Esileht Kodunurk liha küpsetamine

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Teema: liha küpsetamine

Postitas:
doktor

Kuidas saaks hea,mahlase lihakamaka ahjus,et ei kuivaks ära,aga samas oleks grillitud ja mahlane,kas ahjuplaadil või ahju klaaspotis vähese veega?

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: liha küpsetamine

Mina olen liha aeg-ajalt ikka leemega kastnud. Küpsetuskotis tehes, panen ka alati vett nats juurde, siis tuleb mahlasem. Ja algul panen lihale suuremad kraadid peale 250 kraadi, et liha võtaks kiiremini kooriku peale, siis ei valgu lihamahl välja, hiljem alandan kuumust 175-200 peale.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: liha küpsetamine

Praen pannil lihatüki ümberringi mahlad kinni ja pealt pruuniks. Siis hõõrun pealt maitseainetega, panen ahjupotti ja tilga vett alla. Panen 200C juures u 1h ahju, siis keeran temperatuuri madalamaks (oleneb kaua aega on, 120-150C) lasen päris pikalt olla ja saan hea, pehme, mahlase liha.

Ahjupotis pean ainult natuke jälgima, et kuidas seis lihaga on. Ahjuplaadil peaks pidevalt kastma, et ära ei kuivaks.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: liha küpsetamine

Mina panen liha eelmisel päeval marinaadi. Natuke mett, balsamicot, sojakastet ning õli. Soola ja pipart ka. Liha panen ahjupotti ning siis lasen u. 250 kraadi ja grilliga mõlemalt poolt pruuniks (kaant ei pane peale) ja siis alandan kuumise 180 kraadi peale ning panen kaane ka peale. Ja niimoodi lasen päris pikalt ahjupotis olla. Kui küpsetada ahjupotis, siis kastma ei pea ja tuleb väga hea ja mahlane 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: liha küpsetamine

teen küpsetuskotis, enne küpsetamise lõppu lõikan pealt kile katki, et liha pruunistuks.
kaanega potis jääb liiga \”keedetud\” liha, aga vahest ongi selle järgi isu. vett ei pane küll kunagi, milleks? liha ajab niigi vedelikku välja.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: liha küpsetamine

Ma ei pane suurt tükki,nt 2kg tüki lõikan pooleks. Paar tundi enne küpsetamist pikin liha sisse küülsaugutükke. Siis raputan liha üle soola ja pipraga ja määrin mingi hea sinepiga. Panen küpsetuskotti, põhja valan ka sörtsukese vett. Ei jää keedetud, aga pärast on hea seda leent kastmeks võtta. Küpsetuskoti nurka lõikan augu. Panen liha max kuumusega ahju ja hoian pool tundi, siis keeran kuumuse 160 kraadile ja lasen vaikselt ahjus olla u 2,5 tundi. Liha jääb sedasi ülihea, mahlane, aga pealt kenasti pruun ja krõbe. Võtan ahjust välja ja enne lahtilõikamist hoian 15 minutit fooliumi all. Kui kohe lõikama hakata, valguvad mahlad välja.

Please wait...
Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )


Esileht Kodunurk liha küpsetamine

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.