Lapse päev kokkuvõtvalt on ju ca 11 h pikk, sellest pool veedab laps lasteaias. Rahutu päevauni, kui tuleb lasteaiast. Kui on nädalavahetusel kodus, kas siis ka rahutu uni?
Laps ärkab kell 6 ja läheb magama kell 19. Saan 13h päeva pikkuseks, millest lasteaias 4,5h. Päevauni on ca 2h, mis on nõks pikem kui oli enne lasteaias käimist.
Probleemiks on ööuni, mis on rahutu nendel päevadel kui käib lasteaias.
Ma ütleks, et ära muretse. Küll laps harjub vaikselt ja siis muutuvad ka ööd rahulikumaks.
Minu jaoks ööuni kell 19 algusega ei ole küll veider ega midagi võõrast.
Mu oma laps ka esimesel lasteaia aastal läks kell 19 magama. Ise nö valis selle aja. Äratus oli kell 7(äratasin ise). Lasteaeda kell 8.
Kukkuge nüüd pikali aga minu laps alustas lasteaias täpselt aasta vanuselt. Ei ela Eestis ja siin on see tavaline asi. Ja peale esimest proovipäeva jäi kohe pikaks päevaks(8-16). Õnneks, kuna siin riigis on lasteaeda alustavad lapsed üsna beebid alles, siis on lasteaiad ka vastavalt sellele kohandatud(töötajaid rohkem ja vajadusel lapsele võimaldati üks hommikune pisiuni enne lõunaund, toideti jne).
Õnneks lasteaed oli väike, vähe lapsi ja töötajad väga head. Seega laps harjus väga kiiresti.
Ma ütleks, et ma ise nutsin hommikuti(ukse taga, autos) rohkem kui laps 😃. Oli meilgi õhtuse koju saamisega jonn lahti, kui mõni põnev tegevus pooleli oli.
Öist rahutust ei täheldanud(ta oli nagunii beebist peale kehva magaja kuni 3a).
Nüüdseks on laps igati kraps, sotsiaalne 9a ja karuunega poiss. Nutab lasteaeda taga, et seal oli nii tore olnud(võrreldes kooliga). Ta käis kõik need 6a seal ja nüüd ikka räägib, et sealne kadvataja oli talle nagu lasteaia päris”vanaema”.
Mul ilmselt ka lihtsalt vedas, et laps nii hästi harjus. Kõigil kahjuks nii kergelt ei lähe. Aga ma ütles, et 2+ vanus on just see kõige keerulisem ja raskem vanus lasteaiaga harjutamiseks. Nägin oma lapse aias päris mitmeid selles vanuses hädas olevaid lapsi.