Mul on väga värske kogemus.
Käisin nädala alguses oma 8-kuusega plaanilisel operatsioonil. Esmaspäeva lõunaks kutsuti meid haiglasse, teisipäeva hommikul tehti operatsioon ja sama päeva õhtul saime juba ka ruumipuuduse tõttu koju. 🙃 Õnneks oli meil ka pigem lihtne operatsioon. Lastekirurgia osakond on hetkel ajutiselt kolitud Puusepa 6 majja ning seal on üsna kitsad olud. Meie olime näiteks samas palatis veel ühe ema ja lapsega kuid pidevalt käidi vaatamas, et kas kuidagi kuhugi mahuks meie palatisse veel mõni voodi. Lõpuks palutigi sellel emal ja tütrel samas voodis magada, et vajadusel saaks EMO kaudu tulijad sinna palatisse. Lisaks oli veel meil ka ilma vannitoata palat ja WC-s tuli käia koridori peal. Käisingi seal koos lapsega ja õnneks oli poti kõrval voodi, kuhu sain ta pikutama panna, kuniks oma asjad tehtud sain. Duši alla läksingi alles siis, kui kutsusin mehe last vaatama.
Külaliste vastu pole neil midagi, aga õde siiski ütles mulle, et kui palatis on palju inimesi, siis nad eriti ei taha, et keegi väljast veel seal on. Samas nad ka ei keela. Ja kuigi paberil oli kirjas üks saatja, siis saatis meid mees siiski palatisse ära ja viibis veel veidi aega meiega.
Mina võtsin enda lapsele piimasegu kaasa ning ka püreesid. Haigla poolt pakutud püreed tundusid olevat sama toit, mis täiskasvanutel, lihtsalt püreestatud kujul. Ehk siis soolased ja 8-kuusele ma neid ei andnud. Piimasegu oleks ilmselt saanud ka haigla poolt, aga kuna mul oli endal kaasas, siis ma seda ei täpsustanud. Kuuma vett sai teisest koridori otsast õdede toast. Palatis või koridori peal rohkem veekeetjaid polnud. Ise lasin enda termost neil täita, et vajadusel oleks kohe vesi kättesaadav.
Kui millesti puudutust tundsin, siis pesuvahenditest, millega piimapudeleid pesta. Ei näinud seal kusagil svamme ega ka vahendeid kahjuks. Samas vb õdede toas oleks jällegi olnud, aga päris tüütu sinna nt öösel joosta.
Operatsioon toimus peamajas, kuhu sai mugavalt mööda maa-alust tunnelit. Seal saaks käia ka kohvikus ja mina isiklikult võtaksin lapse lihtsalt kaasa kui vähegi võimalik või kutsuks mehe seniks lapse juurde, kui ära käin.
Sai vist kõik oluline kirja. Kui on veel küsimusi, siis vastan hea meelega!