Esileht Koolilaps Lastele taara ,taskurahaks lisa

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Teema: Lastele taara ,taskurahaks lisa

Postitas:
Kägu

Kellel lapsi kodus rohkem kui üks kuidas teil taara lastel jagatud on .Meil on kodus 5 last ning ei oska jagada taarat nii et kõigil oleks võrdne . Taara raha saavad lapsed endale nii öelda lisa rahaks . Üks võimalus on korda mõõda koguda aga samas mõni laps võib siis koguda paar päeva teine jälle mitu kuud . Võimalus nr ka on et viivad ja jagavad ära või kuidas teil kodus need reeglid?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ka nii võib olla, et pandipakendite eest saadav raha ei lähe lastele/lapsele.

Meil näiteks nii ongi. Korjame suurema koguse, mingil hetkel poodi minnes viime selle ära (meil kohapeal isegi ei ole võimalust seda ära anda) ja saadud tshekk läheb poearve tasumisel kohe käiku.

Ei mingit vingu, et kelle pudel see või too on.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil nii, et kogume pudelid kõik ühiselt kokku ja raha läheb võrdselt laste vahel jagamiseks.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul kolm last. Taara pigem kogunes  ja ära viisime kord kuus. Raha jagati omavahel ära.

Nüüd kus nad juba suuremad, läheb raha toidupoodi.

+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Meil pmst ise orgunnivad, ise jagavad. Süsteem on enam-vähem nii, et ära viiakse kordamööda ja raha jagatakse iga kord kõigi vahel. Suurem laps teenib juba ise natukene ja on hakanud  oma taarakordi juba  vahele jätma, nii et ülejäänud jagavad omavahel.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie pere taara on ehk kord kuus üks tühi veepudel, mis autosse on ostetud. Pole midagi jagada.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil ka ei ole jagamisega probleemi. Pole lihtsalt seda taarat. Ma pole mitte kordagi taaraautomaati kasutanud ja ilmselt ei oskakski. Mind täitsa huvitab, mida te tarbite, et taarat nii palju tekkib et seda lausa jagada saab?

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui palju seda taarat ometi siis olla saab?
Et 5 last igaüks “kogub” oma taarat kuhugi eraldi kotti, on ju jabur. Ma laseks neil vaheldumisi igaühel viia kogu pere taara kui parasjagu aeg.
Teine variant tõesti, et iga kord jagatakse raha kõigi vahel.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas kõik viis last on taaraviimise eas? Mul on väikeste vahedega kolm last ja isegi sel juhul jäi see aeg, kus kõik põlesid soovist taara ära viia, üsna lühikeseks.

Kui tarbimine on enamvähem ühtlane, siis sobib hästi see skeem, et viivad kordamööda. 100% õiglaseks ei saa seda rahajagamist kunagi, sest kui viia nt kord kuus, siis kellegi vahetusse jäävad pühad, kui viia kasti/koti täitumisel, siis kellegi vahetusse jääb rohkelt purke ja väikseid pudeleid ja teise vahetusse ainult suured pudelid jne. Meil oli vist kõige rohkem kasutuses see, et viisid koos ja jagasid raha ära. See, kui üks viib ja raha jagatakse ära, tundub kõige kehvema variandina (esiteks saab niisama, mitte millegi eest regulaarselt raha ja teiseks võib tekkida mõnel kiusatus sisestada taara kahes osas).

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Meil ka ei ole jagamisega probleemi. Pole lihtsalt seda taarat. Ma pole mitte kordagi taaraautomaati kasutanud ja ilmselt ei oskakski. Mind täitsa huvitab, mida te tarbite, et taarat nii palju tekkib et seda lausa jagada saab?

Mind täitsa huvitab, miks sinu arust taaraautomaat olemas on?

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lastesse taara üldse ei puutu. Kogume suurema koguse ja viime ise ära. Lapsepõlvest mäletan küll, et sain taara viimise raha endale. Täna just viisin ja sain 9 euri.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mind täitsa huvitab, miks sinu arust taaraautomaat olemas on?

Pole õrna aimugi.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võimalus nr ka on et viivad ja jagavad ära või kuidas teil kodus need reeglid?

Mis sa sellest piskust ikka jagad või selle pärast kakled. Ma ise viin taarat umbes iga 3 nädala tagant ja saan mingi 5 eurot. Mis varandus see on. Lastel võiks olla õnnelik lapsepõlv. Lapsele võiks olla ette nähtud nädala taskuraha, klassi eduka lõpetamise puhul 50 eurot veel lisaks preemiat.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võimalus nr ka on et viivad ja jagavad ära või kuidas teil kodus need reeglid?

Mis sa sellest piskust ikka jagad või selle pärast kakled. Ma ise viin taarat umbes iga 3 nädala tagant ja saan mingi 5 eurot. Mis varandus see on. Lastel võiks olla õnnelik lapsepõlv. Lapsele võiks olla ette nähtud nädala taskuraha, klassi eduka lõpetamise puhul 50 eurot veel lisaks preemiat.

õppimise eest preemiat maksta mina ntx õigeks ei pea.  Ja kõikidel peredel ei ole lihtsalt võimalik lastele taskuraha maksta. Muidugi tekib siin küsimus, et kuidas siis taarat tekitavat kaupa lubada saab.

Meie pere tekib puhtalt ebaolulistest toodetest. Enamus on mullivee pudelid. Lisaks siis mingid mahla, limpsi pudelikesed. Kahju, et meil purke taarasse tagastada ei saa.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Taara on minu, ei anna midagi lastele, täna lähen just viima, ca 20€ kulub ära enne palgapäeva 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Taara on minu, ei anna midagi lastele, täna lähen just viima, ca 20€ kulub ära enne palgapäeva 🙂

Vat eks see ongi selline kahe otsaga asi… kui jätaks kõik need pandipakendis joogid ostmata, ehk siis ei tuleks enne palgapäeva sellist auku.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vat eks see ongi selline kahe otsaga asi… kui jätaks kõik need pandipakendis joogid ostmata, ehk siis ei tuleks enne palgapäeva sellist auku.

Enamus on Värska pudelid, aga no vot ei saa ilma selle joogita. Eks igal oma patud ja nõrkused 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitu tühja värska pudelit teeb kokku 20 eurot?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis vahet seal on, mis pudelis oli? Kõik pandipakend on ju sama hinnaga juba ammu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis vahet seal on, mis pudelis oli? Kõik pandipakend on ju sama hinnaga juba ammu.

Ma joon kraanivett.

Lihtsalt huvitab.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See nali oli juba nõukogude ajal, kus Vasja kurdab, et ise saab 100 rubla kuus palka, naine saab kah 100, lisaks veel iga kuu tühjadest viinapudelitest tulu 50 rubla, aga raha ikka millekski ei jätku.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

õppimise eest preemiat maksta mina ntx õigeks ei pea.  Ja kõikidel peredel ei ole lihtsalt võimalik lastele taskuraha maksta.

Mina jälle premeerin last klassi lõpetamise puhul. Lisaks premeerivad ka vanavanemad. Pean seda õigeks. Aga eks igaüks teeb nii nagu soovib. Taskurahast. Tavaline kahe lapsega pere, kus mõlemad vanemad käivad tööl ja ei ole ahelsuitsetajad ning padujoodikud peaks suutma lastele nädala taskuraha anda, näiteks 5-10 € lapsele. See ei ole ju mingi eriline väljaminek.

0
0
Please wait...

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Esileht Koolilaps Lastele taara ,taskurahaks lisa