Kes on saanud viimastel aastatel oma esimese/ainsa lapse Tallinnas lasteaeda pandud?
Palun jagage kogemusi, kuidas seda tegite.
Mis linnaosas koha saite?
Mis vanuses lapsele?
Meie laps on sündinud äärmiselt valel ajal – kevadel. Praegu on 2aastane ja kolmes lasteaias järjekorras. Järjekorda panin kui laps oli 4 päevane. Samal päeval kui nime olime ära registreerinud. Lasteaedade järjekorras on mitmekümnes ja kohapakkumist pole saanud. Eelmine aasta kirjutasin haridusametisse. Kuna 1.5 sai ta eelmisel aastal 3 päeva liiga hilja, ka haridusameti kaudu kohta saada ei õnnestunud eelmiseks talveks. Kohti komplekteeritakse lastest, kes õigeks päevaks on 1.5. Sellel aastal on laps natuke üle 2a, sõimekoha pakkumist pole tulnud, aiakoha jaoks on ta veel liiga noor. Haridusametisse kardan kirjutada, sest mänguväljakult ühe ema laps saadeti Piritale lasteaeda haridusameti kaudu. Meie elame Kesklinnas. Piritale, Lasnamäe lõppu, Haaberstisse minna ei tahaks iga päev.
Lasteaedade järjekordade liikumist vaadates tehakse pakkumisi lastele, kes on järjekorras minu omast taga pool. Minu lapsest palju noorematele, kellel käib aias sama pere laps. vanematele, kes saavad juba aiarühma. Minu lapsega sama vanadele lastele ei tehta pakkumisi. Minu lapsest noorematele uutele lastele ei tehta pakkumisi.
Praegu käib erahoius, seal sama vanad lapsed koos ja rühm läheb järgmisel aastal edasi samade lastega – enamus lapsi pole seni kohapakkumist saanud. Rühma kasvataja ütles, et nad peavad rühmi juurde tegema. Vanemad lapsed ei lähe eest ära lasteaeda – ei saa kohti.
Mis toimub? Kas see ongi normaalne?
Nii väikest last tahad lasteaeda panna, milleks küll? Mis sul pigem toimub?
Ise saanud kohad probleemideta vanuses 3+, peres on ka täiskohaga lapsehoidja.
Ei ole probleeme. Tallinn, Nõmme.
Õed-vennad on alati eelistatud, esimest korda kuuled?