Esileht Ajaviite- ja muud jutud Lihtsad Eesti nimed

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 50 )

Teema: Lihtsad Eesti nimed

Postitas:
Miisukene1

Palun pakkuge poisile ilusaid ja lihtsaid Eesti nimesid! 🙂

+7
-2
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Elga-Salme

Margus, Toomas, Madis, Meelis, Mart, Märt, Siim, Heiki, Ants/Hans, Jaan, Jaak, Jaanus, Jakob, Paul, Peeter, Arvo, Juhan/Johan, Andres, Henn, Enn, Hendrik, Eduard, Hugo, Karl, Kaarel, Mihkel, Oskar, Otto, Kustav/Gustav, Villem, Kalju, Mati, August, Priit, Aldo, Tiit, Teet, Kalle, Ilmar, Elmar,  Arnold, Lembit, Evald, Voldemar, Eldur/ Heldur, Vello, Sulev, Rein, Olev, Urmas, Tarmo, Ain, Indrek, Aivar, Hannes, Väino, Veiko.

+16
-6
Please wait...

Postitas:
Mauno

Kolumbus Krisostoomus

+13
-6
Please wait...

Postitas:
kaiekast

Mulle meelib Endel.

+9
-9
Please wait...

Postitas:
Morris

Mikk, Ott, Uku, Tõnis, Tõnu, Ats, Laur, Joosep, Arno, Mait, Kiur, Kaur

+12
-2
Please wait...

Postitas:
atsetoon

Joosep/Josep

Kaur

Pärtel

Joonas

Tormi

Ott

Uku

Eke

Hugo

Mul 3 poissi ja need nimed olid nimekirjas.

+9
-5
Please wait...

Postitas:
primaka

Tambet, Meelis, Ülev, Mehis, Ruudi, Kaupo, Koit, Priidu, Tõnis, Kalju, Juss.

+6
-4
Please wait...

Postitas:
UunoR

Mulle ka meeldib, ilma naljata. Ma ei tea miks seda nooremates generatsioonides nii vähe (Endel oli keskmiselt 72 aasta vanune). Lihtne ja ilusa kõlaga nimi ja võid kindel olla, et lapsel ei saa palju nimekaime olema nagu Rasmustel ja Sebastianitel. Heino on teine kena nimi vanemast põlvkonnast, mille aga on Tujurikkuja veits ära lörtsinud.

Heino ja Endel võivad küll meeldida, aga ei soovita selliseid nimesid lapsele panna. Sest psühholoogias on tehtud uuringuid, kuidas nimi mõjutab lapse elukäiku. Ja strereotüübid ja eelaarvamused on päriselt olemas, mis mõjutavad hoiakut inimese suhtes. Endel ja Heino on nimed, mille kandjast arvatakse juba ette, et nad on vanamoodsad, ossid jne, olgu inimene ise nii tubli kui tahes.

+12
-28
Please wait...

Postitas:
Seliiina

Heino ja Endel võivad küll meeldida, aga ei soovita selliseid nimesid lapsele panna. Sest psühholoogias on tehtud uuringuid, kuidas nimi mõjutab lapse elukäiku. Ja strereotüübid ja eelaarvamused on päriselt olemas, mis mõjutavad hoiakut inimese suhtes. Endel ja Heino on nimed, mille kandjast arvatakse juba ette, et nad on vanamoodsad, ossid jne, olgu inimene ise nii tubli kui tahes.

Ainult et see pole mingi universaalne, levinud ega püsiv asi ja kui praegu panna pisipoisi nimeks Heino, ei mäleta selleks ajaks, kui sellest poisist koolilaps või lausa täiskasvanu on saanud, mingi tujurikkujat enam õieti keegi. Nimed tulevad ja lähevad moest ning nimeassotsiatsioonid muutuvad ja kaovad, juba aastaid on lihtsad ja eestipärasemad nimed populaarsed. Igal inimesel on ka nimesid, mis talle ei meeldi paljalt sellepärast, et ta tunneb kedagi nõmedat samanimelist inimest ja sellega on nimi rikutud- tema jaoks. Teistel jälle sellised assotsiatsioonid puuduvad.

+19
-2
Please wait...

Postitas:
sadness

Mulle ka meeldib, ilma naljata. Ma ei tea miks seda nooremates generatsioonides nii vähe (Endel oli keskmiselt 72 aasta vanune). Lihtne ja ilusa kõlaga nimi ja võid kindel olla, et lapsel ei saa palju nimekaime olema nagu Rasmustel ja Sebastianitel. Heino on teine kena nimi vanemast põlvkonnast, mille aga on Tujurikkuja veits ära lörtsinud.

Vanamoodsad nimed on väga hinda läinud, muide. Tänapäeval pannakse väga palju vanu Eesti nimesid, mis on tore. Ma sügavalt kahtlen, et kui praegu sünnib väike Endel või Linda, siis teda hakatakse koolis narrima. Ja ossid ei pane enda lastele vanu nimesid, nende nimed on siiski Scarletid või muud trendikad väljamaised nimed.

+22
-1
Please wait...

Postitas:
Wanda

Oleks väga tore, kui just vanaaja nimesid hakataks rohkem panema. Enn, Endel, Huldo, Luule, Vilma, Salme jne. Täna selliseid nimesid lastele ei panda, aga miks mitte need nimed tagasi tuua?

+12
-3
Please wait...

Postitas:
monic77

Palun pakkuge poisile ilusaid ja lihtsaid Eesti nimesid! 🙂

Mats. 😉 Aga ma ikka lapsele nii lihtsat nime ei paneks.
Madis, Kristjan, Robert

+5
-3
Please wait...

Postitas:
kata85

Minu poeg on Janno, aga nimekirjas olid ka Timo ja Hannes

+2
-1
Please wait...

Postitas:
ninanips

Albert

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Tulnvarss

On mõned nimed, mis praegu seostuvad ainult vanade inimestega ja uued väikesed Endlid tulevad siis, kui vanad on juba ära läinud ja unustatud. Naiste nimedega sama asi, kas keegi teab mõnda väikest tüdrukut, kelle nimi on Leida?

+11
-1
Please wait...

Postitas:
paadund perekoolik

Joosep/Josep

Kaur

Pärtel

Joonas

Tormi

Ott

Uku

Eke

Hugo

Mul 3 poissi ja need nimed olid nimekirjas.

Teised nimed on igati ok, aga no mis nimi on Josep?!

+17
0
Please wait...

Postitas:
Tuti Helve

Tõivet, Leemet, Vootele 😄

+1
0
Please wait...

Postitas:
varskekartul

Oleks väga tore, kui just vanaaja nimesid hakataks rohkem panema. Enn, Endel, Huldo, Luule, Vilma, Salme jne. Täna selliseid nimesid lastele ei panda, aga miks mitte need nimed tagasi tuua?

Küll hakatakse. Linda juba suht levinud tüdrukunimena. Juba veidi siinilmas elanuna olen tähele pannud, et n.ö. moenimedena lähevad hästi peale just vanavanemate generatsiooni nimed. Näiteks Johannad, Mariad, Robertid, Hugod ja Hermanid olid ju peamiselt eelmise sajandi alguses ja esimese vabariigi ajal levinud, nüüd siis jälle. Varsti ongi need nõukaaja Kaljud ja Väinod ja Salmed ja Tiiud jälle rotatsioonis. Kui mul näiteks praegu tütar sünniks, ma paneks talle Laine nimeks 🙂

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Susannah

Tõivet, Leemet, Vootele 😄

Põvvat!

+6
0
Please wait...

Postitas:
talent

Vanamoodsad nimed on väga hinda läinud, muide.

Mitte “on läinud”, vaid on juba aastakümneid. Täpselt nii, nagu eesti inimesele kombeks – kui midagi moekaks hakkab muutuma, on seda pea kohe ja kõikidel tarvis. Betoonrätik-lillepotist nimeni ja autonumbriga lapsekärust pokekausini. Tean nii aastast Liisbet(h)i kui 25-aastast, 1.klassi Joosepit ja 40-aastast meest. Kevinitest, Rasmustest, Stefanitest, Ricodest ei räägigi. Tuttava lapse 5.klassis on kolm Roosit ja kolm Samant(h)at (ei mina nende nimede õigekirja tea, on ainult jutuks olnud). Samas minul põhikoolis oli ka mitu Katrinit, mõned Anud ja Annelid ning terve virn Andruseid. Eks see moevärk ole jah niisugune, et kes läheb kaasa ja kes mitte. Liigne originaalitsemine on jabur ja piinlik.

+3
-6
Please wait...

Postitas:
talent

Tee algust! 😉

Ses suhtes on soomlased vähem kompleksides ja teatud nimed, mis meil seostuvad vanavanematega, pole neil seda mitte. Näiteks Helmi, Johanna, Ari, Esa, samuti Piiblist nimed nagu Miikael, Niilo, Nikolaus, Aapo.

Mulle meeldiksid nimed Ott/Otto, Atso, Uku, Lennart, Vidrik, Ekke jm, aga need ongi liiga levinud juba. Vidrik vist pole, Villud ja Villed küll.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Toutakk

Ma paneksin Uuno ka samasse punti. Kui mul lapsed mingi lollusega hakkama said, siis ütlesin ikka, et Uuno oled või. See on Soome koomiku Vesa Matti Loiri mängitud Uuno Turhapuro järgi.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
talent

Ma paneksin Uuno ka samasse punti. Kui mul lapsed mingi lollusega hakkama said, siis ütlesin ikka, et Uuno oled või. See on Soome koomiku Vesa Matti Loiri mängitud Uuno Turhapuro järgi.

Mingi aeg nimetati juhmakaid ka Vellodeks (Ervin oli ka vist selline…khm-khm 😶👈). Kusjuures ma tean kahte üliintelligentset ja ägedat vanemat härra Vellot 😀

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Lumememm

Mehine nimi meessoost esindajale on Mehis.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Montserrat

Naiste nimedega sama asi, kas keegi teab mõnda väikest tüdrukut, kelle nimi on Leida?

Kõige noorem, keda mina tean, on 52, aga keegi siiski teab ka väikest tüdrukut: “Vanim Leida on vanuserühmas 85+, noorim vanuserühmas 0–4.” (Allikas)

+4
0
Please wait...

Postitas:
Wanda

Mingi aeg nimetati juhmakaid ka Vellodeks (Ervin oli ka vist selline…khm-khm 😶👈). Kusjuures ma tean kahte üliintelligentset ja ägedat vanemat härra Vellot 😀

Vello Salo. Juhmakas?

+1
-8
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Wanda

Tee algust! 😉

Ses suhtes on soomlased vähem kompleksides ja teatud nimed, mis meil seostuvad vanavanematega, pole neil seda mitte. Näiteks Helmi, Johanna, Ari, Esa, samuti Piiblist nimed nagu Miikael, Niilo, Nikolaus, Aapo.

Mulle meeldiksid nimed Ott/Otto, Atso, Uku, Lennart, Vidrik, Ekke jm, aga need ongi liiga levinud juba. Vidrik vist pole, Villud ja Villed küll.

Minu algus on juba ammu tehtud. Mul on neli täiskasvanud last ja kõikidel ilusad ja lihtsad Eesti nimed. Kõik on väga vanaaegsed nimed, aga siiski levinud ja ajatud, mida on lastele igal ajajärgul pandud. Sellega ma jah uhkeldada ei saa, et mõnel mu lapsel oleks vanaaegne ja harvaesinev või praegusel ajajärgul vähelevinud nimi.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Wanda

Küll hakatakse. Linda juba suht levinud tüdrukunimena. Juba veidi siinilmas elanuna olen tähele pannud, et n.ö. moenimedena lähevad hästi peale just vanavanemate generatsiooni nimed. Näiteks Johannad, Mariad, Robertid, Hugod ja Hermanid olid ju peamiselt eelmise sajandi alguses ja esimese vabariigi ajal levinud, nüüd siis jälle. Varsti ongi need nõukaaja Kaljud ja Väinod ja Salmed ja Tiiud jälle rotatsioonis. Kui mul näiteks praegu tütar sünniks, ma paneks talle Laine nimeks 🙂

No Maria on küll selline nimi, mida on pandudu igal kümnendil ja igal sajandil. Lihtsalt, vahepeal populaarsus pisut tõuseb ja siis langeb. Lisaks sellele on Maria rahvusvaheline nimi ning nii ülisagedasti esinev, et seda ei saa kuidagi välja tuua kui nime, mida vahepeal pole üldse pandud.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kammitud siil

On mõned nimed, mis praegu seostuvad ainult vanade inimestega ja uued väikesed Endlid tulevad siis, kui vanad on juba ära läinud ja unustatud. Naiste nimedega sama asi, kas keegi teab mõnda väikest tüdrukut, kelle nimi on Leida?

Leidat ei tea, aga ühte väikest Selmat tean küll 🙂

+5
0
Please wait...

Postitas:
kurimoor

Leidat ei tea, aga ühte väikest Selmat tean küll 🙂

suurepärane abiline nime levimuse kohta info saamiseks.

https://www.stat.ee/nimed/selma

2021. aasta 1. jaanuari seisuga on eesnimi Selma 214 naisel. Vanim Selma on vanuserühmas 85+, noorim vanuserühmas 0–4. Selma on keskmiselt 80 aasta vanune (mediaanvanus on 86).

+2
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 50 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Lihtsad Eesti nimed