Mina kasvasin isaga. Mul on heameel selle üle. Ema elatist ei maksud ja millegi pärast on inimestel arvamus, et ema ei peagi juskui aitama, kui laps isa juures on. Eelkõige sellepärast, et tema ju siiski tõi lapse ilmale. Tõesti “hea”argument.
Sarnane lahendus oli ka meil, kus mehe esimene laps meil elas, võib-olla selle erinevusega, et naine üritas ka esimestel kuudel oma “õiguspärast raha” ehk elatist saada, kuna tema oli selle summaga oma eelarves arvestanud ja teda üldse ei huvitavat, et isa pidi lapsele vajaliku mööbli ja asjad põhimõtteliselt üleöö muretsema. Mehed on selles osas malbekesed, tülide vältimiseks väldivad ka kohtus elatise nõudmist. Kui laps täisealiseks sai, siis küsis emalt toetust, kuid kuna ema ilma kohtuta ei olnud nõus maksma, siis toetasime pigem ise last, et ta ei peaks oma ema vastu kohtusse minema ja uut traumat saama. Suhted pealiskaudselt säilisid, kuid kahjuks ei ole minu hinnangul päris ema-lapse suhted, sest oma mured-rõõmud kannab nüüdseks täiskasvanud laps ette esmalt mulle ja nö. klantsversiooni emaperele. Sellest on tegelikult kahju, kuigi peale esmast vihastamist ja mis-mõttes-lapsele-ei-kulu-isa-juures-elades-midagi, laksas endale (isa naisena) kuidagi selgeks, et tegelikult on selles jamas vaja kaitsta last emotsionaalse trauma eest ja teha kõik nii, et ta ei peaks seetõttu millestki füüsilisest puudust tundma. Kahjuks kaob ka sellise kiusuga ka emotsionaalne pool, vähemalt antud juhul. Seega teemaalgatajale soovitan teha mehega omavahelised suhted korda, leppida kokku rahaline asi (ja et sellega poleks mingit vaka all hõõguvat tüli või tegematajätmist) ning keskenduda just lastele ja nende heaolule.