Kahjuks kaebused neile ei mõju. Ringkaitse nii suur, et nad puutumatud. Kustkohast üldse leida abi selliste kibestunud ametnike vastu, kes tekitavad lastes turvalisuse asemel vaid hirmu?
Leiaks vaid emasid,isasid, ks oleks valmis samuti sõna võtma.
Ette tänades.
Küllap neid emasid ja isasid ja lapsi oma sõna ja kogemustega juba leiduks, küsimus on selles, et neid ei kuula mitte keegi. Olukorras ametniku versioon versus lapse ja ta pere versioon jääb kümnel juhul kümnest peale ametniku oma. Olgu see nii eluvõõras ja pahatahtlik kui iganes.
Oma kogemus selline. Viisin oma lapse LOVi lastekaitseametniku, nimetame teda Tiiuks, ülekuulamisele. Tollega kahekesi toas olles oli laps pidanud joonistama oma perepildi. Sel perepildil aga olid kõigi pereliikmete näod mustaks värvitud, ka riided tumedad ja nende kohal siras must päike. Ametnikud vaatasid pilti tõsisel ilmel, ka ma ise olin kohkunud. Mu ilmet märgates mainis ametnik, et “Hooliv ema ei peaks hakkama oma last kodus sellise värvivaliku osas pinnimisega traumeerima.” Pidasin sellest kinni, sest tahtsin ju olla hooliv ema.
Kuni tulid jõulud ja laps sai hulga kingitusi, sh mitu karpi värvipliiatseid. Tuli siis ja pakkus ühte pliiatsikarpi mulle, et viime selle tädi Tiiule, tal ei ole! Otsustasin siis ikkagi lõpuks lapsega suhtlema hakata ja küsisin, et miks ta sedasi räägib. Selgus, et too ametnik oli lapsele andnud perepildi joonistamiseks kätte ainult musta, pruuni ja halli pliiatsi. Kui laps oli küsinud ka teisi värve, oli LK ametnik vastanud talle, et teisi ei olevat. Ja nii pidigi laps joonistama tahtmatult üleni tumeda perepildi. Üritasin siis seda vaidlustada, pöördusin LOV ülemuse poole, ent too suunas vastamise silmapilk tollele samale LK ametnikule, kes muidugi kirjutas vastuseks, et tema tegutseb alati vaid lapse parimates huvides. Vastus oli padukantseliitlikult ümmargune ega vastanud mitte ühelegi küsimusele sisuliselt. Kogu lugu.