Esileht Kodunurk Liha….

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Teema: Liha….

Postitas:

Kuidas oleks õige, praed liha ära ,kas sinna valada kuumvesi peale,et hautada või külm? Kui teha ahjukartuleid ja paned sinna tooreliha alla kartul peale,kas siis külm või kuumvesi peale valada? 🙁

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kui liha ära praadida, siis oleks kõige õigem lasta lihal u 10 min jahtuda, siis kuum vesi peale ja hauduma. Eelnev praadimine ja siis jahutamine võtab lihamahlad kinni ning liha jääb maitsvam.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ahjukartuöitest ei saanud nüüd aru… Mis vett sa sinna kallata tahad?

Kui kooritud-pestud kartulid pannile ja õhukesed pekiviilud peale, siis mis vett sa veel lisada tahad? Täpsusta palun, ei saanud aru.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ahjukartuli ja lihaga teen mina nii, et algul panen liha alla ja kartuli peale ja kui kartul juba pruunistuma hakkab, siis tõstan lihatükid kartuli alt kartuli peale. Aga vett ei pane üldse, üldiselt lihast endast tuleb niipalju leent, et ajab asja ära.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

ma ei tea, kas linnavõrgus tõesti inimesed kasutavad kraanist tulevat kuuma vett toiduvalmistamisel? raske uskuda, ikka vesi kuumutatakse keedukannus. [small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Sooja vett poleks üldse vaja kasutada toidu valmistamisel. Niikuinii lisatakse sinna hulka midagi… Nii vähemalt hoiatas üks onu, kes ise töötab katlamaja süsteemides. Alati saab külma veega hakkama.[/tsitaat]

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

külm vesi-tooraine mahlad lähevad vette
kuum vesi-tooraine mahlad kinnituvad

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kui liha on eelnevalt ümberringi ära pruunistatud, siis on mahlad ka juba kinni. Pole väga suurt vahet, kas külm või kuum vesi peale kallata.

Ahjukartulile küll vett ei lisa.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ei praadimine ega kuum vesi ei sule liha mahlu mitte kuskile! Miks levitada sellist lollakat müüti. Liha välispinna kuumutamine muudab lihaskiud seal hõredamaks ja lihast eraldub tegelikult isegi rohkem mahla. Praadimine annab hautatud lihale hea maitse, aga ei sule ühtegi mahla.

Aga lisatav vesi võiks olla kuum, sest siis ei jahuta kogu toitu vahepeal maha ei ei soojenda jälle uuesti üles – säästab aega ja energiat.

Pehmeks ja mahlaseks muudab hautatud liha ainult piisavalt pikka haudumisaeg (viimane kogemus sealihaga – vajs 3.5 tudni vaikset haudumist, aga siis ka lagunes kahvli alla ja viis keele suust).

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )


Esileht Kodunurk Liha….

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.