See kindlasti ei ole mingi “õige” purgiliha, aga kui suurem kogus liha käes (mul on ka see kuulus “oma talunik”), siis olen teinud nii:
– sulatan pekisema osa rasvaks
– sinna rasva sisse ~ tikutoosisuurused lihakuubikud praadima
– marlikotikeses maitseained (tera- ja vürtspipar, loorber, kollajuur, ingver, vahel mõni nelgitera) samuti rasva sisse
– pruunistunud lihale kuum vesi peale ja vaiksel kuumusel hauduma
– aegajalt kontrollin vedeliku taset
– valmis liha steriliseeritud kuumadesse purkidesse ja leem peale
-jahtunult külmkappi/sahvrisse
Sahvri purgud tarbime paari-kolme nädalaga äea, külmkapis seisab kuid. Sibulat ei pane, olrn kuulnud, et see ajab käärima.
Postitatud lehte sirvisin (kägu, pane teinekord ikka link, on lugejal mugavam), nii pikal mässamisel ei näe küll pointi. Siis soetaksin juba autoklaavi või ostaks väijetootjate konserve, mis on kohati väga head.