Esileht Väikelaps Lasteaed ja pidev-pigev-pidev haigus :((

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Teema: Lasteaed ja pidev-pigev-pidev haigus :((

Postitas:
Kägu

Laps hakkas aias käima oktoobrist 2 korda nädalas. Hetkeseisuga pole ta veel kordagi käinud kaks nädalat järjest(kui siis ühe korra vaid). Käib oma kaks päeva ära ja NVl on raudselt nohu või köha või palaik. Siis oleme paar nädalat kodus ja ravime ja siis taas sama skeem. Vahepeal puudus lausa 6 nädalat korraga. Köha tõttu sai ABd, siis aga silmapõletik ja nii sai kokku 6 nädalat kodus. Sai siis eelmine nädal üle pika aja taas aeda mindud ja pühapäevl taas nohu ja palavik. Kas see ongi nö normaalne, et nädal aias ja nädala-kaks kodus? Olen ise niiiii väsinud haiguste rivist. Laps ei lase rohtu ka panna ega ei nuuska ise, kugi õpetan ja meelitan. Pean pumbaga jamama, kuid nii suurel lapsel(3a.) ei saa midagi sellega kätte ja suht rakse on yemaga võidelda. Auru teha ka ei lase, nuusata ei taha, puhastada ei lase, loputada ka mitte. Terve päev vaid võitlust ja sellest tulenevalt ka kisa ja pahurus lapse poolt.
Annan lapsele Mölleri kalamaksaõli. Enne andsin Yomi karukesi.
Ja veel küsimus, et miks tal alat nohuga kaasneb palavik? Üldse on tal äärmiselt tihti palavik- kaks korda kuus umbes kindlasti. Tegin veretesti ja põletikku pole. Arst on ka juba nõutu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

RE: Lasteaed ja pidev-pigev-pidev haigus :((

See 1 nädal aias ja 2-3 nädalat kodus on esimesel aastal lasteaias käiva lapse puhul kahjuks üsna tavaline.
Mõne lapse organism lihtsalt ongi tundlikum, et kohe lööb palaviku ka kui nohu on. Mul ühe tuttava lapsel lööb alati haigusega palaviku näiteks väga kõrgeks, tavaline palavik haigusega ta lapsel siis 40.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mnjah, kahjuks ei oska aidata. Meil oli samamoodi. Esimene pool aastat käis lasteaias nagu kellavärk: kaks päeva käis kohal, kaks nädalat kodus. Alles esimese aasta lõpuks saavutasime selle, et laps käis TERVE NÄDALA lasteaias. Ka teised pereliikmed olid sel ajal tavalisest rohkem haiged, kuna laps tassis kõik viirused koju. Ei oska muudmoodi lohutada, kui et ongi sihuke jama esimesel lasteaia-aastal ja siin aitab ainult AEG.

0
0
Please wait...

Postitas:
Cobra

mul laps ka kodune. see aasta, st jaanuarist saadik on laps käinud 3 päeva lasteaias :).
eks nii ole, et esimene lasteaiaaasta laps istud lapsega kodus. usu, edasi läheb kergemaks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul laps juba 6a. aga täpselt sama seis.Pole midagi kergemaks läinud kahjuks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mul laps juba 6a. aga täpselt sama seis.Pole midagi kergemaks läinud kahjuks.[/tsitaat]

Mul on laps 4a. Sõimes käis eralastehoius ja oli päris tihti haige. Siis 3-selt läks aiarühma ja asi paranes. Oli küll haige, kuid mitte väga hullusti. Sel õppeaastal on tal teine aia-aasta ning ta on käinud alates septembrist vist kokku 4 nädalat lasteaias. loomulikult mitte järjest vaid paari päeva kaupa. Ülejäänud aja on põdenud. Võtaks ta aiast ära aga ta ise nii palub ja tahab minna.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul laps 4a. Esimene sõimeaasta polnud väga hull (kuigi oli siiski haige päris palju, nii kord 2 kuu jooksul u 2n). Aasta tagasi, kui oli 3a, siis oli sama hull lugu nagu algatajal. 1-2n aias, 2-4n kodus ja nii pea terve aasta, oktoobrist juunini, septembri käis siiski enam-vähem kohal.

Sel aastal on aga nagu ümber vahetatud. Ega ma veel kergemalt ei hinga, sest pool veebruari ja märts-aprill kindlasti veel viirustest punnis kuud, aga siiani on olnud septembrist praeguseni haige 3n. Seega võimalik, et asi paraneb. Suvel saab hoolega karastada (kuigi seda tegime ka eelmised suved).

0
0
Please wait...

Postitas:
lotta1

esimene lasteaia aasta oli laps rohkem kodus haige kui lasteaias, vahepeal puudus ka üle kuu aja. sellel aastal 2. lasteaia aasta. On ka aegajalt nohu, kuid juba parem seis. kui eelmine aasta olid ka kõik nohud palavikuga, siis see aasta mitte. põhimõtteliselt mõni võibolla saadaks sellise nohuga ka lapse lasteaeda, sest palavikku pole ja tatt ei lipa ega ripu. Kuid kuna laps ise veel nii korralikult nina ei nuuska, siis on nohuga ka kodus. 1 korra on laps sellel aastal olnud ka väga tõsiselt haige, et puudus pea 7 nädalat, siis sai nädala käia ja nüüd on hetkel selle väikse nohuga kodus.
Mulle endale tundub küll, et lapse kasvades neid haigestumisi lasteaias on vähem ja kulgevad kergemalt. Loodan, et järgmine aasta on veel parem:)
Lapsele endale on algusest peale meeldinud lasteaias käia

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Poiss 2,8 ja käib esimest aastat sõimes.
Tempo on jah, selline, et 2 päeva kuni nädal lasteaias ja siis paar kodus:D Maasendaav…

Korra peale adenoidioppi käis 1,5 kuud järjest aias, aga üürikeseks see õnn jäigi. Õnneks on peamiselt olnud köha-nohu, aga ikkagi.

Ma ei kujuta ette, mis saama hakkab, kui tööle minna….:S

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul sama jama ja asi ei ole paranenud. Lahenduseks on ainult hoidja palkamine ja enamuse oma teenitud palga maksmine lapsehoidjale. Paraku olen juba kolm aastat lootnud, et asi paraneb,aga ei parane. Ainult üks arste mööda käimine… Hoidja juures asi veidi parem ja sinna saab viia ka nohuse-köhase lapse.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks ta üldse lasteaias käima peab?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mina jätaks lapse lihtsalt koju, vähemalt kevadeni, kuniks see suur viirusteperiood möödas ja siis märts-aprill vaataks uuesti.

enda piigaga proovisin 3a sept-okt ja kuna rütm oli sama, siis jäi koju. uuesti läks alles järgmisel sügisel ka nö poole kohaga, tulemus oli küll mõnevõrra parem, aga põdes ikka. kuna mul ei olnud võimalik teda päris koju jätta, käis kevadeni ja edasi jäi päriselt koju. nüüd 1.kl ja tervisega probleeme pole.

0
0
Please wait...

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Esileht Väikelaps Lasteaed ja pidev-pigev-pidev haigus :((

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.