Aga ma parem panen asukoha poolest sobivasse hoidu ja maksan selle eest kuivõrd hakkan last vedama 10-15km teise linna otsa.
Ju siis see töölesaamise soov nii suur ei ole, mina vedasin küll Kakumäelt Mustamäele oma last, kuna lähedal polnudki lasteaedu. 10 km ei ole eriti kaugel.
Kas sa lugesid, mis ma kirjutasin? Tööle minekutö soov on suur ja seepärast ei jää ma munitsipaallasteaia kohast ilmajäämise tõttu koduseks, vaid panen lapse erahoidu.
Minu mõte on, et ma ei hakka Haridusametiga piike murdma ja lapsele mingitki lasteaiakohta nõudma, sest kohapakkumine ei-tea-kus teeks mu elu raskemaks kui erahoid.
Kakumäelt vist valdav osa inimesi sõidab autoga kusagile kaugemale tööle ja siis pole see Mustamäe ring suur asi, aga mina olen oma elu sättinud nii, et elan töökohale lähedal. Kui praegu jalutan kesklinna tööle, siis lapse autoga sõidutamine nt Mustamäele või Lasnamäele lasteaeda oleks mu jaoks palju suurem ebamugavus ja ka arvestatav lisaväljaminek, seega panen lapse parem töö- kodulähedasse erahoidu ja loodan, et ühel hetkel vabaneb ka soovitud munitsipaallasteaias koht.
Minu meelest pole see õige, et lapsevanem peab leppima kohaga mingis täiesti sobimatu asukohaga lasteaias, andma sellega panuse linna ummikutesse jne. Kui kodu- või töölähedases lasteaias kohta ei anta, siis võiks omavalitsus hoopis kogu erahoiule mineva raha vanematele hüvitada.