Esileht Ilu ja tervis Lapsel pikka aega kõrge palavik

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 32 )

Teema: Lapsel pikka aega kõrge palavik

Postitas:
Kägu

Tere!

Tere!

 

Alustuseks ütlen ära, et jah, ma tean, et perekool ei ole täis meedikuid, kes meid diagnoosiga aidata oskavad. Ootangi siit pigem kogemusi – ehk on kellelgi sarnane lugu olnud? Äkki oskab keegi mind suunata millegini, millele ise tulnud ei ole?

Mul on väga suur mure oma lapse pärast. Tal on kõrge palavik (kaenla alt 39-40 vahemikus) juba kaheksandat (!!!) päeva. Muid sümptomeid eriti ei ole, vahel köhatab, mõned korrad on kõhuvalu kaevanud. Laps on tavapärasest loium, väsinum. Kui palaviku alla saame, mängib veidike, aga üldiselt vedeleb. Õnneks joob ilusti, süüa küll ei soovi. Pissib tavapäraselt. Viiendal päeval tehti vereproov, see näitas põletikku – põletikunäitaja 80. Arst määras antibiootikumi (amoxicillin). Tänaseks oleme seda võtnud kolm päeva, aga erilisi muutusi ei ole. Palavik püsib endiselt kõrge (39), ei ole küll nii intensiivne enam (esimestel päevadel andsin vaheldumisi paracetamoli ja ibukat, sest palavik tuli kiirelt tagasi), aga siiski tõuseb regulaarselt kõrgele ja iga 6-7h tagant on vaja palavikku alandada. Täna käisime ka lastehaiglas. Põletikunäitaja 69, uriiniproov korras, maksanäitajad korras, kurgus üks mandel oli kole, kurk punetav, lümfisõlmed suurenenud. Mononukleoos vereprooviga välistatud. Lasterst pidi õhtul helistama, aga ei helistanud, tõenäoliselt seetõttu, et mõned vereproovid olid veel töös (vastustega võis minna kuni 2 päeva). Ja nii ma siin nüüd praen, ootan ja muretsen. Mõistus on otsas, mure on suur. Mul on kolm last, aga nii kurnavat, pikka ja ravile mitte alluvat palavikku pole veel näinud.

On kellelgi midagi sarnast olnud? Kuidas ja mis lõpuks diagnoosiks saite?

 

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisan veel, et laps on 3-aastane.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esiteks, põletikunäit 80 ei ole kindlasti põhjus AB väljakirjutamiseks. Viirushaigus võib kuni 100ni tõsta selle. Arst oleks pidanud paari päeva pärast uuesti tegema vereproovi, sest kui see on languses, on tegu viirusega ja AB ei ravi viirushaiguseid. Minu arust on arstide poolt nii vastutustundetu kirjutada kohe AB kui põletikunäit pole isegi nii kõrge.
Kas lapsel kurk terve? Haige kurk tõstab ka palaviku kõrgeks. Kui seal on plekid siis kindlasti teha bakterikülv, muidu arst lajatab mingi uue AB kohe peale. Eestis ju ei harrastata bakterikülvi, kui plekid siis kohe AB. Kas kõrvad on kontrollitud? Pissiproov? Kopsuröntgen? Kopsupõletikuga ka põletikunäit ei pruugi üldse kõrgeks tõusta. Uus põletikunäit tuleb teha.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kirjeldusest tuleb kõige esimesena pähe, et võiks justkui angiin olla.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA

Aitäh vastamast! Kopsud, kõrvad, pissiproov olid korras. Kurk oli kergelt punetav, üks mandel veidi katune. Sellegipoolest perearst ega lastearst angiini ei diagnoosinud.

Antibiootikumide suhtes on mul endal ka kõhklusi, sest ilmselgelt need oma eesmärki ei täida. Varasemalt on antibiootikumid väga kiirelt mõjuma hakanud, lapsel on pärast paari annust juba tunduvalt parem. Seekord mitte. Praeguseks on ta saanud 10 annust ja muutust ei miskit. Öösel oli taaskord 39 palavik. Samas lastearst ei maininud poole sõnagagi, et antibiootikumid võiks ära jätta. Oeh, tobe olukord.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu lapsel on kõrvapõletikuga kõrge palavik pikalt püsinud. Laps ise otseselt kõrvavalu ei kurtnud aga tal kippusid kõik nohud pidevalt kõrvadesse lööma.
Kui korduma hakkas, kontrolliti alati esimesena kõrvu.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kurk oli kergelt punetav, üks mandel veidi katune. Sellegipoolest perearst ega lastearst angiini ei diagnoosinud.

Viiruslik angiin võib siiski olla, nt siin pilt https://tervis.postimees.ee/2740192/angiin-nouab-kiiret-ravi

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

LIBA!

kurgus üks mandel oli kole” ja siis “üks mandel veidi katune”.

0
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

LIBA!

kurgus üks mandel oli kole” ja siis “üks mandel veidi katune”.

Mida sa öelda tahad? Et katune mandel pole kole? 😀

 

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA

Aitäh vastamast! Kopsud, kõrvad, pissiproov olid korras. Kurk oli kergelt punetav, üks mandel veidi katune. Sellegipoolest perearst ega lastearst angiini ei diagnoosinud.

Antibiootikumide suhtes on mul endal ka kõhklusi, sest ilmselgelt need oma eesmärki ei täida. Varasemalt on antibiootikumid väga kiirelt mõjuma hakanud, lapsel on pärast paari annust juba tunduvalt parem. Seekord mitte. Praeguseks on ta saanud 10 annust ja muutust ei miskit. Öösel oli taaskord 39 palavik. Samas lastearst ei maininud poole sõnagagi, et antibiootikumid võiks ära jätta. Oeh, tobe olukord.

Antibiootikum laastab hirmsasti mikrobioomi.
Angiini diagnoosiniseks tuleb kindlasti bakterikülv kurgust võtta. Mina viisin oma lapse Synlabi, sest no ei usaldanud arsti ja tuli välja, et ei olegi angiini. Iga plekk kurgus pole kohe angiin aga AB lajatatakse selle peale küll kohe. Kui ikka paremaks ei lähe, tuleks eks haiglasse helistada ja nõu pidada? 8 päeva 39-40 palavikku on ikka raske taluda lapsel.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

LIBA!

kurgus üks mandel oli kole” ja siis “üks mandel veidi katune”.

Mida sa öelda tahad? Et katune mandel pole kole? 😀

Miks peaks veidi katune mandel kole olema? Te pole vist oma elus ühtegi koledat mandlit näinud, sest siis teaksite väga hästi, mis asi on näiteks kole endokardiit (mina tean). Teie jaoks on +39 °C palavik kõrge, mina olen päevi kogenud üle +42 °C palavikku.
Ükski isegi poole mõistusega ema ei lase 3 aastasel lapsel kannatada ca 40 kraadist palavikku TA viidatud päevade jooksul (8!). Kas liba või siis lastekaitse.

0
-16
Please wait...

Postitas:
Kägu

LIBA!

kurgus üks mandel oli kole” ja siis “üks mandel veidi katune”.

Mida sa öelda tahad? Et katune mandel pole kole? 😀

Miks peaks veidi katune mandel kole olema? Te pole vist oma elus ühtegi koledat mandlit näinud, sest siis teaksite väga hästi, mis asi on näiteks kole endokardiit (mina tean). Teie jaoks on +39 °C palavik kõrge, mina olen päevi kogenud üle +42 °C palavikku.

Ükski isegi poole mõistusega ema ei lase 3 aastasel lapsel kannatada ca 40 kraadist palavikku TA viidatud päevade jooksul (8!). Kas liba või siis lastekaitse.

Otseloomulikult pole kõik arstid ja tava inimese jaoks ongi see kole, mis pole tavapärane. Ka vistrik näos võib kole olla. See ei tähenda kohe, et liba. TA on ju lapsega arstide juures käindu, ravi saanud ja palavikku on ju pidevalt alla võetud. Laps pole ju 8 päeva 40 kraadiga palavikuga kodus olnud ja ravimata ometi?!

See LIBA karjumine on lausa haiglaslik.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

LIBA!

kurgus üks mandel oli kole” ja siis “üks mandel veidi katune”.

Mida sa öelda tahad? Et katune mandel pole kole? 😀

Miks peaks veidi katune mandel kole olema? Te pole vist oma elus ühtegi koledat mandlit näinud, sest siis teaksite väga hästi, mis asi on näiteks kole endokardiit (mina tean). Teie jaoks on +39 °C palavik kõrge, mina olen päevi kogenud üle +42 °C palavikku.

Ükski isegi poole mõistusega ema ei lase 3 aastasel lapsel kannatada ca 40 kraadist palavikku TA viidatud päevade jooksul (8!). Kas liba või siis lastekaitse.

TA
Eeeeem, kas võib küsida, mida sa siis soovitaksid minusugusel poolearulisel veel teha? Kui lahmimise asemel veidi süveneda viitsiksid, saaksid ehk eelnevast tekstist aru, et perearsti juures oleme käinud, pissiproove viinud, põletikunäitajaid määranud, kopse, kõrvu, kõhtu kontrollinud. Eile istusime pool päeva lastehaiglas, uuriti veelkord kõik üle, võeti analüüsid, saadeti koju vastuseid ootama. Noh, tarkpea, löö oma soovitused letti, ole nii lahke.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Koroonatest on tehtud?
Mul laps (tõsi, suur) just koroonas ja no täpselt nagu angiin, ei ühtki muud sümptomit, mida tavaliselt koroonaga seostatakse.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu
  1. Koroonatest on tehtud?

    Mul laps (tõsi, suur) just koroonas ja no täpselt nagu angiin, ei ühtki muud sümptomit, mida tavaliselt koroonaga seostatakse.

    Covidit põdesime veebruari lõpus, lapsel oli test positiivne 26.02.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

äkki on see kurikuulus multisüsteemne põletikusündroom, mis lastel koroona tüsistusena pidi esinema

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

LIBA!

kurgus üks mandel oli kole” ja siis “üks mandel veidi katune”.

Mida sa öelda tahad? Et katune mandel pole kole? 😀

Miks peaks veidi katune mandel kole olema? Te pole vist oma elus ühtegi koledat mandlit näinud, sest siis teaksite väga hästi, mis asi on näiteks kole endokardiit (mina tean). Teie jaoks on +39 °C palavik kõrge, mina olen päevi kogenud üle +42 °C palavikku.

Ükski isegi poole mõistusega ema ei lase 3 aastasel lapsel kannatada ca 40 kraadist palavikku TA viidatud päevade jooksul (8!). Kas liba või siis lastekaitse.

TA

Eeeeem, kas võib küsida, mida sa siis soovitaksid minusugusel poolearulisel veel teha? Kui lahmimise asemel veidi süveneda viitsiksid, saaksid ehk eelnevast tekstist aru, et perearsti juures oleme käinud, pissiproove viinud, põletikunäitajaid määranud, kopse, kõrvu, kõhtu kontrollinud. Eile istusime pool päeva lastehaiglas, uuriti veelkord kõik üle, võeti analüüsid, saadeti koju vastuseid ootama. Noh, tarkpea, löö oma soovitused letti, ole nii lahke.

Hämmastav suhtumine: lööge aga oma soovitused letti ja mingis suvalises foorumis.
Kujuteldava TA hämmastuseks olen kogenud ka tugevalt üle +40 °C palavikku ja ma ei olnud 3 aastane, olin 30 aastane. Kui lastehaiglast saadeti laps koju +40 °C ja 8 päeva kestnud palavikuga siis mina oma kogemustest oleks lapsevanemana juba ammu teinud asjaomastele avalduse kuriteoteate § 118.   Raske tervisekahjustuse tekitamine, ei soovi enam sepsist ja põletikunäitajat mitte 80 vaid 580 üle elada (ega ei elagi, invaliid raske liikumisfunktsiooni langusega).

0
-19
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Kujuteldav TA siin

Täna tehtud uute analüüside põhjal saime lõpuks diagnoosi – mononukleoos. Eelmised mono proovid olid korras, aga haiguse süvenedes õnneks (jah, õnneks, sest vähemalt ei ole enam teadmatust), on nüüd diagnoos käes.

Aitäh, kes viitsisid kaasa arutleda🙂.

Viimane kägu, loodetavasti said oma rahulduse kätte, mine nüüd kaaguta kuskil mujal.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kujuteldav TA siin

Täna tehtud uute analüüside põhjal saime lõpuks diagnoosi – mononukleoos. Eelmised mono proovid olid korras, aga haiguse süvenedes õnneks (jah, õnneks, sest vähemalt ei ole enam teadmatust), on nüüd diagnoos käes.

Aitäh, kes viitsisid kaasa arutleda🙂.

Viimane kägu, loodetavasti said oma rahulduse kätte, mine nüüd kaaguta kuskil mujal.

Tugevalt üle +40 °C palaviku ja põletikunäiduga 580 ei saa kahjuks “rahuldust kätte”: te olete meelemärkuseta. Tundub, et TA tibulinnul oli 37,5 ,aga et muljet avaldada ja enda ärevushäiret toita, eks kõlbab ka 39-40 palavik.

0
-22
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Kujuteldav TA siin

Täna tehtud uute analüüside põhjal saime lõpuks diagnoosi – mononukleoos. Eelmised mono proovid olid korras, aga haiguse süvenedes õnneks (jah, õnneks, sest vähemalt ei ole enam teadmatust), on nüüd diagnoos käes.

Aitäh, kes viitsisid kaasa arutleda🙂.

Viimane kägu, loodetavasti said oma rahulduse kätte, mine nüüd kaaguta kuskil mujal.

Tugevalt üle +40 °C palaviku ja põletikunäiduga 580 ei saa kahjuks “rahuldust kätte”: te olete meelemärkuseta. Tundub, et TA tibulinnul oli 37,5 ,aga et muljet avaldada ja enda ärevushäiret toita, eks kõlbab ka 39-40 palavik.

TA

 

Ok, et sa ennast hästi tunneksid – jep, tegin siia enda lõbustuseks öösel teema, lapsel on tegelikult ainult õrn nohu ja 37,0 palavik. Nii kurb, et ma nii läbinähtav olen, oleksin ikka tahtnud pikemalt siin kirgi kütta, sest mis mul enda eluga ikka muud peale on hakata. Nuuks.

Sinusugused mõttetud lahmijad, kel midagi kasulikku öelda ei ole, aga kaagutada ja ära panna ikka tahaks, ongi põhjus, miks ma perekoolist üldiselt kaarega eemale hoian. Kurb tegelikult, sest siin on nii palju toredaid ja mõistlike inimesi ka, aga terve see meeldiv kogukond saab mürgitatud mingisuguste kibestunud trollide tõttu.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mononukleoosiga antud antibiootikum vastunäidustatud! Võib üle keha täpiliseks minna.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mononukleoosiga antud antibiootikum vastunäidustatud! Võib üle keha täpiliseks minna.

Tahtsin ka just kirjutada, et jah, ära ehamata kui lapsel nüüd lööve tuleb. Mul teismelisel kahtlustati ka algul angiini, sest kurk viitas sellele, määrati AB, aga oli mononukleoos ja pärast läks hullult täpiliseks üle keha, siis ka veel arst ei tulnud selle peale ja kui ise mononukleoosi analüüsi küsisin, selgus, et ongi.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mononukleoosiga antud antibiootikum vastunäidustatud! Võib üle keha täpiliseks minna.

Tahtsin ka just kirjutada, et jah, ära ehamata kui lapsel nüüd lööve tuleb. Mul teismelisel kahtlustati ka algul angiini, sest kurk viitas sellele, määrati AB, aga oli mononukleoos ja pärast läks hullult täpiliseks üle keha, siis ka veel arst ei tulnud selle peale ja kui ise mononukleoosi analüüsi küsisin, selgus, et ongi.

See juhtub vist siiski üksikutel juhtudel vaid.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mononukleoosiga antud antibiootikum vastunäidustatud! Võib üle keha täpiliseks minna.

Tahtsin ka just kirjutada, et jah, ära ehamata kui lapsel nüüd lööve tuleb. Mul teismelisel kahtlustati ka algul angiini, sest kurk viitas sellele, määrati AB, aga oli mononukleoos ja pärast läks hullult täpiliseks üle keha, siis ka veel arst ei tulnud selle peale ja kui ise mononukleoosi analüüsi küsisin, selgus, et ongi.

See juhtub vist siiski üksikutel juhtudel vaid.

Perekoolist on ikka kasu. Ma läksin ka peale antibiootikumi võtmist üle keha täpiliseks, kuid arvasin, et allergia antud ravimi vastu. Kunagi hiljem tuli välja, et põdesin mononukleoosi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu väikelapsel oli hiljuti palavik 39-40 ringis kolm päeva järjest, maksimaalselt saime alla 38 peale, kui jälle palavik tõusma hakkas. Neljandal päeval ärkas laps üles täiesti terve ja rõõmsana, aga ise olin järsku väga haige. Tegin covid kiirtesti ja sain kohe positiivse tulemuse, ilmselgelt oli laps ka koroonas. Soovitan igaks juhuks testi teha, viimasel ajal on sümptomid kõigil väga erinevad olnud. Kui peakski olema koroona, siis antibiootikumid ei pidanud aitama ja pigem jätaks siis andmata.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu väikelapsel oli hiljuti palavik 39-40 ringis kolm päeva järjest, maksimaalselt saime alla 38 peale, kui jälle palavik tõusma hakkas. Neljandal päeval ärkas laps üles täiesti terve ja rõõmsana, aga ise olin järsku väga haige. Tegin covid kiirtesti ja sain kohe positiivse tulemuse, ilmselgelt oli laps ka koroonas. Soovitan igaks juhuks testi teha, viimasel ajal on sümptomid kõigil väga erinevad olnud. Kui peakski olema koroona, siis antibiootikumid ei pidanud aitama ja pigem jätaks siis andmata.

Teemaalgataja sai ju juba diagnoosi. Mononukleoos.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja sai ju juba diagnoosi. Mononukleoos.

Ja kirjutas ka seda, et laps põdes koroonat kuu aega tagasi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

äkki on see kurikuulus multisüsteemne põletikusündroom, mis lastel koroona tüsistusena pidi esinema

See on nii tõsine seisund, et see 8 päeva küll ei vindu. Läheb väga kiiresti väga hulluks ja kiirelt intensiivravi vaja. Aga õnneks on see harvaesinev.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kujuteldav TA siin

Täna tehtud uute analüüside põhjal saime lõpuks diagnoosi – mononukleoos. Eelmised mono proovid olid korras, aga haiguse süvenedes õnneks (jah, õnneks, sest vähemalt ei ole enam teadmatust), on nüüd diagnoos käes.

Aitäh, kes viitsisid kaasa arutleda🙂.

Viimane kägu, loodetavasti said oma rahulduse kätte, mine nüüd kaaguta kuskil mujal.

Tugevalt üle +40 °C palaviku ja põletikunäiduga 580 ei saa kahjuks “rahuldust kätte”: te olete meelemärkuseta. Tundub, et TA tibulinnul oli 37,5 ,aga et muljet avaldada ja enda ärevushäiret toita, eks kõlbab ka 39-40 palavik.

Päris ebameeldiv tänitaja oled.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere!

Tere!

Alustuseks ütlen ära, et jah, ma tean, et perekool ei ole täis meedikuid, kes meid diagnoosiga aidata oskavad. Ootangi siit pigem kogemusi – ehk on kellelgi sarnane lugu olnud? Äkki oskab keegi mind suunata millegini, millele ise tulnud ei ole?

Mul on väga suur mure oma lapse pärast. Tal on kõrge palavik (kaenla alt 39-40 vahemikus) juba kaheksandat (!!!) päeva. Muid sümptomeid eriti ei ole, vahel köhatab, mõned korrad on kõhuvalu kaevanud. Laps on tavapärasest loium, väsinum. Kui palaviku alla saame, mängib veidike, aga üldiselt vedeleb. Õnneks joob ilusti, süüa küll ei soovi. Pissib tavapäraselt. Viiendal päeval tehti vereproov, see näitas põletikku – põletikunäitaja 80. Arst määras antibiootikumi (amoxicillin). Tänaseks oleme seda võtnud kolm päeva, aga erilisi muutusi ei ole. Palavik püsib endiselt kõrge (39), ei ole küll nii intensiivne enam (esimestel päevadel andsin vaheldumisi paracetamoli ja ibukat, sest palavik tuli kiirelt tagasi), aga siiski tõuseb regulaarselt kõrgele ja iga 6-7h tagant on vaja palavikku alandada. Täna käisime ka lastehaiglas. Põletikunäitaja 69, uriiniproov korras, maksanäitajad korras, kurgus üks mandel oli kole, kurk punetav, lümfisõlmed suurenenud. Mononukleoos vereprooviga välistatud. Lasterst pidi õhtul helistama, aga ei helistanud, tõenäoliselt seetõttu, et mõned vereproovid olid veel töös (vastustega võis minna kuni 2 päeva). Ja nii ma siin nüüd praen, ootan ja muretsen. Mõistus on otsas, mure on suur. Mul on kolm last, aga nii kurnavat, pikka ja ravile mitte alluvat palavikku pole veel näinud.

On kellelgi midagi sarnast olnud? Kuidas ja mis lõpuks diagnoosiks saite?

Kopsupilt tehti? Kahtlustaksin kopsupõletikku.

0
-8
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 32 )


Esileht Ilu ja tervis Lapsel pikka aega kõrge palavik