RE: Lapsel jäi kodus jagamise ülesanne – jagamist veel õppinud pole.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
ja mis siis on võrdusmärgi tähendus??? tundub, et sul endal on miskit väga sassis[/tsitaat]
Toome siis näite, kui isegi vihje peale ilmselgest aru ei saada.
20 : 4 = 5
5 + 5 + 5 + 5 = 20
Aga 20 ei võrdu 5-ga, seega on vale kirjutada, nagu kehtiks võrdus 20 : 4 = 5 + 5 + 5 + 5.
Jne. Üsna tüüpiline viga seejuures tegelikult.
Üks asi siin on see, et praegu on tegu vaid kirjapaneku veaga, ehkki see peegeldab siiski mingil moel inimese suutmatust enda silme ees avanevat pilti terviklikult mõista, teine asi aga see, et niisugustest kirjapiltidest tulenevad tihtipeale järgnevate teisenduste käigus uued ja sisulised vead. Usu, ma olen küllalt koolilaste matemaatikaülesandeid ja nende lahendusi näinud.
Kahju, et ma teema autorile midagi tarka vastata ei oska. Ma ei poolda matemaatikaülesannete lahendamist ebasüstemaatilise proovimise teel, nagu siin välja pakutud liitmismeetod peaaegu paratamatult eeldab. Kui tegu oleks mu oma lapsega ja koolis oleks korrutamine juba läbitud, siis ma seletaksin talle lihtsalt ära, kuidas jagamine käib, ja laseksin tal korrutustabeli abil ülesande lahendada. Kui korrutamine on ka täitsa võõras teema, siis minu meelest ongi ainuke enam-vähem mõistlik moodus mingeid herneid või pliiatseid virnadesse lugeda, see vähemalt seletab lapse jaoks mingil määral jagamistehte sisu.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 22.02 18:42; 22.02 20:03; 23.02 11:11;