Esileht Kodunurk Lasenje tegemine

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Teema: Lasenje tegemine

Postitas:
Kägu

Minul kipub jääma lasenje vormi külge kinni, kuigi teen põhja ja servad õliseks. Soovitage häid nippe. Teiseks, kui olete ostnud hea vormi (kasutan siiani suvalist vormi, pean natuke lühemaks tegema plaate)? Perele väga meeldib lasanje, teen ikka seda klassikalist varianti, aga milliseid retsepte kasutate?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lasanje

Jutt ikkagi lasanjest, parandada ju enam ei saa.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Millise firma õli te kasutate?

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rapsiõliga määrisin vormi, aga olen ka oliivõliga määrinud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Anni Arro retsept (netist leitav)
Õnnestub alati, ei jää kuhugile kinni, väga mahlane on

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegin just täna. Nami-nami retsepti järgi:
https://nami-nami.ee/retsept/1234/klassikaline_lasanje_hakklihaga

Ma õli pole kunagi kasutanud. Natuke jäid servad kinni küll, põhi mitte, aga sest pole lugu. Ahjuvormi panin likku ja homme lükkan käsnaga puhtaks.
Mu väimees katab vormi alati küpsetuspaberiga, Vorm puhas, aga mulle ei meeldi. Pigem leotan.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Samuti pole kunagi õli kasutanud.

Sa ikka paned panni põhja alumiseks õhukeseks kihiks hakklihasegu ja kastme ja alles siis esimese kihi plaate? Ja kastet peab üldse olema ohtralt, pigem plaate vähem. Esimene ports on veidi vedelavõitu, sest keegi ei raatsi meie peres oodata, aga veidi jahtunult on ka konsistent õige.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esimene ports on veidi vedelavõitu, sest keegi ei raatsi meie peres oodata, aga veidi jahtunult on ka konsistent õige.

Meil samuti 🙂 Kui on rohkem aega ahjust väljavõtmise ja söömise vahel, siis jahtudes tõmbab ka lasanje end ise vormi servadest lahti ning konsistents muutub tugevamaks. Aga ka tulikuum on väga hea ja ülimahlane.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ikka paned panni põhja alumiseks õhukeseks kihiks hakklihasegu ja kastme ja alles siis esimese kihi plaate?

Mina panen alla bešamellkastme, mitte hakklihasegu. Ja põhi kinni ei jää kunagi.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole kunagi millegagi määrinud ja pole kunagi kinni jäänud. Kõige alla läheb bešamellkaste.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole määrinud, pole kinni jäänud ja kõige alumiseks kihiks (tõstmise huvides) olen siiski pannud plaadid.

Plaadid leotan alati vees läbi, siis kihiti plaadid-hakklihakaste (vahepeal juustu ka kihtide vahele), pärast valan juustukastmega üle nii, et natuke ikka “upub” ja kõik küpseb selle vedeliku+hakklihast tuleb ka rasva sees. Ca 40min enamasti ahjus, kuni juust pealt sulanud ja kuldpruun.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

ka ei määri ja pole probleemi. Retsepti ka pole, kombineerin Anni Arrot ja J.Oliveri:)

Algatuseks põhja korralik kiht tomatipõhjalist kastet. Bechamelli ei viitsi teha, valged kihid teen kodujuust hapukoorega – JO soovitus, ja väga täppi!

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole ka mina lasanjevormi millegagi määrinud. Vormi põhja katan bešamellkastmega, siis plaatide vahele hakkliha-tomati kastet 2 kihti ja pealmiste plaatide peale uuesti bešamelli nii palju, et katab kõik ära (+riivjuust). Kui lasanjeplaadid mu ahjuvormi mõõtudega ei klapi siis lõikan/murran parajaks.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas te seda üldse suudate teha, jube mässamine ju? Ma tegin ühe korra elus, kõik need kastmed ja värgid nullist ise, pool päeva kulus selleks 😀 Ei iial enam

Maitse poolest tuli küll täitsa okei, aga jube kaua võtab selle tegemine aega.

+1
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jube mässamine? Tomatikastet ma tõesti ise kokku ei keeda, aga muidu valmivad bolonese ja bechamelkaste ju samal ajal. Kihtide kokku tõstmine ei võta mingit aega, ainus ajamahukas etapp on küpsemine, aga selleks pole ju mind kõrvale vaja. Ma pakun, et 30 minutit kulub ettevalmistuseks.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegelikult on tõesti lihtne – praed hakkliha sibulaga ära ja kallad purustatud tomatid peale, bechamelaste võist, jahust ja piimast – ei ole teab mis kokakunsti tippsaavutuse see kokku segada + riivitud  juust.  Paned kihti ahjuvormi ja lased seal küpseda.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lasanje on meie peres suur ettevõtmine, sest ma teen ka plaadid (ehk pasta) ise ning hakklihakastet “Itaalia mamma” moodi, pika podisemisega.

Lasanje vormi ei kallata mingit õli. Rasvainet on piisavalt hakklihakastmes.

Kõige alla käib beshamell (valge) kaste ja alles siis plaadid ning punane+valge kaste kihiti vahele koos juustuga. Peale käib ka beshamellkaste koos rohke juustuga! Ja ära siis ahjus üle küpseta et juust krõbedaks läheb päris.

Üldiselt on nii, et enamikel inimestel on lasanje liiga kuiv. Plaadid ka teinekord kõvad. Sellepärast ongi hea teha värskest pastast, siis ei teki seda probleemi. Niiskust on rohkem ja ei hakka ka kinni midagi kuskile.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lasanje on meie peres suur ettevõtmine, sest ma teen ka plaadid (ehk pasta) ise ning hakklihakastet “Itaalia mamma” moodi, pika podisemisega.

Lasanje vormi ei kallata mingit õli. Rasvainet on piisavalt hakklihakastmes.

Kõige alla käib beshamell (valge) kaste ja alles siis plaadid ning punane+valge kaste kihiti vahele koos juustuga. Peale käib ka beshamellkaste koos rohke juustuga! Ja ära siis ahjus üle küpseta et juust krõbedaks läheb päris.

Üldiselt on nii, et enamikel inimestel on lasanje liiga kuiv. Plaadid ka teinekord kõvad. Sellepärast ongi hea teha värskest pastast, siis ei teki seda probleemi. Niiskust on rohkem ja ei hakka ka kinni midagi kuskile.

Teen valmisplaatidega ja pole veel kunagi kuiv olnud ega plaadid kõvaks jäänud. See juhtub vast kastmega koonerdamisel.

Öelda, et enamikul inimestest lasnje kuiv jääb, on muidugi üldse võimas liialdus.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Öelda, et enamikul inimestest lasnje kuiv jääb, on muidugi üldse võimas liialdus.

Ära vaidle Itaalia mammaga! 😂

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üldiselt on nii, et enamikel inimestel on lasanje liiga kuiv. Plaadid ka teinekord kõvad.

Seda pole meil küll kunagi juhtunud. Mul oma reeglid selleks.
Reegel 1: kata kastmetega alati põhjalikult ka kõik servad ja nurgad.
Reegel 2: kui tundub, et kastmeid jääb veidi üle, ära pane uut kihti plaate, pigem kata see viimane kiht paksemalt mõlemaga. Või vala lihtsalt kõrvale – plaadid imevad ka sealt sisse.
Reegel 3: pigem küpseta ahjus natuke kauem, kui retsept ette näeb. Lisaaeg pisut madalamal temperatuuril ja kaane all (nt foolium).

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ikka paned panni põhja alumiseks õhukeseks kihiks hakklihasegu ja kastme ja alles siis esimese kihi plaate?

Siit puudub ainult see kuulus “tark inimene teeb nii…” targutamine.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on ju nii suhteline. Kui kõik ise nullist teha läheb vähemalt 4-5 tundi. Õige raguu/bolognese peab 4 tundi podisema. Samal ajal saad värske pasta teha.

Laisa inimese lasanje teeb alla tunniga.

Olen teinud mõlemat moodi, aga parim ikka niiöelda autentne millega läheb päris kaua aega. Aega nõuab, aga see on seda väärt.

+1
0
Please wait...

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )


Esileht Kodunurk Lasenje tegemine