Esileht Lapse ootamine Lapseootel ja imetav ema

Näitan 7 postitust - vahemik 1 kuni 7 (kokku 7 )

Teema: Lapseootel ja imetav ema

Postitas:
Kägu

Kas siin on emasid, kes on lapseootel, kuid imetavad veel eelmist last?
Mitu korda rinda veel annate ja kui kaua plaanite imetada?
On sellel halba mõju kõhubeebile?
Või vastupidi-midagi positiivset?

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas siin on emasid, kes on lapseootel, kuid imetavad veel eelmist last?

Mitu korda rinda veel annate ja kui kaua plaanite imetada?

On sellel halba mõju kõhubeebile?

Või vastupidi-midagi positiivset?

Imetasin veel enne haiglasse sünnitama minekutki veel.  Ei täheldanud, et sellest oleks mingit mõju olnud kõhubeebile.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Imetan. Ja jätkan ka peale uue lapse sündi. Rinda saab päris palju – päevasel ajal küll vähem aga uinudes/öösiti kogu aeg. Kuna magab mu kaisus, siis ise võtab kui soovib, mind suuresti äratamata 🙂 Imetan nii kaua kui ise loobuda plaanib. Kõhus olevale lapsele see ei mõju.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Plaanite nii kaua imetada kui laps soovib? Aga kui laps ka veel seitsmeaastasena rinda küsib? Siis annate ka või?

+7
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Plaanite nii kaua imetada kui laps soovib? Aga kui laps ka veel seitsmeaastasena rinda küsib? Siis annate ka või?

No ikka, olgu või 17, 27 või 70. 🙂

Täpsustan, et mul on tulemas neljas laps. Esimene loobus ise 2aastaselt, teine loobus ise 1aastaselt, kolmas on saamas 2aastaseks ja loobub samuti siis kui heaks arvab 😉 Neljas ka.

+8
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Imetasin esimest last, kui teise lapse ootele jäin. Aastase lapse imetamine ei ole vast midagi enneolematut?

Ei mäleta enam, kui sageli rinda andsin, kuid ilmselt ikka üsna sageli ja öösel ka. Kui on normaalne rasedus ja ema toitub hästi, siis pole imetamisest mingit kahju. Kui peaks olema katkemisoht, siis soovitatakse imetamine lõpetada. Kuna nii rasedus kui imetamine on ema organismile lisakoormus ja tähendab täiendavate mineraalide-vitamiinide vajadust, siis toituma peab hästi ja raseda/imetava ema toidulisandeid võib ka tarvitada.

Positiivne on jätkuv imetamine kindlasti sellele rinnalapsele. Ka teisel eluaastal on rinnapiim väärtuslik lisatoit ja imetamine võimaldab meeldivalt, mugavalt ja harjumuspäraselt lähedusvajadust rahuldada.
Oma kogemusest võin lisada, et positiivne oli ka see, et teise lapse sünni ajaks oli mul tublisti piima olemas. Teine laps oli hästi suure sünnikaaluga ja natuke tunti muret tema veresuhkru pärast (ilmselt oli mul tuvastamata rasedusdiabeet). Aga kuna mul oli kohe piima pakkuda, siis ei tekkinud beebil veresuhkru hoidmisega raskusi.

Imetasin mõnda aega kahte last ja see aitas esimesel lapsel uue beebiga ja uue elukorraldusega harjuda.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ootan teist last (33 nädalat) ja imetan veel esimest (2,5 a) vastavalt vajadusele. Mõni päev küsib rohkem, mõni päev vähem. Kõhubeebi kosub kenast ja endal on analüüsid korras. Kui vanem laps soovib, siis jätkan mõlema imetamist ka siis kui beebi sündinud on.  Mõned lingid, kus rohkem infot:

https://www.laleche.org.uk/pregnant-and-breastfeeding/

https://www.laleche.org.uk/tandem-nursing/

https://www.laleche.org.uk/still-nursing/

0
-2
Please wait...

Näitan 7 postitust - vahemik 1 kuni 7 (kokku 7 )

Esileht Lapse ootamine Lapseootel ja imetav ema