LCHF värk ei ole siiski jätkusuutlik. Ta töötab hästi kui ülekaalu on tõesti väga palju. Aga lõputult ei saa seda toitumist järgida, sellel on omad tagajärjed tervisele. Kui see dieet lõpetatakse, siis minnakse kohe vana elustiili juurde tagasi ja plauhhh tuleb kõik rasv tagasi. Probleem on ju toidukogustes. Kui LCHF sööte koguseliselt rohkem aga tänu ketoosile põletate rasva, siis dieedi lõppetes on üliraske minna üle väga väikeste toidukogustele. Kui kehakaal nö taastub, siis alustate uuesti LCHF ja pmst elate stressis.
On sul mingi hea põhjus ka miks ma peaksin vana elustiili juurde tagasi pöörduma? Mina isiklikult ei näe põhjust miks ma peaksin sööma saia, leiba, kartulit, jahu, suhkrut jms muid tooteid. Ei tee see minu organismile mitte midagi head. Olen LCHF toitumist praktiseerinud 2 aastat. Minul ei olnud ülekaalu “tõesti väga palju”. Sain esimese kahe kuuga alla oma soovitud 10 kilogrammi ja edaspidi asendasin kommid-koogid jms lihtsalt puuviljade ja marjadega. Ka LCHF’i on võimalik järgida rangelt (alla 20 g süsivesikuid päevas) ja veidi leebemalt. Aga kindlasti ei tähenda see saia-jahu-suhkru ja muu jama juurde tagasipöördumist. Ja tegelikult oleks see suhteliselt rumal tegu.
Sest see on nii mõttetu elu piiramine ja ühekülgne toitumine. Miks peab inimene midagi rangelt jälgima? Ülekaal tekib sellest kui palju sa kaloreid sööd ja kui vähe sa end liigutad. Sa võid oma süsivesikute vaese dieediga endale soolevähi saada või siis sapikivid. Liigne rasvane toit hävitab ka aju. See et sa varem kooke ja komme sisse vihtusid…
Tänapäeval inimestele meeldib elada äärmuses. Kui elad äärmuses, siis elad õigesti.