Esileht Kodunurk Leivast peenleiba

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Teema: Leivast peenleiba

Postitas:
Kägu

Meil nõukaajal tehti, aga ei mäleta enam retsepti. Kas keegi teab?
Poeleib lõigati tükkides ja pandi likku (kas veega või mingi mahlaga, keefiriga – ei mäleta), siis suruti läbi sõela, lisati pärm, nisujahu, köömned, ehk ka suhkur (jälle auk mälus), lasti kerkida ja küpsetati.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Meil nõukaajal tehti, aga ei mäleta enam retsepti. Kas keegi teab?

Poeleib lõigati tükkides ja pandi likku (kas veega või mingi mahlaga, keefiriga – ei mäleta), siis suruti läbi sõela, lisati pärm, nisujahu, köömned, ehk ka suhkur (jälle auk mälus), lasti kerkida ja küpsetati.

Pigem tahad teada, kuidas teha leivast juuretist. Juuretisest saab siis leiba küpsetada.
Vaata näiteks Ragne blogist, tal on täielik õpetus kirjas seal

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ei ole päris see, aga abiks ikka. Imelik, et köömneid ei panna. Minu jaoks köömnete lõhn/maitse teebki õige leiva.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ei ole päris see, aga abiks ikka. Imelik, et köömneid ei panna. Minu jaoks köömnete lõhn/maitse teebki õige leiva.

Sa võid ju ometi neid panna 🙂

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sa võid ju ometi neid panna 🙂

Loomulikult panengi, imestasin, et teised köömneid ei taha.

0
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sa võid ju ometi neid panna 🙂

Loomulikult panengi, imestasin, et teised köömneid ei taha.

Sa imestad selle üle, et kõik inimesed ei ole nagu sina?

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa imestad selle üle, et kõik inimesed ei ole nagu sina?

Tubli, et teemat tõstad, aga kirjuta midagi sisukamat!

0
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minu jaoks käivad ka peenleib ja köömned kokku. Ma ei tea, kas olengi muud saanud. Kuid jah, mingit tänapäevast pagarileiti oma, kas rimis või kuskil oli, terade ja seemnetaga peenleiva tüüpi.
Olen ise kunagi suures tehases leivatootmise juures olnud ja näinud, kuidas neid tehti ja kui hea lõhn oli, kui taigna hulka sai need köömned lisatud ja kuum vesi.

+1
0
Please wait...

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )


Esileht Kodunurk Leivast peenleiba