Esileht Ajaviite- ja muud jutud Lapseisu kui oled 40+

Näitan 25 postitust - vahemik 61 kuni 85 (kokku 85 )

Teema: Lapseisu kui oled 40+

Postitas:
mukk77

See mis sul on, on mingi ürgtung, mõned naised kohe vajavad ja tahavad, et kogu aeg oleks rase või väikelaps süles

Mul on ka üks selline tuttav naine, kellel on kogu aeg tarvis, et oleks rase või titt tissi otsas. Umbes viiesena kaotab laste vastu igasuguse huvi, need siis omapäi toimetavad, aega nende jaoks pole, sest emmel on ju tita. Viis last tal juba ja ma arvan, et tuleb veel.

Ka minul üks selline tuttav. Seda viimast titte eksponeeritakse eriti kuni järgmise tulekuni.

+10
-4
Please wait...

Postitas:
margittakas

Tänu sellistele sarisigijatele ongi eestlaste rahvus veel säilinud, kuid meie rahvuse kvaliteet langeb üha, istun lõputult kodus ja naudin muudkui hüvesid

Kuigi lõpp kiskus irooniliseks nende hüvede osas (ilmselt pole need hüved piisavalt suured, et selliseid “sarisigijaid” on siiski vähem kui vaja), ütlesid sa praegu välja suure tõe.

Minul tekkis hoopis see mõte, et kas sa tööl käid? On sul eriala, mida naudid? Võib-olla on asi selles, et oled väga pikalt kodune olnud ja nüüd, mil kolmas on juba koolis, ei ole enam rakendust ja uus beebi annaks selle rakenduse.

Minevikus enamuse naiste elu sisu oligi emaroll ja kodused askeldused. Ja huvitav- huvitav, laste kvaliteedis ei kahelnud keegi.

Tänapäeval, kui kellegi kutsumus on kodu ja lapsed, st. ta ei tahakski niiväga käia palgatööl, vaid just teostada ennast selles klassikalises ema ja perenaise rollis, siis hakatakse sõrme viibutama, et ei tohi ju nii, lapsed ei tulevat kvaliteetsed…

Et tänapäeva läänelikus ühiskonnas inimeste (sh. naiste) keskmine haridustase on hoopis kõrgem kui minevikus ja valikuid eneseteostuseks on ka rohkem – see kõik on väga tore.

Kuid kui minevikus häbistati vahel tööalase eneseteostusega naisi ja kupatati neid “koju ja pliidi juurde”…

…siis nüüd tundub mulle kohati, et asjad on sõitnud teise äärmusesse ära ja on hakatud häbistama naisi, kes on hingelt “vanamoodsad” perenaised ja lastekantseldajad, st kes ei võta (väikeste) lastega tegelemist kui ajutist, peale sunnitud paratamatust, millest tuleb võimalikult kiiresti lahti saada ja nö. tõelise eneseteostuse ehk siis töö juurde tagasi kiirustada. Vaid on valmis täiesti rahulikult ja rõõmsalt täitma perenaiserolli ja ära kantseldama – üles kasvatama rohkmem lapsi kui nö. keskmine naine. Aga nüüd peame me seda mingipärast maru imelikuks ja kahtleme üles kasvatatud laste kvaliteedis? Hmm.

Teemaalgataja “klubiga” enam ei liitu. Isiklik soovitud laste arv oli kolm, see sai täis. Aga mõistan neid, kelles on seda kodukesksust ja lapselembust rohkem – kes on valmis olema rohkem kodus, üles kasvatama rohkem lapsi jne. Ma ei näe selles iseenesest midagi halba. Ma ei lahterda neid automaatselt lollimateks, vähem arukateks, valesti elavateks vms.

Ühiskonna, kõrvalseisvate, möödujate arvamus ja hinnangud on ülehinnatud.

Igaüks käitub nagu tahab, kui leiab võimalusi, istub lastega kodus ja on perenaine. Kui soovib läheb ülikooli või Selveri lattu tööle.

Naine on ajast aega soovinud tegelikult kodus perenaine olla, aga vot ei tule välja (rahaliselt) – lembus ei puutu asjasse ju. Ja kui mõni selleks võimaluse leiab on kullakaevaja automaatselt.

Mõni sünnitab ühe lapse, teine 4, kolmandat need ei huvita. Minu arvates on aeg selline, kus igaüks teeb mida tahab või milleks võimalusi leiab.

Soovitaks püüda teiste valikutega hakkama saada ja rohkem enda elu ja valikutele keskenduda.

Uurida, mida teine inimene väga teistsuguse tausta ja kogemuste juures sinu asemel teeks on väga mõttetu, sest sa ei oska ju end tema kingadesse pannagi. Siin foorumis mln. sellist näidet.ja vbl 3 arvamust, kus inimene saab aru, mida Ta oma tekstiga mõtleb.

+10
-4
Please wait...

Postitas:
tyyna

Jube hea oleks, kui see lapseisu oleks nakkav, nakatatav. Poleks vaja mingeid toetusi vaid kohustuslikus korras pookimine ja iibeprobleem oleks lahendatud nagu võluväel.

Sina olid ühtlasi ka see, kes tahtis lastetusmaksu kehtestada

Jah, aga siis ju puuduks selleks vajadus. Mina koos Sõõrumaaga ei suuda ju ka kogu Eesti iibeprobleemi lahendada.

see, kui sa teed kümnele naisele kümme last ja need siis ilma hooleks jätad, ei aita kuidagi iibeprobleemi lahendada. Sõõrukaga ära end võrdle, tema on kõikidele lastele aega leidnud ning nende elu majanduslikult kindlustanud erinevalt sinust

+10
-1
Please wait...

Postitas:
zolki

see, kui sa teed kümnele naisele kümme last ja need siis ilma hooleks jätad, ei aita kuidagi iibeprobleemi lahendada. Sõõrukaga ära end võrdle, tema on kõikidele lastele aega leidnud ning nende elu majanduslikult kindlustanud erinevalt sinust

See võib olla rumal jutt. See sõltub väga nendest kümnest naisest ning ka Sõõrukast. Kümme naist, kes on jäetud lapsega ilma hooleks, võivad sellest olla frustreeritud, et nad ilma mehepoolse panuseta lapsi peavad kasvatama ja seetõttu rohkem lapsi ei soovi. Teiselt poolt võib see olla hoopis motivaator mõni teine mees leida, kellega siis siiski lapsi juurde tehakse (sest muidu teine mees ei püsi).

Sõõrukaga lapsed teinud naised on majanduslikult rahuldatud. Neil on võimalus oma muude huvidega nii palju tegeleda, et ei tarvitse olla soovi rohkem lapsi teha. Pealegi, see võib Sõõrukale mitte meeldida, kui tema poolt toetatud naine mingite kolmandate meestega lapsi teeb, sest siis läheb osa naise ajast tema lapsest mööda. Võiks isegi öelda, et egoistlikul Sõõrukal oleks ratsionaalne soovida, et ükski neist naistest rohkem lapsi ei saaks kui tema omad…

Muidugi Sõõrukas on kujund, eks selliseid mehi ole veel, kes kindlustavad mitte ainult oma laste, vaid ka nende emade heaolu, aga ei ela nendega koos. Aga tahan öelda seda, et mingite laste külluslik toetamine ei tähenda sugugi, et muid lapsi seetõttu veel lisanduks.

+2
-8
Please wait...

Postitas:
billa

Sõõrukaga lapsed teinud naised on majanduslikult rahuldatud. Neil on võimalus oma muude huvidega nii palju tegeleda, et ei tarvitse olla soovi rohkem lapsi teha. Pealegi, see võib Sõõrukale mitte meeldida, kui tema poolt toetatud naine mingite kolmandate meestega lapsi teeb, sest siis läheb osa naise ajast tema lapsest mööda. Võiks isegi öelda, et egoistlikul Sõõrukal oleks ratsionaalne soovida, et ükski neist naistest rohkem lapsi ei saaks kui tema omad…

Muidugi Sõõrukas on kujund, eks selliseid mehi ole veel, kes kindlustavad mitte ainult oma laste, vaid ka nende emade heaolu, aga ei ela nendega koos. Aga tahan öelda seda, et mingite laste külluslik toetamine ei tähenda sugugi, et muid lapsi seetõttu veel lisanduks.

Sind võib see üllatada, aga mitte kõik inimesed ei igatse sigida paremale ja vasakule igaühega. Enamik naisi saab ühe mehega soovitud arvu lapsi ning kasvatab need siis üles, selle asemel, et ringi lipata ja otsida, kes talle veel lapsi teeks.

+8
0
Please wait...

Postitas:
zolki

Sind võib see üllatada, aga mitte kõik inimesed ei igatse sigida paremale ja vasakule igaühega. Enamik naisi saab ühe mehega soovitud arvu lapsi ning kasvatab need siis üles, selle asemel, et ringi lipata ja otsida, kes talle veel lapsi teeks.

Ma vastasin siin ainult küsimusele, et kummal juhul tõuseb iive tõenäolisemalt, kas suvamees+kümne naisega lapsed ilma peal, või Sõõrukas+kümne naisega lapsed toetatuna. Diskussioonis oleks kena püsida teemas.

Minu väide oli, et Sõõrukaga võib iive vähem tõusta, sest tal on voli neid kümmet naist hoida eksklusiivselt endale, et nad rohkem ei sigiks ja kasvataks ainult Sõõruka lapsi (nt lõpetada toetus või vähendada selle heldust, kui mõnel naisel tuleb ka muid lapsi). Suvamehega lapse saamisel mõni naine sellega piirdub, mõni aga loeb tööõnnetuseks ja põhilise osa lapsi teeb kellegi korraliku mehega. Suvamehe tahe siin edasiste laste seisukohast midagi ei määra ega piira.

Siin eespool vihjas keegi vastupidist, et Sõõrukas+kümme naist toetatuna annaks nagu kokku rohkem lapsi kui suvamees+kümne naise lapsed ilma peal. (Vähemalt oli, et ära sellist suvameest Sõõrukaga võrdle jms.) Aga ma ei näinud seal põhjendust.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
mng pojaga

Mulle on jäänud mulje, et üsna laialt levinud arvamuse kohaselt kestab lapse kasvatamine ainult üks-kaks aastat ja ongi kõik. Edasi tulevat “ainult lust ja lillepidu”. Ma ei saa sellest hästi aru.

Minu lapsed on praegu teismelised ja tõtt öelda ei ole küll üldse sellist tunnet, et vaat kus nüüd saan puhata ja endale elada. Ikka hoiad silma peal ja aitad, muretsed kuidas ta põhikooli eksamid tehtud saab, toetad gümnaasiumikatsete tegemisel, loed nende loovtöid ja kirjandeid ning istud murelikult oodates üleval, kui laps on läinud õhtul klassiõe sünnipäevale.

Ning lugedes, et teemaalgatajal on neli last, noorim alles seitsmene, tundub, et tal on tegelikult ju suur töö alles ees, kuidagi ei saa väita, et nüüd on juba alanud mingi vägev puhkus! Kunagi ei tea, missugune laps sünnib, samuti ei tea, milliseks kujuneb ta teismeiga. Selle nn tite-energia võiks suunata pigem oma olemasolevate lastega heade suhete hoidmisesse. Et ei tekiks olukorda, kus teismelised oma hormoonidemöllus tunnevad, et neid on tähelepanust ilma jäetud, kuna emps on beebiga rakkes.

tyypiline helikopterema, kogu aeg lapsel elab seljas!

pole ühtegi loovtööd lugenud, lapsed liiguvad ise, toimetavad ise; kodus oleme kõik koos aga ei ela lapse elu. Praegu üks laps teeb süüa, üks on klassiõhtul (tuleb sealt bussiga) ning teine orkestriproovis. Mees aitab süüa teha, minul kehv olla ja pikutan voodis ja loen perekooli.

p.s. loen neid perekooli teemasid lastega- mul pole neid probleeme olnud, vbl 10% lastefoorumi teemadest ja õpetajad ikka kiidavad mu lapsi, et nende õpetaja tahaks igaüks olla.
Võtke vabamalt, tegelikult ka!

+7
-13
Please wait...

Postitas:
lasteriided001

Mul ka 3 last. Vanuses 39a jäin ootamatult spiraaliga rasedaks… tegin abordi ja lasin ennast steriliseerida. Ja väga õnnelik selle üle. Elu sees ei taha enam olla lastevangis, magamata, kurnatud… Vabadust tahan! On aeg!

+10
-8
Please wait...

Postitas:
lasteriided001

On ikka mehed mõnel… uskumatu. Mul jälle vastupidi – meil on üks laps ja mees väga sooviks teist. Poiss on 7 ja elu juba nii mugav, et kohe üldse ei taha selle “titendusega” jälle alustada. Olen 35, aega veidi veel nagu on ka, aga no ei leia endas seda beebiisu. Kardan jällegi ka et üks hetk on liiga hilja ja äkki kahetsen, aga ega “vägisi” lapse tegemine tundub ka väga vale.

ära tee endale vägisi last!

0
0
Please wait...

Postitas:
lasteriided001

Minu arvamus on ilmselt ebapopulaarne, aga juhin tähelepanu teemaalgataja sõnastusele. Temal on lapseisu. No ja? Paljudel meist on tuhande asja isu. Kellel reisiisu, kellel kutsikaisu, kellel viinaisu, kellel rahaisu. Mul on isu! Kui maailm järgi ei tule, on nii õudne ja kurb, kas pole.

Lapseisu erineb siin selle poolest, et isutaja kõrval puudutab lapse saamine veel kaht isikut – lapse isa ja last. Pole kindel, et kui minul näiteks on isu teha midagi mehega koos, siis minu isu on kuidagi olulisem või tähtsam kui näiteks mehe isu teha midagi muud.

Päris mitme lapse emana, nagu olen, ma sellist isekust ei mõista. Õudne traagika nüüd – kolm last on olemas ja kohe nii kurb meel, et mees enam lapsi juurde ei soovi. Peaaegu pahane mehe peale. Katsu nüüd olla. See ürgne kutse saadab sind elu lõpuni. Ma pööran siiamaani (60+) automaatselt sinna suunda, kus mõni laps nutab ja unes näen imikuid ka senini. Ärgates esmalt on kurb, et uni oli ja siis on….uhhhh…hea, et uni oli. Omaenda himudega katsu ikka ise hakkama saada. Emaks oled juba saanud, ema sa oled, aeg oleks äkki vaadata, kas ennast saad veel kuidagi defineerida peale emaduse.

Kõige intelligentsem kommentaar siin teemas!

+8
0
Please wait...

Postitas:
tuunikala

Minu ema oli 45 saamas kui mina sündisin, palun ära saa seda last. Võta kutsikas, leia oma lastele ajamahukas hobi, mida toetada või sisusta kodu, aga palun ära arva, et 45 on sama tore vanus last saada kui 35.

+13
-11
Please wait...

Postitas:
chocolaata

Mul üks tuttav sai uue mehega 5 pesamuna järjest. Vanusevahemik oli 30-40 aastat kui lapsed sündisid. Esimesed lapsed sündisid vanuses 18-21.

0
0
Please wait...

Postitas:
billa

Mul üks tuttav sai uue mehega 5 pesamuna järjest. Vanusevahemik oli 30-40 aastat kui lapsed sündisid. Esimesed lapsed sündisid vanuses 18-21.

Ju nad mõlemad uue mehega siis tahtsid palju lapsi saada. Teemaalgataja mees ei taha veel vanas eas neljandat.

+9
0
Please wait...

Postitas:
amatoor

40-selt lapse saamine on kas nüüd või mitte kunagi. Meestel seda probleemi ei ole, naistel on see viimane aeg, sest varsti pood sulgub. Eks igaühe enda asi, kui on majanduslikult võimalik, toetav mees, lähedased – siis miks mitte.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
KuuS

Need on hormoonid. See soov läheb üle, kui endale aega annad. Või ma ei tea… Hormoonide tasakaalustamisest võib ka abi olla? Tasub arstiga konsulteerida. Minu soovitus on keskenduda sellele mis sul juba on ning iseendale. Sul on kolm toredat last. Kui poleks ühtegi või oleks ainult üks, siis ajaks tõesti ahastusse see seis, kus ise tahaks veel lapsi, kuid mees enam mitte.

Aga küsisid, kuhu suunata energia. Minu tutvusringis on kujunenud nii, et kui on juba piisav arv lapsi olemas ja naistel tuleb jälle titesoov, on perre võetud lemmikloom.

Olen ise ka 40-le lähenev ja mul kolm last, neist kaks veel lasteaiaealised. Iga lapse järgselt on tulnud uue beebi soov siis, kui eelmine on vanuses 1-2 a. Eks neid nii olen ka järjestikku kolm saanud. Soov oli suur ja energiat veel oli. Peale kolmanda sündi tundsin, et see on viimane, rohkem ei jaksa. Kuid kui ta oli umbes aasta vanune, tuli ikkagi uue beebi soov tagasi. Oi, kuidas ma selle mõttega mängisin nii ja naapidi. Õnneks kolm väikese vahega last hoidsid siiski reaalsuse kogu aeg silme ees. Mõistsin tõsiasja, et tegelikult on meid praegu parasjagu ja rohkem ei jaksaks enam. Ja et olemasolevad lapsed on veel ikkagi väiksed ja vajavad väga palju tegelemist ja tähelepanu. Milleks või kellele siis veel uus laps? Ei andnud beebisoovile järele ja valisin suunata oma energia lastele, kes juba olid. Kui esimesed oleks juba suuremad ja iseseisvamad, siis oleks ilmselt neljas ka ära tulnud. Igatahes minu reaalsus oli midagi muud ning keskendusin kainele mõistuse häälele. Beebiaeg on küll imearmas, aga see faas saab läbi ja nad tuleb kõik üles kasvatada. See on suur vastutus ja suur töö. Mul on üks kolleeg, kes aina räägib, et nii ära väsitab see, et peab veel last kasvatama. Ta on 60 ja igatseb aega, mil saab ainult iseendale olla.

Mul nüüdseks kõige pisem on 4a  ja mu oma lapsed käivad peale, et me võiks saada uue beebi. Aga ei. Tunnen, et see rong on läinud ja olen väga rahul, et sellest ahistavast tungist olen vabanenud. Mida aeg edasi, seda kaugemaks jäävad ka mõtted lapsi juurde saada. Lihtsalt üritan praegusi lapsi toredateks inimesteks kasvatada, iseenda elu taastada, sest see jäi pereloomisega ka ikka vägagi tahaplaanile. Mõte sellest, et peaks uuesti kogu beebindusega tegelema hakkama tundub juba eos väga väsitav. Ning tõesti.. näin ka ise suunduvat sama rada, mis tuttavad. Et kui peakski veel miski selline vaba energia kuskilt tekkima, kus mõtted liiguvad uue pereliikme peale, siis selleks pereliikmeks võib olla vabalt ka lemmikloom.

+10
0
Please wait...

Postitas:
billa

Mul on üks kolleeg, kes aina räägib, et nii ära väsitab see, et peab veel last kasvatama. Ta on 60 ja igatseb aega, mil saab ainult iseendale olla.

Kui väike see 60-aastase laps siis olla saab, et teda nii aktiivselt kasvatama peab?

+9
-1
Please wait...

Postitas:
koaalala

Olen mina vist looder ema, aga ma ei näe küll laste kasvamises midagi väsitavat ning täiesti asjalikud lapsed on. Lapsed tuleb suunata iseseisvateks, olla nende jaoks olemas, aga mitte iga hetk nende ellu sekkumas.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Joshua Benjamin

Kommentaar eemaldatud.

2.14 Kasutatud omavolilist kooskõlastamata reklaami.

Perekooli moderaator.

0
0
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
poltergeist

Ma ei saa aru, noorim laps on alles 7-aastane, aga juba nii palju energiat üle, et titat vaja? Suhteliselt väike laps ju peres veel olemas, kellele aega ja energiat pühendada? Peab “laps” siis tingimata beebi olema, suuremad enam ei kõlba või?

+14
0
Please wait...

Postitas:
kaegu121

Mul on üks kolleeg, kes aina räägib, et nii ära väsitab see, et peab veel last kasvatama. Ta on 60 ja igatseb aega, mil saab ainult iseendale olla.

Kui väike see 60-aastase laps siis olla saab, et teda nii aktiivselt kasvatama peab?

Kui see kolleeg on meesterahvas, siis võib ka vastsündinu olla.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kathryyne

Mis lapseisu?!

Joo parem veini vôi söö kasvôi shokolaadi, kui isutab!

+5
0
Please wait...

Postitas:
kuldnoka

Mina soovin väga beebit. Ma olen tujust kohe ära.

Mu mees ei jõua ära oodata, millal saab elu elama hakata ilma lasteta.

Meil on 3 last.

Kuhu suruda lapsesaamissoovi energia? Ümber ma teda ei suuda rääkida. Viimane laps sündis 7a tagasi( üllatusbeebi, oli juba 12 nädalat kui päevad lakkasid ja avastasin)- siis teda olen praktiliselt üksi kasvatanud ( vaikselt on issi hing ka selles lapses- aga teekond oli raske). Mehe põhi vabandus oli, et läbielatud etapp- pole põnev- tahaks oma elu 🙂

Üksi uut last saada ei soovi ja seega tean, et teda ei sünnigi, kuid kuhugi ma pean enda titeisu suunama. Saan ise ka juba aru- vabadus hakkab käega katsuvaks muutuma kui tore see on- aga iga kell ohverdaks selle uuele beebile. Naistearst ütles uut spiraali pannes, et kõik väga hästi nagu noor naine siin kui veel lapsesoov peaks olema. Kuidas surute titeisu maha?

Olen hetkel end koormand tööga- kuid, nagu näete mõtted ikka seesugused. Sõbranna hakkas hullult trenni tegema ja 4a hiljem oli tänulik, et mees ei tulnud titeisuga kaasa 🙂 Viis naise Itaaliasse ja ütles, mis sa seda rahu rikkuda soovid? 🙁 täitsa nõutu olen

Trenn ei ole minu hobi, selleks head geenid niigi. Käin kui tuju ja tahtmist:jooksmas, suusatamas, ratast sõitmas ja jalutamas- igapäevaselt niigi 15000 sammu iseenesest.

Ehk lapselapsed kunagi võtavad isu ära?

terv kaaskannatajatele

palun ideid!

Ma ei tea, kui vanad su lapsed on, aga mu meelest on beebid nunnud, kuid 13-16 vanuses teismelised söövad küll närvid ära 🙂

0
-2
Please wait...

Postitas:
Alfa

Ma ei tea, kui vanad su lapsed on, aga mu meelest on beebid nunnud, kuid 13-16 vanuses teismelised söövad küll närvid ära 🙂

Mulle näiteks tundub täpselt vastupidi.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Andy

Sekundeerin. Laps hakkas meeldima alates viiendast eluaastast, kui temaga juba inimesemoodi rääkida sai. Eriti toredaks läks, kui koolis käima hakkas ja teda enam käe otsas viima ja tooma ei pidanud. Tited, kes nagu kleepsuga su küljes on, ajavad külmavärinad peale.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Huviline

Sekundeerin. Laps hakkas meeldima alates viiendast eluaastast, kui temaga juba inimesemoodi rääkida sai. Eriti toredaks läks, kui koolis käima hakkas ja teda enam käe otsas viima ja tooma ei pidanud. Tited, kes nagu kleepsuga su küljes on, ajavad külmavärinad peale.

+1

Minu jaoks olid kurnavad laste eluaastad umbes viienda, kuuenda eluaastani.

+5
0
Please wait...

Näitan 25 postitust - vahemik 61 kuni 85 (kokku 85 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Lapseisu kui oled 40+