Esileht Kodunurk leiva küpsetamine

Näitan 4 postitust - vahemik 1 kuni 4 (kokku 4 )

Teema: leiva küpsetamine

Postitas:

Mõtlesin, et proovin ka.
Tegin retsepti järgi.
Leib ei küpsenud ära.
Ning see osa mis oli küpsenud, oli kibe ja ülihapu.

Tegin selle retsepti järgi.
Küpsetasin 250kraadi juures 15min ja siis 200kraadi juures 40min.
Juuretise pulbri ostsin poest. Sellele lisasin veidi vett ning jahu ja lasin 6h käärida.
Seejärel lisasin jahu 5dl rukkijahu ning jätsin ööseks rätiku alla kerkima.
Tulemus oli kohupiima taoline tainas. Valasin vormi ja küpsetasin. Ma ei saa aru mis valesti läks.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

peaaegu kõik läks valesti 🙁

esiteks ei saa ma aru, milline siis retsep tegelikult oli – pane siia TÄPSELT kirja, mis pakil oli

teiseks, hapu ja kibe oli sest suhkrut ega soola ei pannud

kolmandaks – kas sa oma ahju reaalset temperatuuri oled kunagi mõõtnud ja kas sa ahju ikka kuumutasid enne 250 kraadini ja siis alles leib ahju?

neljandaks – peale vormi panemist kergitatakse leib uuesti täissuuruseni ja siis alles ahju. kui sa ta kergitamata ahju panid, siis võib tulemuseks tõesti olla yks nätsakas mis ka topelt pika ajaga ära ei kypse

see, et rezhiimil 250 kraadi 15 min ja 200 kraadi 40 min nii väike leib valmis ei saa, pole reaalne.
kypsetan aastaid leiba rezhiimil 10 min 250* ja 50 min 195* – iial pole toores, kuigi teen suurema leiva.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

leib võib olla nätske küll kui soojalt lahti lõigata. leib tahab järelküpsemist (jahtumist) rätiku all.

aga proovi uuesti ja katsu päris juuretisega, mis kaua töötanud juba.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

kui tainas on liiga vedel, siis tuleb leib ka nätskem. ja tõesti, kui vormis leiba täissuuruseks ei kergita enne ahju panekut, siis jääb samuti nätske. ja sool suhkur ülivajalikud, et leivatainas üldse kerkiks!

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 4 postitust - vahemik 1 kuni 4 (kokku 4 )


Esileht Kodunurk leiva küpsetamine

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.