ühiskonnas inimeste (sh. naiste) keskmine haridustase on hoopis kõrgem kui minevikus ja valikuid eneseteostuseks on ka rohkem – see kõik on väga tore. Kuid kui  minevikus häbistati vahel tööalase eneseteostusega naisi ja kupatati neid “koju ja pliidi juurde”… …siis nüüd tundub mulle kohati, et asjad on sõitnud teise äärmusesse ära ja on hakatud häbistama naisi, kes on hingelt “vanamoodsad” perenaised ja lastekantseldajad, st kes ei võta (väikeste) lastega tegelemist kui ajutist, peale sunnitud paratamatust, millest tuleb võimalikult kiiresti lahti saada  ja nö. tõelise eneseteostuse ehk siis töö juurde tagasi kiirustada. Vaid on valmis täiesti rahulikult ja rõõmsalt täitma perenaiserolli ja ära kantseldama – üles kasvatama rohkmem lapsi kui nö. keskmine naine. Aga nüüd peame me seda mingipärast maru imelikuks ja kahtleme üles kasvatatud laste kvaliteedis? Hmm. Teemaalgataja “klubiga” enam ei liitu. Isiklik soovitud laste arv oli kolm, see sai täis. Aga mõistan neid, kelles on seda kodukesksust ja lapselembust rohkem – kes on valmis olema rohkem kodus, üles kasvatama rohkem lapsi jne.  Ma ei näe selles iseenesest midagi halba. Ma ei lahterda neid automaatselt lollimateks, vähem arukateks, valesti elavateks vms.

Huvitav, et seda postitust miinustatakse. See on ju tõsi? Tänapäeval häbistatakse koduperenaise kutsumusega naisi samamoodi, nagu sadakond pluss aastat tagasi häbistati tööalaste ambitsioonidega naisi.

+7
-6
Please wait...

Postitas:
krokodill

Teemaalgataja, tead, mõtle ühele aspektile. Lapsesoov, isegi kui mehe ümber suudad veenda, ei tähenda seda, et täna soovid ja homme oled rase. 40+ on igasugused riskid tunduvalt suuremad. Nii et mõtle, kas sinu psüühika taluks kõigepealt igakuist loodad-muretsed-pettud, kui rasestumine kohe ei õnnestu? Osadel naistel juhtub see, et nutavad iga kord päevade alates silmad peast, leinavad nädala-kaks ja suudavad enam-vähem normaalselt funktsioneerida ainult ovulatsioonist menstruatsioonini, kui loodavad, et nüüd õnnestus. Ja nii kuude viisi. Kas sinu psüühika taluks seda igakuist leina, võib-olla kuni sinu fertiilse ea lõpuni? Kas su psüühika taluks, kui rasedus lõpuks tuleb, kuid katkeb või peetub (see tõenäosus samuti suurenenud 40+)? Kas su psüühika talub, kui lootevee uuringus või anatoomia ultrahelis lapsel eluks sobimatu viga tuvastatakse ja sa pead valiku tegema, mis edasi – teades, et uue lapse jaoks on ajaliselt juba hilja? Rääkimata kõigist neist juhtudest, kui vaatamata korras uuringutele lapsel siiski midagi viga on. Beebi on muidugi igal juhul nunnu, kuid kas oleksid valmis autistliku või ATHga lapse inimeseks kasvatama? Kui mees sinu kõrvale jääb, oled sa sellisel juhul tema elu põhjalikult nässu keeranud. Ta ei taha tavalist lastki, mis ta erilise kohta ütleks?

Kuhu energia suunata? Võtke lemmikloom – kutsikas on sulle ligi aasta aega beebi eest, äratab öösiti üles, nutab, kui üksi jätad, rikub teie asju, reisimine on raskendatud jne. Asuta kennel, siis saad aeg-ajalt tervet pesakonda beebisid oma kodus nautida. Ei pea just koer olema, võta kass või küülik või merisiga. Oleneb muidugi, kus elate – maapiirkonnas selleks muidugi rohkem võimalusi. Juba igakevadine tibude koorumine peaks nunnulaksu kätte andma 🙂

+10
-5
Please wait...

Postitas:
mukk77

Võta siis kassipoeg.

Mina ei mõista hilises eas titesaamise soovi. Milleks võtta veel üks nn vähemalt 18 aasta pikkune liising? Pluss terviseriskid.

Sõbranna sai hilja perelisa ja on 45 aastaselt veel rakkes nendega. Üksi koju jätta ei saa, keegi ei hoia, mees tegeleb hobidega “sest ise tahtsid tittesid, tegele nüüd”. Ise siis nähvab mulle “noh on ju hea endale elada” ja peab end Eesti iibe maailmaparandajaks. On jah hea endale elada! 45selt lapsed suuured ja sul on mõningane vabadus endal.

Unustage ära, et laste eest hoolitsemine lõppeb põhikooli või gümnaasiumi lõpuga. Jah, nad on juba 13-aastaselt väga iseseisvad, aga toetust vajavad ikka. Minu soov on, et ülikoolis õppiv laps õpib mitte ei tööta end kooli kõrvalt ribadeks. Seega ei lõpe laste toetamine enne 21-22 eluaastat.

+10
-3
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 85 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Lapseisu kui oled 40+