Olen alles algaja ise toiduvalmistamises. Õpetage palun sammhaaval, kuidas teha lihakastet. Mul on 1 kg tükk sealiha (ilus taine tükk). Kuidas sellest nüüd üks maitsev lihatükkidega kaste teha, nii et kogu pere sööks?
Teema: lihakaste
tee gulja¨¨i õpetuse saad netist see imehea ja minu mees kiidab taevani kui teen 🙂 Minu saladus see et liha peab hästi pehme olema 8(hautama pead kuni on mõnusalt pehme)
Mina teen nii. Lõikan liha tükkideks lasen panni peal natuke üle, võtab mahlad kinni, valan pannilt ahjupotti (minul klaaskauss) tükeldan sibula ja porgandi ja lasen ka pannilt läbi ja valan samuti ahjupotti. Maitsestan soola (meresool), jahvatan terapipra. Kuum vesi peale ja kuuma ahju (tavaline el ahi) algul on kuumus suur ja kui näen juba, et mullid tulevad, siis keeran temperatuuri 60-80 kraadi, see on ahjule üsna madal ja unustan ära paariks tunniks. Võtan ahjust välja ja panen toorjuustu peale, lasen natuke jahtuda ja seejärel till ja ongi valmis. Kui soovid punast kastet, siis panen enne ahju panekut grillkastme peale, ajan segi kõik ja uus osas kõik sama. Pipart ei pane sellel juhul, kuna grillkaste on ise ju maitsestatud.
Pruunistan sibularõngad ja liha. Lisan porganditükid ja vee. Hautan. Lisan peterselli, tilli jms. Segan lusikatäie jahu ja natuke soola klaasis vees (lisan ka piima) ja valan segu pehmeks haudunud lihale.
[small]elenna kirjutas:[/small]
[tsitaat]Pruunistan sibularõngad ja liha. Lisan porganditükid ja vee. Hautan. Lisan peterselli, tilli jms. Segan lusikatäie jahu ja natuke soola klaasis vees (lisan ka piima) ja valan segu pehmeks haudunud lihale. [/tsitaat]
Teen ka suhteliselt sarnaselt. Pruunistan liha, sibula ja porgandi ning maitsestan pipra ja soolaga, vesi peale ja kaaen alla hauduma. Hautan ka hästi pehmeks (kui loomalihaga teen siis oma 3 tundi) ja vahepeal muidugi kontrollin, et vesi poleks ära aurunud.
Mina jahu eriti ei pane, kui muud varjanti tõesti pole siis panen jahu ja kohvikoort, aga enamus korrdasid ikka toorjuustuga, eelistatuim on karums.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina jahu eriti ei pane, kui muud varjanti tõesti pole siis panen jahu ja kohvikoort, aga enamus korrdasid ikka toorjuustuga, eelistatuim on karums.[/tsitaat]
Kuidas Te toorjuustuga teete? 🙂
Kui ahjust välja võtan, siis panen kuumale roale toorjuustu peale ja segan seni kuni ta sulanud on.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.