Täna sai mõnest mööda sõidetud ja rahvamassid olid väljas ootamas, et poodi pääseda. Kellel juba käidud, mis muljed teil on ja kas on tõesti hinnad väga soodsad nagu lubatud?
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Lidl
Teema: Lidl

Mina käisin 15.30 ajal Mustamäel, lõhefileed muidugi ei olnud. Ostsin mõned pirukad, mitu ananassi ( väga hea on), apelsini, majapidamis paberit ja veel nipet näpet. Need kampaania hinnad on küll väga head, aga igapäevaseks poeks küll ei jää, kuna saiad-leivad, piimatooted ja vorstitooted ei ole eesti omad ja ei vaadanud ka, et mis maalt tuuakse.

Ma käisin Pärnus 17 ajal. Ma läksin kindlate asjade järgi ja need ma ka sain. Hinnad soodsamad tõesti, aga suht lähedal Maxima xxx, kes ka hindu ilusti langetanud konkurentsi tõttu. Aga eks nii mõnigi soodsam asi saast ka. Hea maitse eest olen nõus ka rohkem maksma 🙂

Mis kl see Mustamäe pood avatakse? Infot kuskil pole

Mina käisin 15.30 ajal Mustamäel, lõhefileed muidugi ei olnud. Ostsin mõned pirukad, mitu ananassi ( väga hea on), apelsini, majapidamis paberit ja veel nipet näpet. Need kampaania hinnad on küll väga head, aga igapäevaseks poeks küll ei jää, kuna saiad-leivad, piimatooted ja vorstitooted ei ole eesti omad ja ei vaadanud ka, et mis maalt tuuakse.
Itaalias, Horvaatias, Prantsusmaal, Hispaanias, Saksamaal autoturistidena reisides oleme aeg-ajalt Lidlist toidukraami ostnud. Mulle on väga meeldinud sealsed pagaritooted, eriti maisisaiad. Kui siin ka neid müügil oleks, siis seda kindlasti ostaks. Veel on meeldinud värskelt pressitud apelsinimahl. Kui hind oleks sama, mis eelpoolnimetatud maades, siis seda osataks ka. Peab siinse valiku ka üle vaatama :).

Käisin Sõpruse pst omas õhtul. Vahva valikuga pood, eriti üllatas saiakeste valik, sellist pole üheski ketipoes hetkel. Kõik tundusid päris ahvatlevad ka ja kaks, mille prooviks ostsin, väga maitsvad. Piimatooted superodavad, mitmed toodetud meil Eestis – Farmi hapukoor 59 senti pool kilo ja Tere või 1.20 200gr. Pakendid on Lidli omatoodete oma, aga tagant märgistusest saab lugeda, kes on tootja ja see võib üllatada. Supermagus seemneteta arbuus oli ja 20 tulpi sai ka 5 euro eest. Silma jäid veel 60 nõudepesutabletti 3.99, suur majapidamuispaberirull 99 senti, jäätised 19-49 senti, jogurtid samamoodi. Kohukesed (kus puhta kohupiima sisaldus 55%!) olid 19 senti. Kaupa väga palju, eeldasin, et hoopis vähem. Kuna rahvast oli megalt, siis väga ei jõudnud uudistada. Lihatoodetest ostsin selle 3x140gr toorsuitsupeekoni paki 1.99 eest, eks proovib ära. Välja nägi hea. Mozarellat ja sinihallitusjuustu 49 sendi eest kah. Kõik nägi kena ja värske välja ja need asjad, mis täna kodus ära proovisin, olid maitsvad. Muidu ostan Rimist või Prismast, Maximas ja Selveris väga ei käi. Eks Lidlist saab teatud tooteid, kogu nädala toidukorvi mitte, kuna toores liha ja ka ka sai-leib veidi kummalised, ei ostaks.

Ma lähen ka järgmisel nädalal, loodetavasti siis on juba väiksemad kassajärjekorrad. Aga ma kuskilt kuulsin, et ostukorve seal polegi ,on ainult kärud? Nõme kui paari asja jaoks peab selle kökatsiga manööverdama..

Kas iseteeninduskassad ja kliendikaart on olemas?

Itaalias, Horvaatias, Prantsusmaal, Hispaanias, Saksamaal autoturistidena reisides oleme aeg-ajalt Lidlist toidukraami ostnud. Mulle on väga meeldinud sealsed pagaritooted, eriti maisisaiad.
Me oleme ka aastaid Lidlis käinud, kui reisidel oleme – enamasti just pagaritoodete pärast. Igas riigis on veidi eri sisuga, aga ülimaitsvad ja väga suur valik. Lootsingi, et ka meil saab hea valik olema. Eks muud kaubad ole ka soodsamad olnud kõigis riikides.

Kas iseteeninduskassad ja kliendikaart on olemas?
Isegi ostukorve pole. Meeletu kilekotiuputus, sest need tasuta ja pead seletama, et ei soovi pm. igat asja eraldi kilekotti.
Ma jätsin kohe alguses käru maha ja nii tegid mitmed, muidu ei saa üldse liikuda.

Olen ka autoga rännates erinevates maades Lidlit külastanud, ongi igas riigis nagu kodupood.
Igal maal omad väiksed iseärasused, hinnaerinevused jne. Pagaritooted on igal pool suurepärased.
Käisin ka eile uudistamas, Sõpruse pst sai küll kaua oodata järjekorras, kuid küllap läheb ajaga rahulikumaks. Hinnad ei ole muidugi nii soodsad, kui Euroopas reisides harjunud, kuid Eesti kohta siiski, väga hea et lõpuks see pood siia jõudis. Ostsin lilli, jogurteid, salatimaterjali ja kanafileed. Natuke alkoholi ka, väga hea gin on Lidlis saadaval.
Kindlasti saab nüüd Lidl igapäevaste sisseostude tegemise kohaks, ei vii mingi vägi mind enam mujale. Ei ole kodumaise kauba ja kaupluste toetaja.

Ma lähen ka järgmisel nädalal, loodetavasti siis on juba väiksemad kassajärjekorrad. Aga ma kuskilt kuulsin, et ostukorve seal polegi ,on ainult kärud? Nõme kui paari asja jaoks peab selle kökatsiga manööverdama..
kassad töötavad imekiiresti ja seal järtsu ei tekigi, ilma käruta sisse ei saa, sest piiratud arv ostjaid lastakse sisse, ainult kärudejärts

Pole veel sinna jõudnud, mõtlesin, et alguses palju rahvast. Aga kuna on minu kodust jalutuskäigu kaugusel ja kõige lähem pood, siis mõtlen külastada küll. Teistes riikides on pigem hea mulje jäänud. Näiteks Kreetal kohalik pood oli ülikallis, leiva asemel mingi 3 eurot maksev svamm, aga Lidlis oli hea toiduvalik, siis äkki on siingi midagi osta.

Täna 10 min enne kümmet ummistasid kassasid alkoga inimesed. Lihtsalt seisti ja oodati, et kell 10 saaks.
Tooteid, mida olen ostnud mujal riikides (Saksamaa,Hispaania, Soome), muidugi pole.
Käru tasub jah kohe maha jätta, kui pole suuri oste plaanis.

Lidlil on jah eraldi tooted Ida-Euroopa turu jaoks ja eraldi n-ö tsiviliseeritud maailmale. Juba vaatasin kataloogist, et Eesti on muidugi sinna esimesse kategooriasse lükatud ja Pilose bränd on müügil…
Aga mind huvitab eelkõige, mis värk nende kassapidajatega olema saab. Huvitav, kas neile tehti eraldi bootcamp enne kui tööle võeti? Lääne-Euroopa Lidlites on teadupärast nii, et kassasaba vältimiseks on kassapidajatel käsk liigutada end u 10x kiiremini kui Ott Tänak rallit sõidab. Uimikutel võetakse palgast maha ja kui ei arene, lastakse üldse lahti. Samuti ei ole seal neid tohutu pikki pakkimislette kassadel, kuhu oma kraami sõidutada lased, et siis ära maksta ja pakkima loivata. Lidlis on ette nähtud šoppamine ainult käruga ja kassast läbi jooksnud kaup tuleb kohe kärusse lennutada, et siis padavai järgmisel eest ära kärutada.
Ma elan Saksamaal juba aastaid ja Lidlis käimine on minu jaoks siiamaani tõeline eneseületus, sest kassasse jõudes algab võistlus, kas ostja jõuab piisavalt kähku oma nodi kärusse loopida või on kassapidaja kiirem ja tekib selle kuradi 20 cm laiuse letiääre peale kuhi, mis laiali kukkuda ähvardab. Eestis käies mind mingid iseteeninduskassad absoluutselt ei huvita, ma seisan mõnuga issanda rahus sabas ja naudin luksust tõsta asjad kassaletilt otse kotti või vähemalt tõsta neid kärusse normaalse tempoga, mitte vehkida nagu tumm leilis. Vaatan, kuidas kassapidajad rahulikult piiksutavad ja aegluubis liigutavad, see ausalt sümboliseerib minu silmis juba põhjamaist rahu.
Kui te seal nüüd ära käite, siis kirjutage mulle siia, mind kohe huvitab, kas Eestis on Lidli töötajad ikka eestlasteks jäetud või tehti neile ajuloputust ja peavad ka töötama nagu robotid? Huvitav, kas eestlane üldse on võimeline nii kiiresti liigutama ja kas selline rapsimine võiks hoopis kliente eemale peletada?
Aa, ja veel, Lidl reklaamib end hea tööandjana Eestis. Neil on tõesti ka Saksamaal võrreldes teiste poekettidega head palgad, aga süsteem on selline, et vanuse ja tööstaaži kasvades tõuseb palk automaatselt astmeliselt. Ja oh imet, Lidlites käies on alati tegusad noored ilusad inimesed tööl. Keskealisi ja vanemaid naljalt ei näe, sest nemad on sujuvalt minema korraldatud, et ei peaks rohkem palka maksma. Kõik toimub loomulikult ikka seaduse ja võrdse kohtlemise printsiipide kohaselt, aga lihtsalt korraldatakse nii ära.

Tahtsin täna minna Sõpruse pst Lidlit uurima, aga ukse taga oli nii umbes 60 või rohkem inimest ja turvad lasid viiekaupa sisse. Ei jäänud ootama sinna.

Käisin täna Haabersti Lidlis – küll ainult sissepääsuuksest sisse ja kohe välja tagasi. Esiteks – olin lapsevankriga, kuid kahjuks ostuKORVE poes polegi. Seega oleks ainus võimalus võtta hiigelsuur kaubakäru ja püüda manööverdada korraga kahe käruga (poekäru+vanker). Teiseks, iseteeninduskassasid pole ja järjekorrad on meeletud. Niisiis pöörasin sama targalt otsa ringi ka…

Kui te seal nüüd ära käite, siis kirjutage mulle siia, mind kohe huvitab, kas Eestis on Lidli töötajad ikka eestlasteks jäetud või tehti neile ajuloputust ja peavad ka töötama nagu robotid? Huvitav, kas eestlane üldse on võimeline nii kiiresti liigutama ja kas selline rapsimine võiks hoopis kliente eemale peletada?
Kassad töötavad ülikiiresti ja iga kassa juures on hästi virk ja nobe tüdruk, kes pakib ostud. Mina ei jõudnud nii ruttu asju kassalindile laduda, kui need juba kotti olid pandud. Vahepeal käisin veel tüdrukule oma riidekotti viimas, kuhu raskemad asjad panna ja ta ladus ringi. Kõik käis välgukiirusel nii, et kui ma maksma hakkasin olid minu jaoks kotid juba pakitud.

Kassad töötavad ülikiiresti ja iga kassa juures on hästi virk ja nobe tüdruk, kes pakib ostud. Mina ei jõudnud nii ruttu asju kassalindile laduda, kui need juba kotti olid pandud. Vahepeal käisin veel tüdrukule oma riidekotti viimas, kuhu raskemad asjad panna ja ta ladus ringi. Kõik käis välgukiirusel nii, et kui ma maksma hakkasin olid minu jaoks kotid juba pakitud.
Need kotipakkijad on seal ainult praegu. Hiljem vaata ise, kuidas oma asjad kottidesse saad, sest kohta, kuhu kaup koguneb, põhimõtteliselt pole ja tagant tuleb järgmine kärutäis kiiresti peale.

Lidlil on jah eraldi tooted Ida-Euroopa turu jaoks ja eraldi n-ö tsiviliseeritud maailmale. Juba vaatasin kataloogist, et Eesti on muidugi sinna esimesse kategooriasse lükatud ja Pilose bränd on müügil…
Aga mind huvitab eelkõige, mis värk nende kassapidjatega olema saab. Huvitav, kas neile tehti eraldi bootcamp enne kui tööle võeti? Lääne-Euroopa Lidlites on teadupärast nii, et kassasaba vältimiseks on kassapidjatel käsk liigutada end u 10x kiiremini kui Ott Tänak rallit sõidab. Uimikutel võetakse palgast maha ja kui ei arene, lastakse üldse lahti. Samuti ei ole seal neid tohutu pikki pakkimislette kassadel, kuhu oma kraami sõidutada lased, et siis ära maksta ja pakkima loivata. Lidlis on ette nähtud šoppamine ainult käruga ja kassast läbi jooksnud kaup tuleb kohe kärusse lennutada, et siis padavai järgmisel eest ära kärutada.
Ma elan Saksamaal juba aastaid ja Lidlis käimine on minu jaoks siiamaani tõeline eneseületus, sest kassasse jõudes algab võistlus, kas ostja jõuab piisavalt kähku oma nodi kärusse loopida või on kassapidaja kiirem ja tekib selle kuradi 20 cm laiuse letiääre peale kuhi, mis laiali kukkuda ähvardab. Eestis käies mind mingid iseteeninduskassad absoluutselt ei huvita, ma seisan mõnuga issanda rahus sabas ja naudin luksust tõsta asjad kassaletilt otse kotti või vähemalt tõsta neid kärusse normaalse tempoga, mitte vehkida nagu tumm leilis. Vaatan, kuidas kassapidajad rahulikult piiksutavad ja aegluubis liigutavad, see ausalt sümboliseerib minu silmis juba põhjamaist rahu.
Aa, ja veel, Lidl reklaamib end hea tööandjana Eestis. Neil on tõesti ka Saksamaal võrreldes teiste poekettidega head palgad, aga süsteem on selline, et vanuse ja tööstaaži kasvades tõuseb palk automaatselt astmeliselt. Ja oh imet, Lidlites käies on alati tegusad noored ilusad inimesed tööl. Keskealisi ja vanemaid naljalt ei näe, sest nemad on sujuvalt minema korraldatud, et ei peaks rohkem palka maksma. Kõik toimub loomulikult ikka seaduse ja võrdse kohtlemise printsiipide kohaselt, aga lihtsalt korraldatakse nii ära.
Soomes küll õnneks sellist poliitikat pole! Siin on Lidl mu lemmikpood.

Olen Soomes käinud mõned korrad Lidlis, nii umbes 10 aastat tagasi. No ei ole seal siiamaani mitte midagi osta. Juur- ja puuviljad näevad ka alati nii jubedad välja, piimatooted on kõik Saksa päritolu.
Ma käin Prismas, vähemalt kogub rahagi sellega.

Minust ei saa kindlasti Lidli klienti. Hinnatundlikkusele rõhuvad poed tekitavad eos vastumeelsust ja kui seal pole ka iseteenindust ega paindlikke korvisüsteeme, nagu teemast loen, siis ma küll ei kujuta ette, miks ma sinna minema peaks. Kui just kodu kõrval oleks pood, ehk läheks, aga ei ole. Pagaritoodete vastu muidugi tekitasite huvi :), aga sellepärast Lidlisse minna küll ei viitsi.

Lätis on tänaseni Lidl ukse taga järjekorrad, kauplused juba mitu kuud seal avatud olnud.

Kas täna Sõpruse pst. ja Mustika keskuse juures olevates poodides olid hullud rahvamassid?
Läheks ka uudistama, aga kui peab järjekorras seisma, siis ei viitsi.

Käisime Pärnu omas täna, enne tööpäeva lõppu. Jõle tunglemine oli, väljas saba üksjagu, aga see liikus kiiresti. Halb üllatus oli, et igale pereliikmele topitigi see ülimalt suur ja kohmakas käru kätte. Istud sellisega seal nagu Ever Given Suessi kanalis. Ausaltöeldes polnd seal ruumi olla, keerata ega pöörata, rääkimata toodete lähemast uurimisest. Saan aru – alguse asi, kõik jooksevad tormi. Kalast polnud juttugi, 1.20st võid ma ka ei näinud või ei osanud otsida, võtsime majapidamispaberit, krõbinaid, viinamarju ja tulime ära. Kassa läks jube kiirelt, liigagi kiirelt, pea lausa hakkas vahutama sest kiirusest…tundsin, nagu ma oleks maailma jaoks surnud ja mind visatakse kohe küüditamisvagunist välja.
Loomulikult mind vihastab see, et järjekordselt on üks jurakas Papiniitu juurde tehtud. Tõesti, seal on neid ju NII vähe.
Täiendus: inimesed, kes seal töötasid, kaupa välja ladusid ja kassassabatajaid õigetele positsioonidele suunasid, olid küll kannatlikud ja tublid. Mul endal oleks kohe närvid üles öelnd ja kõik na… saatnud. Sellesmõttes inimesed omal kohal!

Kas täna Sõpruse pst. ja Mustika keskuse juures olevates poodides olid hullud rahvamassid?
Läheks ka uudistama, aga kui peab järjekorras seisma, siis ei viitsi.
Jaa, olid hullud. Järjekorrad välisukse ees.

Kas Sõpaka Lidlis veel neid odavaid tulpe oli?

Lätis on tänaseni Lidl ukse taga järjekorrad, kauplused juba mitu kuud seal avatud olnud.
Need on pigem koroonapiirangute ja 24.02 alanud uue ostupaanika tõttu. Hinnad on Läti Lidlis ammugi normaliseerunud.

Need on pigem koroonapiirangute ja 24.02 alanud uue ostupaanika tõttu. Hinnad on Läti Lidlis ammugi normaliseerunud.
Kas see, kui Eestis surutakse sulle ostukäru kätte, ei ole siis koroonapiirang? Sellepärast nad ei lasegi ilma käruta kedagi sisse, et kärusid on nii palju, mitu inimest nad tohivad poe m2 arvesse võttes sisse lasta. Lätis toimub see paljudes poodides nii, et sisse saad ainult ostukäru või ostukorviga, mitte ainult Lidlis. Näiteks Sky&More kauplustes 100% kindlasti siiani see süsteem, Douglas ilupoodides samuti. Eestis on kaupluste ustel tore sildike, et siin poes võib viibida x arv inimesi, aga seda ei kontrolli keegi, kui palju poes tegelikult on.

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Lidl