Kus need intsidendid teil toimuvad? Jutust jääb mulje, et hoopis ämm käib teil külas mitte teie seal.
Ma teeks nii, et suurema lapsega räägiksin olukorrast, et vanaema ongi ebaadekvaatne, inimesi on igasuguseid ja tema juttu ei tasu tõsiselt võtta. Laps võib viisakalt midagi vastata, nt et mulle ei meeldi, kui sa mu ema/minu perekonda/minu elu jne halvustad, palun ära rohkem selliseid asju räägi. Või siis lihtsalt ignoreerida seda sõnavalingut.
Mehele ütleksin, et kuna ta tülitseb emaga laste nähes, siis laste psühhika säästmiseks neid sinna kaasa ei võta. Lahutus on niigi laste jaoks keeruline, palun, ärme tekitame neile lisapingeid.
Kui ämm pistab kisama, et miks ei tooda lapsi, siis vastaks, et kuna sa ise ju nende sündi ei soovinud, siis me ei koorma sind sellega, et pead vastumeelsete inimestega suhtlema. Rohkem sel teemal ei reageeriks ja lärmamisest välja ei teeks. Kui ikka edasi jaurab, ütleks iga kord, et see teema on lõpetatud.
Kui ämm teile külla tuleb ja imelikke kommentaare tegema hakkab, siis ütleks, et sa ei luba end ega oma lapsi omaenda kodus solvata ja palud tal lahkuda. Kes külas käituda ei oska, seda rohkem ei kutsuta.
Ilmselt ta ikka jamab edasi ja kisab veel kõvemini, sina iga kord ikka vastad sama juttu, rahulikult, külmalt ja resoluutselt.