Kas on midagi, mis takistab nime vahetamast? Ei ole kursis. Kui ei takista, siis vaheta ära. Või pane see teine, meeldivam nimi lisaks.
Kui olemasolev nimi oleks lausa vastumeelne, siis tuleks see vahetamise otsus kergemini. Kuna tegu oli pikalt mu lemmiknimega, siis mõtlen, et äkki hakkan pärast nime muutmist hoopis seda tegu kahetsema. Võib-olla on tegu mingi ajutise tujuga. Sünnituse järel on mu meeleolud üsna kõikuvad olnud. Peaksin ilmselt veidi ootama selle võimaliku nimevahetusega. Samas ei tohiks nii kaua oodata, et laps juba oma nime ära õpib.
Teise nime lisaks võtmine oleks selles mõttes hea variant, et siis poleks muutus nii drastiline ja vana nimi jääks alles. Ei hakkaks selle ärakaotamist kahetsema. Olen küll alati arvanud, et eelistan üht nime kaheosalisele, aga see arvamus võib ju ka muutuda. Seda enam, et need 2 nime täitsa isegi sobivad kokku.
Vahetamist võib takistada muidugi ka juriidiline pool. Et nimemuutmise põhjus pole piisavalt mõjuv. Samuti see, et nimevahetus on üldjuhul lubatud ükskord elus, ehkki mõjuva põhjusega saab ka rohkem. Et kui laps peaks tulevikus ise tahtma nime vahetada, siis võib see justkui raskem olla. Ma nüüd küll muidugi ei tea, kui tõenäoline see oleks, et ta tahab aga ikkagi… Ei tahaks oma nimeeelistuste ja kõhkustega tema elu kuidagi raskemaks teha.