Palun kiirelt abi – mul on kodus tomatit, sibulat, küüslauku, paprikat, porgandit ja suvikõrvitsat. Kas saan nendest hea hoidise? Ise paneksin sibula ja küüslaugu kõigepealt pannile, siis tomat, paprika, porgand ja suvikõrvits juurde ja hautada mingi aeg. Kas olen õigel teel? Kui kaua hautan? Mis maitseaineid kasutada võiks? Kas äädika lisamine on vajalik?
Mina hautan potis, õli ei lisa. Maitsestan nii nagu parasjagu meeldib.
Alati panen tomatit ja sibulat ja soola ning pipart. Ülejäänu varieerub: paprikat, suvikõrvitsat, õuna, porgandit, üle kasvanud kurki (seemned võtan välja) jne. Kas 1 neist v 2 või lausa kõik.
Vahel lisan soolale ka suhkrut, vahel veel äädikat või hapuks mõned ebaküdooniatükid vms